tiistai 2. syyskuuta 2014

Ruubenin kuulumiset ja Rommia moikkaamassa!

Terve taas! Nyt vähän luvassa hevosten kuulumisia vaikka tälläkään kertaa ei valitettavasti kuvia ratsasteluista ole. Ruubenia olen käynyt ratsastelemassa muutamia kertoja tässä kesäloman jälkeen. Ollaan menty niin maastossa, pellolla kuin kentälläkin. Ruuben on toiminut pääasiassa ihan hyvin, mutta on ollut melko reippaana, varsinkin maastossa. Pitkästä aikaa on myös hieman possuillut maastoillessa ja oonkin sitten onnistunut sen tempauksista kerran putoamaankin. Hehe! Finnurilla olen mennyt nyt melko vähän, mutta muutama viikko sitten käytiin senkin kanssa maastoilemassa ilman satulaa ja pikkunen oli ihan innoissaan.




Eilen eli maanantaina kävin Rommiakin moikkaamassa näin puolen vuoden jälkeen! Sillon helmikuussa taisin käydä viimeksi ponin luona ja sen jälkeen Rommi muuttikin muualle, jonka takia käymiset jäivät. Nyt kuitenkin vauveli muutti takaisin tuohon tallille eilen, missä ennen asui (ja missä Ruubenkin asui silloin, kun sillä aloitin). Tämä tarkoittaa, että enköhän taas silloin tällöin käy Rommiakin liikuttelemassa! Pääasiassa maastakäsin, kun poni nyt tosiaan noin pieneksi päätti jäädä, mutta enköhän välillä ihan selästäkin. Vähän oli vauveli ehkä kasvanutkin, ainakin mahasta..

Pojat huhtikuu 2013.. :')
Rommillahan aloitettiin silloin helmikuussa pikkuhiljaa ratsastajaan totuttaminen. Nyt sillä onkin sitten ratsasteltu jo jonkin verran, pääsiassa ihan vaan kasvatettu kuntoa ja opetettu ihan perusjuttuja mm. askellajit ja pysähtyminen. Niin hassua kuvitella, että Rommi on tosiaan jo ihan ratsun iässä, hihi! Kävinkin sitten eilen ekaa kertaa Rommin selässä, tosin ihan hetken vain. Niin nopeasti se aika vaan meneekin, justhan Rommi oli vasta 1-vuotias. On kyllä tosi harmi, että Rommi nyt tosiaan jää noin pieneksi, säkä vain jotain reilu ~130(?)cm..

Käytiin maastossa semmoinen vartin lenkki pyörähtämässä. Kauaa ei viittinyt mennä, kun on se kuitenkin niin pikkunen.. Rommilla on kuulemma ollut tapana vähän testailla uutta ratsastajaa, mutta ihan nätisti otti mut vastaan (painava ratsastaja, niin ei jaksanut pomppia mihinkään suuntaan.. ;)). Alkuun hieman steppali, mutta sekin loppui melko pian. Vähän otettiin ravia ja Rommin omasta toimesta muutama askel laukkaa. Muutaman kerran piti pysähdellä, kun peltojen keskellä oli ''pelottavia'' lintuja. Muuten menikin sitten oikein nätisti ja poni oli aivan ihana, haha! :D



Rommin jälkeen suuntasin vielä liikuttelemaan Ruubenin. Päätin alkuun vähän aikaa ponin purkaa energioitaan kentällä eli irtojuoksutin. Ruuben juoksi oikein nätisti, eikä tosiaan yhtään tarvinnut ponia hoputella. Omatoimisesti hölkötteli menemään pitkin kenttää, niin sain muutaman kuvankin otettua.









Juoksutuksen jälkeen käväsin vielä selässä ihan hetken, vähän yritettiin tuuppailla kentällä. En itse jaksanut yhtään keskittyä niin ei kyllä mennyt mitenkään mainitsemisen arvoisesti. No mutta viikonloppuna olisi tarkoitus mennä talleilemaan seuraavan kerran, jospa silloin saisitte ratsasteluistakin kuvia. Palaillaan!

10 kommenttia:

  1. tosi kiva postaus vaikka ei ratsastusjuttuja ollutkaan :) ja aivan ihania kuvia, varsinkin tuo sun ja finnurin kuva!

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus, kiva lueskella! Olet hyvä ratsastaja ♥ ja ihania heppoja ;).

    VastaaPoista
  3. Sulla on tosi kiva blogi, löysin tän vasta ihan vähän aikaa sitte! :) Aika hauska sattuma, koska asun ite suunnillee kilometrin päässä tosta Rommin ja Vipin tallilta ja käyn ratsastamassa siinä naapuritallilla, minkä kentällä ootte kuvien perusteella joskus käyny ratsastamassaki :) Ratsastat Ruubenilla iha sairaan hyvin ja se kulkee tosi hienosti!! En oo muuta ku ohikulkiessa nähny sen tarhassa muitten hevosten kaa ja oon aina miettiny et millasiakohan ne on ratsastaa, ni nyt ainaki tiiän ku katoin sun kuvia :) Käväsin joskus siellä tallissaki, ku Rommi oli karannu kävelytielle ja mua nevottiin viemään se sinne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, hauska sattuma tosiaan! :D joo sillon kun Ruubenkin asui vielä tuolla tallilla niin muutamia kertoja tuli käytyä siinä kentällä. No mutta kiitos paljon! :) Maastoiletsä noilla hevosilla- mietin et ei susta maasto seuraa ois joskus saanu?;D

      Poista
  4. Okei! :) Siis joo mä pääasiassa maastoilen ja mulle kyllä kelpaa maastoseura, ku käyn melkee aina yksin :D Etin sut vaikka fbeestä ja pyydän kaveriks, ni jatketaan siellä juttelua! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noni! :D Ilmottele, jos et löydä mua sieltä.. :)

      Poista