maanantai 8. syyskuuta 2014

Kolmen ponin päivää (paljon kuvia)

Eilen tulikin liikuteltua kolme ponia ja pyöräiltyä reilut 20 kilometriä, huhhuh! Nelli lähti mun mukaan talleilemaan, joten kaikki kuvat (c) Nelli, kiitos vielä!♥ Lähdettiin heti aamusta liikenteeseen, puoli yhdeksän aikaan. Ensin suuntana oli Rommin talli, jonne saavuttiin vähän ennen puolta yhtätoista. Käytiin moikkaamassa poneja tarhassa ja otettiin samalla Rommi matkaan mukaan, nimittäin tarkoituksena oli liikuttaa vauveli. Käytiin ottamassa Rommista muutamat kuvat ja pian sen jälkeen suunnattiin valmiin ponin kanssa sänkkärille.





Itse käväsin Rommin selässä taas semmosen vähän reilu vartin verran. Ja heti tähän alkuun (kun tällä kertaa saatte muutaman kuvankin), kenenkään ei tarvitse valittaa mun pituudesta... :) Toi poni ei mun pituuteen kuole, vaikka sillä silloin tällöin menisinkin tälläisiä lyhyitä aikoja. Itselleni toki hieman hankalaa (varsinkin kun toi satula on niiin pieni.. :D), mutta ei tuo haitaksi ole, kun en tosiaankaan usein mene ja niin lyhyitä lenkkejä olen mennyt ja tulen menemään. Saispa poni jo kärryt!

No, mutta takaisin ratsasteluun! Rommin kanssa ratsastelu sujui ihan ok, otettiin vaan askellajit läpi. Vähän poni pomppi, pysähteli ja testaili (jonka takia satulakin valahtanut hieman liian eteen), mutta ei mitään sen isompia tyhmyyksiä tehnyt. Laukatkin nousivat hienosti, jos miettii, että laukka-avut on vasta hetkittäin ponille opetettu. Hieno vauva!



satulasta kiinni..
...tätä varten


Rommin liikuttelun jälkeen hoidettiin poni pois ja lähdettiin polkemaan kaupan kautta Ruuben tallille. Tallille päästyä pyydystelinkin melkein heti Ruubenin tarhasta ja laitoin ponskin kuntoon. Suunnitelmissa oli tehdä ihan kunnolla töitä ponin kanssa pitkästä aikaa, joten suunnattiin siitä sitten pellolle. Ruubenilla oli ollut perjantaina raspaus, joten sai nähdä millainen se olisi suusta. Kuitenkaan isompaa eroa en huomannut, tosin mitään pahempia piikkejä tms. ei ollut ponilla ollutkaan.

Aloittelin käynnissä, jossa sain Ruubenin melkein heti ihan hyväksi. Ravissa sitten oli tavalliseen tapaan vähän keskittymis vaikeuksia molemmilla. Ruuben tahtoi katsella maisemia ja itse unohdin ratsastamisen. Nelli sitten käski mun oikeesti ratsastaa eikä päästää Ruubenia avuilta noin helpolla pois, kuten yleensä aina tapahtuu alussa.. No, kyllä poni siitä sitten alkoi ravissakin rentoutumaan, kun ratsastin enkä antanut sen touhuilla omiaan.





Pian otin jo laukkaa mukaan, vasempaan sujui oikein hyvin, mutta oikeassa kierroksessa en taaskaan millään saanut Ruubenia kunnolla ulko-ohjalle ja tää on jo pidemmän aikaa ollut mun ongelmana.. Siinä se ei sitten tullut oikein mitenkään läpi, mutta hetkittäin rentoutui silti ihan ok. Pitäis nyt tota oikeaa kierrosta treenailla hieman ahkerammin, mutta ääh..




Laukan jälkeen työskentelin vaan ravissa, muutamat lisäykset yritin tehdä ja muuten vaan sitten pyöriskeltiin ympyröillä, välillä laukkaa mukaan ottaen. Ruuben oli tosi miellyttävä, tosi herkkänä jalalle ja kevyt edestä! Itse en millään olisi malttanut lopettaa ratsastamista, Ruuben osaa kyllä olla niin mahti, kun sen hyväksi saa ratsastettua. Pikku työmyyrä.♥ Loppuun otin ravia pidemmällä ohjalla, siinä kyllä huomasi, että Ruuben oli jo aikas poikki ja iihan hikinen. No hyvin oli poitsu kyllä töitä tehnytkin..







 

 

Tässä myös pari clippiä ratsastelusta:


Ruubenin liikutuksen jälkeen oli vielä yksi poni vuorossa, Finnur! Päätin ottaa vähän hyppyjä Finnurin kanssa ilman satulaa, joten kävin väsäämässä muutaman esteen kentälle. Sitten vaan poni kuntoon ja sen jälkeen kentälle. Verryttelin ponin ravaillen ja sen jälkeen otin mukaan hieman laukkaa. Finnur oli sopivan reippaana, vaikka sää olikin lämmin ja poni oli liikkunut aamusta jo kerran.
 



Verryttelyn jälkeen tultiin muutaman kerran pikkuista yksittäis estettä ristikkona ja pystynä sekä toisella pitkällä sivulla olevaa jumppasarjaa. Alkuun jumppasarjan väli oli vähän liian ahdas, jonka takia ekalla kerralla puomit lensi.. Välin pidentämisen jälkeen jumppasarjakin sujui hyvin ja aloin tulemaan keski halkaisijalla olevaa estettä. Siihen saatiin oikein kivoja hyppyjä ja Finnur nosti koipensa hyvin vaikka muutaman kerran tultiin tosi lähelle, kun en askelia tosiaan osaa katsoa paitsi pari askelta ennen estettä vasta.. Hehe, esteratsastaja minä.. Finnur oli kivan innokkaalla tuulella ja sitä sai ennen estettä pidätellä välillä iha kunnolla!
Toi mun jalkaongelma on niiin rasittava...



Hyvien hyppyjen jälkeen otettiin mukaan ''porttieste'', joka koituikin sitten ongelmaksi.. Este oli alkuun niin pelottava Finnurin mielestä, että ''muutaman'' kerran hypättiin sen yli ihan mistä sattuu ja ties mimmosilla loikilla..


Mukana hypyssä ja sillee..
Lopulta kuitenkin päästiin onnistuneesti yli, keskeltä estettä ja rauhallisessa temmossa. Oli kyllä kiva taas hypellä vähän, vaikka ite en tätä esteratsastusta handlaa enää yhtään! No, ei kai se niin justiinsa.. ;)


Siihen oli hyvä lopettaa, vähän ravailua vielä ja sitten piitkät loppukäynnit. Poni pääsi kunnon pesulle ja sitten tarhaan aterioimaan kavereiden kanssa! :)

Toivottavasti joku jaksoi tämän postauksen lukea, vaikka aikas pitkä tästä tulikin. Palaillaan taas, moikka! Ps. Jos on joku innokas bannerien tekijä, niin mulle saa tehdä.. :)

23 kommenttia:

  1. Tää oli tosi kiva postaus!
    Oot ihan sairaan taitava ratsastaja, arvostan! ;)

    VastaaPoista
  2. Ihanan monipuolinen postaus, hyvä teksti ja taas kerran niin älyttömän hienoja kuvia ja heppoja!

    http://iina-ja-firsts.blogspot.fi/2014/09/haaste.html
    ↑ sulle olis tuolla haaste, jos jaksat tehdä :'D

    VastaaPoista
  3. Voiii miten ihanii kuviaaa!! Mäki tahtoo peltoilee ♥_♥ rommi super komee kyllä :3 ja puupe työmyyrä tui ja alisa toetty semi sulo :3 XDD

    VastaaPoista
  4. Ootte niin tyylikäs pari Ruubenin kanssa! Kiva kattoa pitkästä (? :D) aikaa kunnon tuuppauskuvia. Ihania kuvia ihanista poneista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ja joo kyllä kunnon tuuppauskerran kuvista olikin jo aikaa.. :D

      Poista
  5. miten voisin ratsastaa hevosen muotoon. tai sillee oikein?? ku mä osaan jotenki ratsastaa hepat muotoon/peräänantoon mut siin menee ihan tosi kauan ja ei se poni kuitenkaa mene "puhtaaseen" muotoon kuitenkaa..
    sä oot ihan tosi hyvä ratsastaa ja hienoja poneja!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin netin välityksellä on hieman vaikea selittää tollaisia asioita.. Kannattaa kysyä joltain ratsastuksenopettajalta, joka näkee teidän menoa. Kaikki ponit eivät nimittäin toimi samalla tyylillä.. :) Mutta kiitos paljon!

      Poista
    2. juu okei kiitos :)

      Poista
  6. Voi miten kivoja kuvia taas! teijän meno ruubenin kans näyttää aina kyllä niin kivalta, ja toki noiden muidenkin.. :) tosi kiva ja monipuolinen postaus!

    VastaaPoista
  7. Alisa oon heart broken ku et laittanu mun lempparilaukkakuvaa :'( mut tuitui❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmä muistanu enää mikä se oli!!:( tuij❤️

      Poista
  8. XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD en kestä !!!!!!!! oot kyllä aika mainio pari rommisen kans ;)))

    VastaaPoista
  9. iiihana rommi :3 mut vaaau hienoo menoo puupen kaa ja sille on vähä kesämasuu kertyny XD

    VastaaPoista
  10. Wau mitä hevosia, varsinkin tuo Rommi, upee hevonen! :3

    VastaaPoista
  11. oii ihanaaaa!! ♥ toi coolkidou video oli iha sika kiva ja tää postauski ;) hihii, enää allle kuukaus et tuutteeee ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiidii kiitoss!! :* älää en jaksa odottaaaa!<3

      Poista