tiistai 30. syyskuuta 2014

Hackamoreilla kouluilua & muuta

Taas postausta, hupps! Mutta nyt olisi vihdoin uusi ulkoasu blogilla! Kiitos bannerista http://hereandnow-sofkulen.blogspot.fi. Mitäs te pidätte tästä uudesta ulkoasusta?

Sitten asiaan... Viime viikolla en ehtinytkään käydä yhtään ratsastelemassa, mutta tällä viikolla tuleekin sitten taas heppailtua hieman enemmän. Nimittäin Ruuben on viikonloppua lukuunottamatta kokonaan mun käytössä eli saan käydä nyt viikolla ihan miten itseäni huvittaa Ruubenia liikuttelemassa. Mulla onkin sopivasti koeviikko, joten päivät ovat koulussa lyhyitä. Hieroja kävi tossa perjantaina pitkästä aikaa ja niin kuin on tässä arveltukkin, vasen takajalka oli melko jumissa. Ja tää sitten on vaikuttanut myöskin siihen oikeaan laukkaan, joka on ollut nyt jonkin aikaa entistäkin kehnompaa. Nyt saatiin ohjeeksi treenata tota oikeeta laukkaa niin, että tehdään siinä vaan nostoja eli ei laukata pitkiä pätkiä. Myös selkä oli pikkasen jumissa, joten nyt ei ilman satulaa ratsastella vähään aikaan (koska voi olla vielä arka) ja näillä ohjeilla mennään seuraavaan hieronta kertaan asti eli pari viikkoa. Myös hyppykielto jatkuu..



No mutta nyt takaisin maanantaihin, kun kävin Ruubenia liikuttelemassa. Sara tuli pitkästä aikaa kattelemaan ja kuvailemaan meijän menoja, joten kiitos kuvista Saralle! Ajattelin tuuppailla Ruubenilla pitkästä aikaa kentällä, viime kerrasta olikin jo kolmen kuukauden verran. Jotenkin vaan tykkään enemmä tuuppailla pellolla kuin kentällä, Ruuben on niin paljon energisempi pellolla mentäessä ja tilaakin on tuplasti enemmän.

Päätin myös testata pitkästä aikaa ponilla hackamoreja ihan huvin vuoksi, että miten niillä toimii. Tasan kerran aikasemmin oon Ruubenilla niillä mennyt vuosi sitten ja silloin toimi ihan kivasti niillä.

Aloittelin kentällä ja alkuun Ruuben vähän ihmetteli taas, kun paine tuli ihan eri kohtaa kuin normaalisti. Tein alkuun aika paljon käynti työskentelyä ja siinä sain Ruubenin ihan hyväksi. Ravissa oli vähän epätasaista menoa ja Ruuben oli hieman hitaana... Otin nopeesti laukkaa mukaan ja siinä tehtiin vaan muutamat nostot. Oikeeseen tarjosi alkuun muutaman kerran väärää laukkaa, mutta saatiin sen jälkeen kyllä ihan hyviä ja energisiäkin nostoja muutama. Laukan jälkeen yritin työstää ravia, mutta ei siitä oikein mitään tullut, kun Ruubenia sai vähän väliä käskeä eteenpäin ja itsellänikään ei oikein keskittyminen riittänyt.. Hetkittäin saatiin ihan hyviäkin pätkiä, mutta Ruuben yritti jatkuvasti luistaa työnteosta.



Päätin sitten siirtyä taas vaihteeksi pellolle ratsastamaan loppuun hetkeksi ja siellä sitten vauhtia riitti vähän liikaakin.. Ruubenia sai ihan kunnolla pidätellä ja pidättelyistä huolimatta mentiin vähän turhan lujaa välillä. Liika energisyyteen vaikutti varmasti hieronnan jälkeiset pari vaparia ja muutenkin tolla hackamorella Ruuben hieman painoi edestä eikä ottanut pidätteitä kunnolla vastaan, kun normisti poni on melko herkkä edestä. Lisäksi en oikein saanut asetettua Ruubenia kunnolla ja muistaakseni tää oli viimeksikin ongelma silloin vuosi sitten hackamorella ratsastaessani.. Poni kulki silti ihan hyvin ajoittain! Pelto oli vähän märkä, joten tällä kertaa työskenneltiin vaan ravissa, yhtä lyhyttä laukkapätkää lukuunottamatta. Pahoittelut siis yksitoikkoisista kuvista, pelkästä ravista tällä kertaa.

.. :D








Tänään Ruuben sai pitää vapaan, mutta huomenna vuorossa maastoilua seuran kera, jee!

22 kommenttia:

  1. Just hyvä että postauksia tulee nykyään aika usein,tosi kiva blogi! :)
    Ootte muute Ruubenin kanssa tosi hyvä pari !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nyt oon saanut useammin kuvaajan matkaan mukaan niin silloin postauksiakin syntyy useammin.. :) tosin nyt kun talvea kohti mennään niin pikku hiljaa alkaa taas harvenemaan. :( kiitos paljon!

      Poista
  2. Ihana postaus taaaas! kuvat on taas kerran niin hienoja ja tosi hyvän näköistä menoa:) ja kiva kun julkaiset myös niitä ei niin hyviä kuvia, sun istuinta on tosi kaunis!

    VastaaPoista
  3. kauan sun tallimatka siis kestää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Julkisilla mentäessä, jos junat menee hyvin et ei tarvii odottaa kauaa niin vähän reilu 1,5h yhteen suuntaan.

      Poista
    2. miten jaksat käydä noin pitkällä :o

      Poista
    3. Noh sillon reilu kaksi vuotta sitten kun Ruubenilla aloitin ja yhdessä kaverin kanssa alettiin käymään niin ei se matka niin pahalta tuntunut.. Nyt tuohon matkaan on ajan kanssa tottunut jo vaikka nykyään käynkin (tai no olen jo puolitoista vuotta käynyt) yksin. :) ja ennen ruubenillakin aloittamista kävin kolme vuotta tallilla, joka oli myös reilun tunnin matkan päässä eli on näihin pidempiin tallimatkoihin jo tullut totuttua tässä vuosien varrella..

      Poista
    4. Siis miten kuljet tuonne?

      Poista
    5. Kahdella eri junalla ja sitten loppumatka ~7km pyöräillen.

      Poista
  4. Jeee taas uusi postaus, näitä sun juttuja on niin kiva lukea! Nytkään en joutunut pettymään, kiva teksti ja aivan ihania kuvia kuten aina :) Ootte niin hyvännäköinen pari ja sä ratsastat niin hienosti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja unohdin taas mainita, että aivan upee uus ulkoasu ja banneri! Sopivan yksinkertasia ja siististi tehtyjä molemmat ja banneriin on valittu hyvät kuvat :) Mun piti mainita tästä jo viimepostaukseen kommentoidessani mut unohdin ihan täysin :'D

      Poista
    2. Hyvä että miellyttää, kiittii!!:)

      Poista
  5. Tosi kiva postaus ja tosi hienon näköistä menoa jälleen kerran!:))

    VastaaPoista
  6. Heh just näistä yhteiskuvista puhuin millainen toi vika on, noita löytyy hirmusen monta koko blogista:D Mutta ei siis pahalla tietenkään, upeita kuvia taas kerran!
    T: edellisen postauksen vika ano

    VastaaPoista
  7. Hieno tämä uusi ulkoasu! Ja kivoja kuvia :-)

    VastaaPoista
  8. Tiedättekö miten tehdään banneri?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä tiiän miten bannereita tehdään, mutta en itse ole lahjakas bannerien tekijä, joten bannerit blogiini tekee yleensä joku tuttu/kaveri.

      Poista