maanantai 29. lokakuuta 2012

daisy ja köpöttelyä

vasemmalla Daisy, oikeella Lindsay.
Perjantaina mulla oli siis tunti ja menin Daisylla. Daisylla oon menny kerran aikasemmin, ja sillon en ollut kovin tyytyväinen tuntiin. Se on melko herkkä hevonen, mutta vielä vähän kokemattoman oloinen.

Verkassa se oli ihan hyvä, rento ja kuuliainen. Se oli vähä oikeeta sisäpohjetta vasten, mutta sain sen ihan hyvi läpi sitte loppuakohden. Laukassa se oli vasempaan ihan hyvä, mutta oikea laukka on sille vaikeempi, eikä laukannu siihen niin hyvin.

Verkan jälkee alettii tekee pysähdyksii, saatii varmaa yks tai kaks hyvää pysähdystä.. Se ei oikee kunnolla jaksanu seistä paikallaa, vaa välillä alko nostelee jalkaa ilmaan ja sillälailla, mutta joo. Ton jälkee jatkettiin ravissa ja tehtiin niin, että lyhyen sivun keskellä käännettiin keskihalkasijalle ja sitte lyhyen sivun lopussa käänettii joko oikealle tai vasemmalle. Pitkillä sivuilla sai tehdä itsenäistä työskentelyä oman hevosen mukaan. Lisättiin sitten tehtävään käynti siirtyminen ja takas raviin. Ton jälkee keskihalkasijan alussa eteenratsastus. Lopuksi vielä tehtiin niin, että nostettiin vasenta laukkaa ja lopussa siirryttiin raviin. Noi kaikki suju hyvin, Daisy pysy tosi hyvin suorana, toi hevonen tuppaa helposti kiemurrella. Poni teki mitä pyysin hienosti, ihan pienestä avusta. En jaksa pidempää selitellä, kun tunnista ei oo mitää materiaaliakaan. Mutta ihan tyytyväinen tuntiin olin, keskityin pääasiassa tohon, että saan pidettyä sen hyvin suorana. En oikee ite jaksanu ratsastaa.. Oikeeta laukkaa ei otettu, joka oliki iha hyvä asia, nimittäi se on se vaikeampi laukka Daisylle.

Lauantaina menin sitte illasta ratsastaa Ruubenin. Jee, nyt pääs sänkkärillekki ekaa kertaa, näkisittepä vaa se on niiiin ihanan iso! Menin siinä noin puolisen tuntia ja poni tykkäs. Menin pääasissa käyntiä, mutta parit laukat ja ravia otin ja poni piti ihme ininää laukannostois, hihi! Välillä yritti lähteä kotiinpäin, mutta ei sitte enään lopussa. Jäin sinne omistajalle yöksi nii ei tarttenu sunnuntaina tulla taas täältä asti tallille.

Sunnuntaina menin ihan rennosti. Riimulla ja pelkkää käyntiä, kun ''kenttä'' oli aika kova. Ponin suitset oli siis kuulemma hajonnut tossa yks päivä, joten ei ollut suitsia. (älkää kysykö, että miksi lauantaina oli) Piti siis mennä aidatulla alueelle ratsastamaan, koska ois vähän riski lähteä ton ponin kaa ei aidatulla alueelle, ku se on nii nuoriki jne, ei tiiä mitä se keksii.. Mutta Ruuben oli tosi rento käynnissä, vaikka mentiikin vaan riimulla.

Ei oo mitää kuvamatskuu viikonlopulta.. Joten tylsä postaus, mutta tein Ruubenista uuden videon, kattokaas! :)


11 kommenttia:

  1. hei monta kertaa viikossa yleensä ridaat? monesti ruubenilla ja monesti muuten? :) kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ratsastan ruubenilla noin kaks kertaa viikossa, nyt talvella varmaa vaan kerran, kun kumminki matkoihi menee reilu tunti per suunta nii ei ehi viikolla oikein, kun tulee pimeää.. ja sitte käyn kerran viikossa tunneilla ratsastuskoulussa ja sitte mulla on satunnaisia hoito/liikutus hevosia, joita käyn liikuttelee sillon tällön..:) eli noin 2-3 kertaa viikossa ratsastelen. kiitos!

      Poista
  2. Kuinka monta vuotta olit ratsastanut, kun opit saamaan hevosen oikeaan muotoon ja kulkemaan hyvin ? :) Onko sulla mitään hyviä vinkkejä siihen muotoon saamiseen, vai onko se enemmän hevoskohtaista ? Ratsastat tosi hyvin, oon lukenu tätä sun blogii näin anonyyminä kun en omaa tunnusta omista ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hmm.. en oikee muista, joku reilu kolme vuotta olin ratsastanu muistaakseni. :D Noo en mää oikee vinkkejä näin ruudun takaa osaa antaa, on se kyllä aika hevoskohtaista, että miten ratsastaa ketäkin. Kiitos paljon! :)

      Poista
  3. hieno blogi, liityin lukijaksi! :) käy tsekkaa munkin blogi jos kiinnostaa, kerron blogissa opiskeluistani hevosenhoitajaksi :)

    VastaaPoista
  4. Tää sun blogis on tosi kiva!:) Millä ohjelmalla toi sun banneri on tehty?

    http://idasxoxo.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mun kaveri on tehny sen, mutta gimpillä muistaakseni :)

      Poista
  5. Millä ratsastuskoululla käyt?

    VastaaPoista
  6. http://caballossalina.blogspot.fi/ <- Tuolla sulle haaste

    VastaaPoista