tiistai 14. toukokuuta 2013

Maastoilua ja puomitreeniä kuvien kera!

Sunnuntaina kävin Ketun kanssa vähän maastoilemassa. Paljoa en maastoja tiiä tuolta, mutta yhen reitin menin edes ja takas ja pari polkua kävin tutkimassa, mutta ei ne mihinkää mennyt. Ravia ja laukkaa lyhyitä pätkiä ja muuten sitten käveltiin. Yhessä kohtaa oli semmone vähän mutasempi kohta ja ku ravasin siitä yli nii Kettu vetäs siitä yli kunnon loikan, vaikka ihan hyvin siitä ois voinu astuakkin.. :D Tultii se sitten uudestaankin ja samallaisen ison loikan veti taas ja sitten vielä pukki perään ja vauhtikin siinä sitten kiihty, että kesti vähän aikaa saada se takas kiinni! Otin ton jälkeen vielä yhen laukkapätkän ja Kettu kovasti ois halunnu laukata vähän kovempaa, mutta kovin pitkiä pätkiä ei tuolla pystynyt laukkaamaan, joten aika nopeesti piti ottaa takasin kiinni. :( Mutta poni näytti maastolenkistä tykkäävän ja oli mullakin aika hauskaa! ;)

Lopuks käytii pyörähtämässä vartin verran kentällä. Askellajit vaan läpi ja poni oli hyvä! :) Sitten vaan otin ponilta kamat pois ja menin syöttelemään 5min ajan vihreää.


Eilen kävin liikuttaa Ketun ja Nelli tuli mukaan. Just sade sattu alkamaan juuri, kun menin ratsastamaan ja sitten satoikin koko ratsastuksen ajan, no ei se menoa haitannut! Juoksutin Kettua alussa hetken ja kyllä poni tais tykkää ku sai vapaasti siinä juoksennella, parit pukitkin vetäs.



Sitten laitoin parit puomit, kun tarkotuksena oli mennä vähän puomeja. Aloin melkeen heti tulemaan ravissa niitä, alussa Kettu ennen puomeja hidasti, mutta nopeesti nekin alkoi sujumaan. Sitten tein vähän laukanvaihtoja puomeilla ja lopuksi vielä koitin vähän tuuppailla. Loppuakohden poni parani paljon ja hyviä käynti-ravi siirtymisiäkin alko tulemaan. Oikeesee kierrokseen Kettu oli ihan hyvä, mutta vasempaan kierrokseen ratsastin tosi laiskasti, se kun on vaikeampi Ketulle (ja siihen suuntaan kun pitäisi sitten just siks mennä enemmän..)





Lopussa käytiin vielä maastossa ottaa pari laukkapätkää ja sitten hoidettiin poni pois ja taas vähän aikaa Kettu pääs syömään vihreää.



Tässä vielä pieni kooste!


Kohta lähen liikuttelemaan taas Ketun, varmaan maastoilemaan taas mennään(?). :) Huomenna sitten on hyppypäivä!

24 kommenttia:

  1. sulla on kiva blogi voitko liittyy mun blogii http://hucklebukle.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. tuitui hieno kettu ja pro alko <3 ;)

    VastaaPoista
  3. Kivan näköinen poni toi Kettu :) Täältähän muuten lähtee p-espoon ratsastuspolut, tosin gumbölestä niihin joutuu kävelemään eka pieniä teitä pitkin ja ylittämään vanhan turuntien.. mutta jos joskus parempia maastoja ettii ajan kanssa niin noi polut menee ihan pitkälle oittaalle päin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mun on ollu tarkotuskin lähtee sinne ratsastuspoluille, mutta ongelma on vaan se, että en osaa mennä sinne noita pieniä teitä, vaan niitä mitä esim. navigaattori neuvois eli jotain kävelyteitä... :D

      Poista
  4. Ihana satulahuopa! Minkä merkkinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. escadronilla on ainakin aika saman laisia :)

      Poista
    2. Eskadronilla on kyllä samanlaisia. :) kyseinen huopakin sitä merkkiä

      Poista
    3. Juu eskadronin huopa on tämä mun. :)

      Poista
  5. Kuka ton bannerin on tehny? :)
    Ja kivat pukit haha söpön näköinen toi kettu!

    VastaaPoista
  6. wooooow alisa se menee iha sika hyvin♥ tuitui ihana postaus huihiii!! ;)

    VastaaPoista
  7. ihana postaus ja meet tosi hyvin! :)

    oittaalle ku lähtee joutuu kävelee ensin golfkenttien ohi ja sitte alittaa motari ja itte mennää ehtki asfaltti tietä ja ylitetää joku tie ja sitte käännytää oikeelle ja heti keltasen talon jälkee kääntyy metsäpolku (ratsastuspolku)vasemalle ja sitä pitkinhiekka tielle ja siellä tulee sellai himopitkä hiekkatie jossa kestää joku 5-10 min laukata se ja sitte käännytää vasemalle, laitumien vierestä kävellää ja ridataa tallin ohi ja sitte ollanki jo oittaala jossa voi uittaa ;)sinne pääsee myös toista reittii ku lähtee laitumilta vasemmalle. :)

    ja myös ravihevosille tehdyt suorat on siellä eli pitää lähtee sitä nellin näyttämää maastoo sinne hiekkatielle ja kääntyy vasemalle. enne siltaa käännytää oikeelle ja aika tien lopussa lähtee metsään hiekkatie vasemmalle. sitte ku se tie loppuu (tulee hiekkatielle) mennää siitä oikeelle ja sitte siinä tulee pellot. niil pelloil ei voi mennä mut ku on käntyny tien mukana ensin vasempaa ja sitte oikeesee nii tulee vasemmalt sellai pitkä suora (jos siinä on ravihevosia nii ei saa mennä, ne tulee päälle eikä väistä ja sitte ne raviukot alkaa huutaa ku pilaa niide treenin). jos et mee suoraa nii et siis käänny suoralle ja jatkat sen ohi ja ku tulee T-risteys nii käännyt vasemalle ja siitä piti kääntyy johonki mut en muista ku en nää sitä paikkaa mut siis muistan ku oon siel. nii siel tulee sellaset pitkät hiekkatiet metässä joita voi hyvillä mielin laukata vaikka puoltuntia yhteen suuntaa etkä vieläkää oo tien päässä. ne on siis tehty ravihevosii varte eli jos sellai tulee vastaa nii hyppää pusikkoo koska ne ei väistä.

    en sitte odota että tajusit mitää tosta mutta kerroinpa nyt noi ainoot maastot mitä siel on sillee missä pystyy mennä kunnolla :D siel ei oikeestaa oo sellassii lyhyitä maastoja muuta ku se yks + metsäpolut, missä ei pysty ravata. siel on muute paljon kyitä, että kanattaa varoo metsäteillä... oon itte nähny 2kk aikan ainaki 15 kyytä ja ridannu yhen pienen päältäki ku en huomannu sitä siinä tiellä XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos!:) ja kiitti paljo noist selityksist, ehkä mä jotain tajusin! :D

      Poista
  8. uiih ihana postauus!!!<3 supee kivoi kuvii as always :* ;)

    VastaaPoista
  9. sun pitää tehä ketulle esittely sivu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nii pitäää! koitan tehä tässä lähipäivinä ;)

      Poista