perjantai 31. lokakuuta 2014

Ei mitään kummallisempaa...

Heippa kaikille ja näin alkuun hyvää Halloweenia! Nyt pikaisesti syysloman jälkeisiä kuulumisia, koko viikonloppu onkin sitten taas vähän kaikenlaista menoa. Heppailut ovat jatkuneet aikalailla tavalliseen tapaan syysloman jälkeen.

Viime keskiviikkona kävin touhuilemassa Rommin kanssa ja päätin antaa ponin purkaa energioita liinan päässä. Ei kyllä kovin energinen poni ollut, nimittäin totteli hyvin ja juoksenteli rauhallisesti. Vartin juoksuttelun jälkeen lähdettiin Rommin kanssa vähän käymään käppäilemässä, seurana Omppu & Milja naapuritallista. Rommi ei kauheesti muita hevosia oo elämänsä aikana nähnyt ja kuulemma on seonnut ihan totaalisesti niiden muutaman hevosen kohdalla, mitä on tullut nähtyä. Vähän siis jänskätti, miten poni Omppuun reagoi.

 

 

Rommi yllätti kyllä täysin ja käyttäytyi niin hienosti eikä tehnyt mitään tyhmyyksiä! Vähän alkuun steppaili, hörisi ja yritti mennä Omppuun kiinni, mutta sekin loppui hetken päästä. Ongelmitta sujui siis lenkki, kyllä se on järkevä vauveli!

Perjantaina oli vuorossa Ruubenin liikutus ja samalla taivuttelin hetken tallin 28-vuotiasta pappaponia, Skaffea vartin verran kentällä käynnissä. :)


Ruubenin kanssa käytiin vähän maastoilemassa. Melko reippaalla päällä poni oli ja muutaman kerran kokeili, että onko ratsastaja hereillä.. Mentiin semmoinen suht normaali lenkki hiekkakuopilla, jonka jälkeen vielä käväistiin kentällä. Taivuttelin Ruubenia hetken kaikissa askellajeissa ja annoin ponin mennä vähän pidemmällä kaulalla mitä yleensä. Vähän oli oikeaan kierrokseen jäykkä ja tunki hirveesti sisäpohjetta vasten, mutta loppua kohden oli jo hitusen parempi. Ruubenille tuli iha hiki, joten pääsi pihattoon kuivattelemaan loimen kera.



Tämän viikon perjantaina vuorossa oli taas Rommin kanssa puuhailua. Rommi oli jättänyt mulle pari ylläriä.. Ensinnäkin tallitöitä tehdessä ajattelin vaihtaa Rommin karsinassa olevan vesisaavin veden. Oli vähän hämärää, joten katoin vaan nopee, että mikä sieni tuolla saavissa oikein lilluu. No, otin sen käteen ja mikäs se sitten olikin.. No ROTTA, hyi että!! Lensi kyllä samantien takaisin saaviin ja hyh, kyllä ällöttää vieläkin.. Sitten Rommi oli pyörinyt taas kerran takiaisten joukossa ja häntä sekä otsaharja oli täynnä takiaisia. Kesti kyllä hetki saada ne irti ponin tukasta..

Hieno kampaus..
Vihdoin päästiin lenkillä käymään, käytiin ponin kanssa vähän maastoilemassa. Pääasiassa metsäpoluilla käppäilemässä, mutta hiekkateillä otettiin muutama ravi- ja laukkapätkäkin. Rommi käyttäytyi hienosti, vaikka kotiinpäin kävellessä tuli ties mitä pelottavaa vastaan.. Vähän se kiljuvista lapsista jännittyi, mutta taluttaessa poni käyttäytyi silti nätisti. :)

Näin loppuun vielä....

Lepää rauhassa, Nasse... :'(♥

12 kommenttia:

  1. Hyvä hyvä Rommi! Ja ihana tuo pappaponi❤️ Yyööök se rotta!!
    Ja kuka tuo Nasse on? En oo ennen nähny sitä täällä blogissa. Voimia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Nasse oli mun kaverin hevonen, jonka kanssa tuli touhuiltua silloin tällöin Salossa käydessäni. Nasse on esiintynyt vaan muutamassa postauksessa (ja viimeisimmästä on aikaa) eli ei ole ihme, jos sitä ei täällä ennen ole huomannut..

      Poista
  2. Ihana toi pappaponi!<3 Oma ponikin on jo 28-vuotias! :)

    VastaaPoista
  3. Hyi että, voin vaan kuvitella ton rottatilanteen D: Mutta ihan tosi kiva postaus! :) Ja voi Nasse♥ :'(

    VastaaPoista