keskiviikko 24. lokakuuta 2012

treenii

Sunnuntaina mentii Nellin kaa tallille aamupäivällä,
puuhailtiin alkuun pitkään heppojen kanssa. Lähettiin sitten kentälle jossai vaiheessa käppäilee. Ruuben oli taas aluks tosi rasittava, jännittynyt eikä kuunnellu apuja, mutta ei se niin paljoo tuijotellu mitä viimeks. Otin sitte melkee heti laukkaa, koska se on melkee aina laukan jälkee parempi ravissa. Laukka ei toimi Ruubenin kaa melkee yhtään vielä, mutta pikku hiljaa ehkä.. Pari hyvää pätkää saatii laukassaki, mutta pääasiassa posotettii poni jännittyneenä eteenpäin ulkopohjetta vasten. Laukan jälkee se oli sitte iha hyvä ratsastaa, tuli hyvin tuelle, mutta alko vähän painaa kädelle(?!). Sehän on siis lähes aina tosi kevyt kädelle. Tein vaa ravis paljo ympyröitä ja sitte aloi ottaa pikkuhiljaa eteen-alas raveja ja hiieenosti poni venytti kaulaa!





Yritettii opettaa poneille myös temppua '' anna pusu'' :Dd.. Ruuben oppi sen hienostii! Osaa sen tosi hyvin ku sanoo vaa anna pusu nii tekee tollai ;) Tuitui. Saatte täst hienosta tempusta ehkä joku päivä videon. ;)




Maanantainakin menin Ruubenille, Tuulia tuli mun mukaa ja mentii taas kentälle. Alussa Ruuben ihmetteli niitä muita hevosii siin kentän viereissä, mut ihmeen hyvin se alko keskittyy, lähes heti ku otin ohjat kätee! Vaikka tällä kertaa iha yksin oltiiki kentällä. On kyllä jo nyt kehitystä pikkasen tullut esim. tän keskittymisen kanssa ja muidenkin asioiden, sillo alussa ku ratsastelin Ruubenilla yksin nii, että kaveri ei ollu mukana nii se koko aja pysähteli ja yritti mennä portille, eikä keskittyny sitte pätkääkää (testailua osittain myös toi). Nykyään se ei enää possuile kauheen paljoo, kun poni oppinu tuntee vähän mua ja mä sitä. Kyllä se aina sillon tällön jotain hauskaa keksii ratsastajan päänmenoks, mutta iha hyvä vaa, ton ponin kaa ei tuu ikinä tylsää! Mutta se millasta meno oli koeratsastuksessa niin huhhuh.. En olis ikinä uskonu sillo ku kävin koittaa Ruubenii, että seki osaa olla hieno. Ei se paljoo osaa, tommone puskaponi kun on, mutta ei se haittaa! Ei meillä mitää tavoitteita ole, ei poni kisoissa luultavasti pärjäiskää, ehkä jossain pikku luokissa, mutta siihe se jääki. Mutta ponin luonne on paras.♥ Ja tässä on viel paaaljon lisää opittavaa ponissa, vaikka siitä lähes joka kerta jotain uutta oppiikin! Mutta alku söhellyksestä ollaan päästy jo vähän parempaan vaiheeseen!

Toka kerta, koko tunti oli lähes tollasta...

Mutta joo, jatkuu... Ruuben oli hyvä ratsastaa, kuunteli hyvin ja siel pysty vaa istuu ihan rauhassa. Koitettii tehä parit askeleenpidennykset ja jotkut lähti ihan hienosti!  Mentii myös puomilla laukanvaihtoja ja tuli pari puhdastakin vaihtoa. Pitäis saada viel vähä turpaa eteepäi, menee toosi helposti vähän liian alas, mutta hiiieeno poni♥








Eniten tuli äänii tohon päivä tallilla videoon eli toteutampa sen tässä joku päivä, kun on aikaa! :)

12 kommenttia:

  1. Ootte tosi hyvin kehittyny Ruubenin kaa! (: Ootte söpö pari ja ihania kuvia (:! <3

    VastaaPoista
  2. Jee postasit<3 ihana ku toinen on kehittyny tosiii paljon ja nyt se näyttääki jo kunno kouluheposelta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihii kiitoos!<3 minää oon oppinu ratsastaa sillä jo vähän ehkä ;)

      Poista
    2. AI vähän?! ;) Tuut sit pian pitää mulle kunno koulurääkin että voisin opetella sun taitojas<3

      Poista
    3. hahah tessa! :Dd oliski ees jotai taitoja.. ;)

      Poista
  3. millo tehää ;) ku mäki tarttisinn

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. vaikka hetiku tallilla on kunnolla aikaa ;). kiitos!<3

      Poista
  5. voii ah i love the pictureess<33 ootteps hienoja<3 ONNKS SE SAANU KENGÄT??? vai kui sil on putsit :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahaa kiitti onkku <3 ja ei oo saanu kenkii ku ei se tartte vielä :D sil on AINA käytetty bootseij (siis ainaki sinä aikana ku mä oon sillä käyny) :Dd

      Poista