torstai 20. marraskuuta 2014

Marraskuun ratsastelut (+video)

Moikka! Reilu kolme viikkoa on postaustaukoa vierähtänyt. Syytä ei ole varmaan vaikea arvata, eihän? Ensinnäkin olen ratsastellut nyt marraskuussa melko vähän ja tuoreita kuvia ei pahemmin taaskaan löydy. Olen nytten liikutellut lähinnä ainoastaan Ruubenia ja Rommia, Finnurilla tai muilla tallin poneilla ei ole nyt reiluun kuukauteen tullut mentyä, lukuunottamatta tänäistä. Ruubenilla olen käynyt vain kerran tässä kuussa ja tänään toisen kerran, sen verran kiireitä on riittänyt ja näin suoraan sanottuna en ole vaan jaksanutkaan... Pimeäkin tulee jo niin aikaisin, että arkena ei kauheesti innosta lähteä, kun tallille saapuisi vasta pimeän aikaan. Viikonloppuisin itselläni on taas usein muita menoja ja tallillakin käy väkeä silloin paljon.

Rommilla olen myös käynyt tässä kuussa vain kerran, mutta lauantaina olisi luultavasti tarkoitus mennä ponia liikuttelemaan taas ja ensi viikolla myös, kun itselläni on lyhyitä päiviä koulussa koeviikon alkaessa huomenna. Viime kerralla touhuiltiin Rommin kanssa hieman maastakäsin sekä käytiin maastossa pyörähtämässä, pääasiassa tasapainoa kehittämässä vaihtelevilla metsäpoluilla. Hauska kysymys muuten sattui tulemaan tuohon kysymyspostaukseen ''Miksi maastoilet niin harvoin?'', vaikka mähän maastoilen molemmilla poneilla lähes joka kerta, paitsi silloin harvoin, kun on joku kuvaaja matkassa mukana tms.. :D No, mutta joo!


Sain myös aikaiseksi tehtyä Rommista pikku videon, jota onkin muutaman kerran toivottu! Tässä on materiaalia vuodesta 2012 lähtien tähän päivään saakka, pääasiassa järjestyksessä, lukuunottamatta alun kuvia. Toivottavasti ei ole ihan kamalan tylsä nimittäin materiaali kuitenkin on melko yksipuolista, kun ei ole ponin kanssa ihan hirveen monipuolisesti voinut tehdä. On Rommi kyllä paljon alun arasta ponista muuttunut, mutta onhan sen eteen tullutkin ponin kanssa touhuiltua.


Asuispa ponit vielä samassa paikassa. ♥
Ruubenilla kävin tänään, kun pidin vähän omaa vapaata koulusta. Ratsuja tulikin päivään sitten kaksi lisää vielä Ruubenin lisäksi. Ensimmäisenä vuorossa oli Finnurin liikutus pitkästä aikaa, kun sattui vihdoin olemaan vapaana. Finnurin kanssa otin taas muutamat pomput omistajan pyynnöstä, tosin iha muutaman kerran vaan pientä jumppasarjaa ja yhtä yksittäistä estettä. Poni oli jotenkin tosi hitaalla päällä, esteillä kyllä vähän jaksoi reipastua, mutta sileällä työskennellessä oli tosi tahmea... Pomput sujuivat ihan ok, muutamia pudotuksia tuli, mutta suurinosa olivat ihan omia vikojani, kun toin ponin ihan väärään paikkaan. Laukat vaihtuivat tällä kertaa tosi hienosti esteiden päällä! Loppuverryttely suoritettiin satulatta, tuli ihan kivoja ja rentoja pätkiä ravissa, mutta vähän väliä sai ponia käskeä eteenpäin. Loppukäynnit käytiin kävelemässä maastossa, jonka jälkeen ponin hoito pois.

Karvapallo valmiina lenkille. :')

Finnurin jälkeen menin Ruubenin, jolla en ookkaan mennyt kuukauteen kunnolla. Viimeksikin kävin vaan kävelemässä pikku lenkin käydessäni tallilla, mutta nyt oli suunnitelmissa tuuppailla kunnolla. Noh, tuuppailut unohtui kyllä kokonaan ja pidettiin vaan hauskaa ponin kanssa. Ruubenilla oli ollut useampi vapaapäivä takana pudonneen kengän vuoksi, joten oli arvattavissa, että energiaa luultavasti löytyy. Alkuun ravailtiin kauan, jonka jälkeen innostuin menemään kentälle jääneitä puomeja. Pikku hiljaa tulin puomeja laukassa myös ja Ruuben oli ihan innoissaan. Muutamat kerrat tehtiin yksittäisen puomin avulla laukanvaihdotkin, voi että niistä poni innostui ja veti muutaman kerran kunnon loikalla yli (aijaijai, hyppykielto kun on..) Pääasiassa tuli ihan puhtaita vaihtoja, mutta vaikeammassa suunnassa (vasemmasta oikeaan) jäi takapää välillä väärään laukkaan. Oikeasta vasempaan saatiin ilman puomiakin kerran puhdas vaihto. :) Puomeilun jälkeen ravailtiin vielä hetki ja sitten käytiin piitkät loppukäynnit maastossa kävelemässä. Ruubenille tuli kyllä ihan hiki, tosin ei ihme, kun se on jo nyt kasvattanut sellaisen 5cm karvan ittellensä..

Ruubenin jälkeen sain vielä kokeilla tallille kaksi viikkoa sitten tullutta uutta issikkatammaa! Otin askellajit vaan läpi ja hauska ponimus oli kyllä tämäkin. :)

Elokuulta..
Jospas sitä nyt ottaisi kirjan käteen (huomista koetta ajatellen..) ja kattois edes vähän mistä me ollaan koko kurssin ajan puhuttu..
Palaillaan!

10 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia, ja tosi hieno/ihana video! :-) Kivan paljon kuitenkin materiaalia.

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus ja tätä oli kiva lukea vaikkei ratsasteluista oikein materiaalia ollutkaan! Meet niin hienosti kaikilla poneilla. :)

    VastaaPoista
  3. Voi kun Rommista on kasvanut kyllä niin hieno nuorimies! Ihana tuo video ja kiva postaus taas :)

    VastaaPoista
  4. Oi jes Rommivideo! Aivan ihana taas kerran:) ja kiva postaus!

    VastaaPoista
  5. En löytäny tai huomannut sitä kysymyspostausta.. Joten kysyn sen nyt tässä ja voit vastata vastauspostauksessa(jos sellanen ei oo tullu vielä) tai ihan vaan kommentilla:)!
    Onko sulla sisaruksia? Jos on minkä ikäisiä? Ja sun KA viime keväänä? Paljonko sulla menee rahaa noihin tallimatkoihin suunnilleen?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joop poistin sen jo, mutta kiitos kysymyksistä! Kattoo, jos saan sitä toteutettua, kun ei mitenkään erityisen paljoa kysymyksiä tullut..

      Poista