keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Sitä sun tätä ja muutama video

Heippa! Tällä kertaa viime postauksesta ei ole vierähtänyt sitä kuukautta, mikä on melko yleistä mulla, hehe.. Nyt onkin siis tuoreita kuvia taas, jee! Palaillaan ensin viime viikon perjantaihin, jolloin Rommi oli sopivasti vailla liikuttajaa, joten kävin sitten ponisen liikuttelemassa.



Kävin alkuun pyydystelemässä ponin laitsalta, jonka jälkeen laittelin rauhassa kuntoon. Päätin tällä kertaa hoitaa liikutuksen maastakäsin, joten päädyin juoksuttamaan ponia liinassa sänkkärillä. Alkuun askellajit vaan läpi liinan päässä ja sen jälkeen laitoin hetken aikaa vielä sivuohjat löysälle. Montaa kertaa Rommilla ei ole sivuohjia käytetty, joten alkuun poni taas hetken aikaa ihmetteli, että mitkäs nää nyt on.. Ei tajunnut, että paine lähtee laskemalla päätä eikä nostamalla päätä vaan ylöspäin.. Laukassa oli pikkasen rennompi ja sai sitten paljon kehuja. Hetkittäin malttoi vähän laskea päätään ravissakin, käynnissä jopa hieman pidempiäkin hetkiä. Kyllä se siitä pikkuhiljaa!


Käytiin kävelemässä taluttaen vielä piitkät loppukäynnit metsässä, jonka jälkeen ponille ruuat naaman eteen ja sitten takaisin tarhaan!


Tämän viikon tiistaina kävin liikuttelemassa Ruubenin ja Oona lähti seuraksi, kiitos siis Oonalle seurasta sekä kuvista! Oonan kanssa laiteltiin Ruuben yhteisvoimin kuntoon, jonka jälkeen käytiin kentällä kertailemassa muutamat temput ja sitten suunnattiin vähitellen peltoa kohti (taas). En vaan jotenkin tykkää kentällä tuuppailla, kun siellä Ruuben on vähän jähmeä ja no niin... Pellolla toimii paremmin, on energisempi ja on muutenkin enemmän tilaa mennä!

Pellolla aloittelin lähes heti ravailemaan, kun alkukäynnit oli jo hoidettu kävellessä pellolle. Aloitin vähän pidemmällä ohjalla ja Ruuben keskittyi alusta alkaen melko hyvin. Välillä piti katsahtaa vähän maisemia, mutta nopeesti poni keskittyi taas työntekoon. Melko energisellä tuulella Ruuben oli taas ja välillä kiihdytteli vauhtiaan ihan omatoimisesti..




Ravailun jälkeen otin laukkaa ja se olikin sitten ajoittain melko vauhdikasta. Nopeasti kuitenkin sain Ruubenin keskittymään siinä, tai no vasemmassa kierroksessa. Vähän valahti turvan kanssa liian alas hetkittäin, mutta tuo nyt ei ole pitkään aikaan enää ollut meijän ongelma kuolaimien vaihdon jälkeen, joten en siihen sitten pahemmin kiinnittänyt huomiota. Oikeaan suutaan saikin sitten tehdä hetken töitä, ennen kuin poni ees hetkittäin malttoi antaa periksi. Välillä Ruuben vaan lähti tossa oikeassa kierroksessa kiihdyttelemään ja sitä sai ihan kunnolla pidätellä. No, muutama hyvä pätkä saatiin oikeaankin, mitä nyt poni ei kunnolla taaskaan tullut ulko-ohjalle ja sisäpohkeen läpi, muttaa.. No, ihan ok pätkiä silti, on toi oikea kierros vieläkin niii-in vaikeaa..





Laukkailun jälkeen pidettiin pieni hengähdys tauko, jonka jälkeen jatkettiin hommia. Käytin Ruubenin energiaa hyväksi, joten tehtiin muutamat lisäykset. Pääasiassa ravissa, mutta kerran taidettiin laukassakin tehdä. Ihan hyvin sujui, Ruuben kyllä yritti niin hienosti.♥ Muuta ihmeellistä en tehnytkään, pyöriskelin peltoa ympäri vähän miten sattuu. Pikku hiljaa aloin jo lopettelemaan, kun poni niin hyvin vastas apuihin ja oli oikein miellyttävällä tuulella.








Käppäiltiin siitä sitten tallille ja päätin vielä hetken mennä pitkästä aikaa varusteitta kentällä! Ruuben ei oikein halunnut totella, mutta eei se mitään. Pyöriskeltiin kentällä siis vähän ponin tahdon mukaan. Muutamat laukat pomppien ja parit ympyrät ravissa.. Oli kyllä hauskaa ja Ruubenkin tais tykätä, kun sai mennä vähän miten sattuu, hehe.. Loppukäynnit käveltiin seuraa-johtaja tyylillä ja hyvin ponski seuraili. :)





Tein tässä muutamia päiviä sitten tylsyyttäni Ruubenista pienen koosteen vuosilta 2012-2014, joten voisinkin sen lisätä tähän loppuun. Materiaalia on siis ihan vuodesta 2012 lähtien tähän vuoteen asti ja pääasiassa järjestyksessä. Biisi loppui ihan kesken, joten tosi paljon materiaalia, joita olisin vielä videoon halunnut tunkea, jäi käyttämättä.. Mutta ei voi mitään. Toivottavasti tykkäätte! 

20 kommenttia:

  1. Moi! Mistä tämän postauksen ratsastushousut - ja sukat ovat? :) Hyvin meette!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat ostin mun kaverilta joskus aikoinaan, joten mulla ei oo varmaa tietoa.. Mutta luulisin että Hipposportista. :) Kiitos!

      Poista
  2. ah noi pari ruuben kuvaa nii täydellisiä!!!! toi energia <3 plus lihapulla... <3 XD ole hyvä vaa kivasta seurasta juuu!! kuolaan noit kuvii vielä uudellee ootte nii hyviä <3

    VastaaPoista
  3. Vitsi miten hyvältä teijän meno näyttää, ja toi video on aivan tosi kiva! Ja rakastuin kyllä kans täysin noihin kuviin ja ihaniin väreihin :) + kiva kun ei tarvinnut niin kauan ootella uutta postausta! ;-)

    VastaaPoista
  4. Kivoja kuvia! Ja kiva myös tuo video :)

    VastaaPoista
  5. Niin hienoja kuvia ja tosi ihana toi Ruubenin video! Sun postaukset on aina kivaa luettavaa ja kuvatkin aina niin pirtsakoita. :) Pakko vielä sanoa että Ruubenista on kyllä tullu ihan älyhieno! ;)

    - Mimmi

    VastaaPoista
  6. Aivan mahtavia kuvia ja ihana blogi muutenkin, sait uuden lukijan bloglovinin kautta!:) /Kati ja Voitolla Tähtiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon! :') käyn vilkasee sunkin blogin!

      Poista
  7. Oi että miten ihania kuvia susta ja Ruubenista, wau! Upean näköistä menoa :) Muutenkin tosi kiva postaus, mukava kun oli tuosta Rommistakin taas juttua mukana :)

    VastaaPoista
  8. Niin ja videosta unohdin ihan kokonaan mainita, sekin on aivan ihana! Kiva kun teit pitkästä aikaa oikein kunnon editoidun videon, sun teokset on aina niin hienoja :)

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana video, katoin 2keraa peräkkäin :D mut millä oot tehny ton videon?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Luki tossa videon alussa ylhäällä mutta siis powerdirectorilla.. :)

      Poista
  10. Hitsi toi on nätti toi Rommi! Hyvältä näyttää sun ja Ruubenin meno :) Ja ihan superkiva tuo video Ruubenista!

    VastaaPoista