sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Keskiviikosta perjantaihin (hyppyjä+maastoilua)

Moikka! Nyt tulisi kuulumiset keskiviikolta, torstailta sekä perjantailta, kun kävin poneja liikuttelemassa. Keskiviikkona liikutettavana oli Finnur, Ruuben sekä Meidur. Finnurin kanssa hypeltiin taas vähän kentällä ja virittelin tämän ''paalinaru'' systeemin jalustimiin, sillä mun varpaat osoittaa hypyn päällä aina minne sattuu ja tää on aina ollut mun ongelma hypätessä.. Nyt ne pysyivät suht hyvin menosuuntaan päin ja älkää siis ihmetelkö mitä noi siniset narut ovat.

Ensin käytiin pellolla hoitamassa verryttely. Finnuria alkuun vähän laiskotti, mutta kyllä se siitä vähitellen reipastui. En vaatinut ponilta kummempia, otettiin vaan askellajit läpi ja muutama hieman reippaampi laukkapätkä.





Verryttelyn jälkeen siirryttiin kentälle, johon oltiinkin tehty jo esteet valmiiksi. Rengaseste, kahden esteen innari sekä kahden esteen sarja, jossa väliin tuli yksi askel. Tultiin muutamat kerrat kaikkia esteitä ja pääasiassa saatiin hyviä hyppyjä ja puomitkin pysyivät ylhäällä. Finnur oli sopivan innokas, sitä sai vähän pidätellä ja poni otti pidätteet hyvin vastaan. Lopussa tultiin sarjan toista estettä hieman korotettuna. Sille tuli muutama pudotus, kun Finnur oli jo vähän väsähtänyt, mutta kyllä sekin lopulta päästiin puhtaasti yli. Itsekkään en pahemmin mokaillut lähestymisiä, onnistunut hyppykerta siis!





Finnurin liikutuksen jälkeen vuorossa oli Ruuben ja Meidur, joiden kanssa lähdettiin maastoilemaan! Oona meni Meidurilla ja mä Ruubenilla. Käytiin semmoinen parin tunnin lenkki, ensin kiertämässä hiekkakuopat läpi ja sitten vielä yksi toinen reitti. Maastoilu sujui hyvin, alkuun poneja hieman laiskotti, mutta kyllä ne siitä pikkuhiljaa laukatessa piristyi. :)

Otettiin muutama videoclippi maastossa, joten päätin niistä tämmöisen pienen koosteen tehdä.


Torstain kokeilin ensimmäistä kertaa tallin uusinta tulokasta, viisikäyntistä issikkatamma ''Dinaa'', joka tuli joskus kesällä. Ponia on alettiin kesällä pikku hiljaa liikuttelemaan, sitä ennen oli vaan seissyt muutaman vuoden.. Mulla oli ihan alkeiskurssilaisen olo, askellajit sekottuivat tosi helposti toisiinsa ja mulla oli vaikeuksia saada askellajit puhtaana esille. Käynnissä saatiin hetkittäin ihan rentoja ja kivojakin pätkiä, mutta Dina alko tosi helposti sipsuttelemaan siinäkin. Lopussa menin hetken tölttiä ja se sujui kyllä ihan hyvin!

Dinan ratsastuksen jälkeen menin Ruubenin ja päätin kokeilla pitkästä aikaa riimulla tuuppausta kentällä. Itseasiassa poni oli ihan super miellyttävä kokonaisuudessaan! Hetkittäin vähän painava edestä, mutta Ruuben oli rento ja sopivan reipas. Askellajit läpi perjaatteella mentiin taas, laukassa tehtiin pelkkiä nostoja. Oikeassa yritti taas alkuun nostaa väärää, mutta sitten kun saatiin oikea laukka kerran nostetuksi, ei enää vääriä laukkoja tullut. Tehtiin laukassa ihan käynti-muutama askel laukkaa-käynti siirtymisiä ja ne sujui kyllä odotettua paremmin! Muutama raviaskel aina laukka-käynti siirtymisessä tuli väliin, mutta nekin vähenivät vähitellen.

Ruubenin jälkeen kävin vielä Finnurilla rennon puolentunnin käppäily lenkin, niin ei sekään jäänyt keskiviikon hyppypäivän jäljiltä vaan seisomaan.

Dina ja Ruuben, mitä poni teet?
Perjantaina vuorossa oli vielä Rommi, jonka kanssa käytiin maastossa pyörähtämässä ~45min verran. Rommin kanssa pyörittiin siellä täällä ja hetkittäin otin ohjat ihan kunnolla käteen ja ratsastin ponia samalla tavalla kuin ketä tahansa muuta. Ja kappas.. poni rentoutui käynnissä hienosti pikku pätkiä!? Samalla perjaatteella otin hieman ravia ja samanlailla jatkoin siinä. Ja siinäkin poni tajusi ideaa ja myötäsi pikku pätkien verran! Vaadin ihan muutamien metrien ajan ja aina, kun poni hetken asettui oikeaan suuntaan, sai se pitkät ohjat ja paaljon rapsutuksia..♥ Laukkaa otettiin muutamat pätkät ja sekin toimi ongelmitta. Tosin oikea laukka nähtävästi ponilla hieman vielä hakusessa, nimittäin yritti tarjota kokoajan mielummin vasenta laukkaa. Tota täytynee siis treenata nyt. Saatiin kyllä oikeakin laukka muutaman kerran nostetuksi lopulta useampien yritysten jälkeen. Kyllä vauvasta vielä hieno ratsu tulee.. :')

R.i.p harja.. :(
Rommin jälkeen menin vielä ihan extempore Vipin, jonka kanssa käytiin ilman satulaa hiekkakuopilla. Vähän ravia sekä laukkaa ja oli kyllä näin pitkästä aikaa ongelmia istua siinä sen ravissa... Hehe, no mutta hyvin sujui lenkki ja kiva oli papalla mennä!

8 kommenttia:

  1. Ihan hassua että toinenkin dina niminen poni:D mutta ihanaa kun taas uusi postaus, hienoja kuvia ja kivat videot! kiva että rommikin meni niin hienosti, ite oon myös pari ponia kouluttanut, joten kokemusta noista nuorista. kyllähän niiltäkin voi vähän vaatia kun osaa jo liikkua, just tollee ihan lyhyitä pätkiä ja paljon kehuja:) jos sua yhtään enää kiinnostaa videoiden teko, niin finnurista olis kiva nähdä, kun siitäkin on jo vähän materiaalia, samoin rommista!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Nyt oon kyllä jo tottunut, että tonkin nimi on dina.. :D Videoiden tekoon ei oo oikee enää innostusta, mutta kattoo jos joskus sais vielä noistakin jotakin väsättyä.. Tosin materiaali Finnurin kanssa melko yksipuolista ja Rommista mulla ei oo edes kun lähinnä kuvia ja jotain juoksutusvideoita.. Mutta joo, kiitos paljon! :)

      Poista
  2. Ihania kuvia! Haha miten pelottavaa, olin just muutamaa minuuttia aikasemmin kuunnellut nuo molemmat biisit, mitä käytit videoissas..:D

    VastaaPoista
  3. Voi miten kiva ja ihanan monipuolinen postaus taas: hienoja heppoja, hyvä teksti, ihania kuvia ja kaikenlisäksi videoitakin!

    Vitsi toi Finnur on vaan jotenkin niin suloinen hypätessään, pikkunen aivan tomerana :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! :') finnur kieltämättä on aika söötti<3

      Poista
  4. Huh sähän ootki ratsastanu paljon viime viikolla :D Ihan superkivan näköset maastot tuol ruubenilla! :) Ja kiva postaus muutenki :3 -Milja

    VastaaPoista