lauantai 20. lokakuuta 2012

avoja & sulkuja

Heippaa! Keskiviikkona kävin
Sille mahtu mun poni koon suitset! näyttää tyhmältä noilla...
Ja se ei oo hikinen, vaan tuolla sato :)
maastoilee Ruubenilla, oli taas vaihteeks oikeen ihanan sateinen sää... No mutta mentiin taas hiekkakuopille, otettiin siellä laukkaa ja ravii. En menny kauaa ehkä joku puol tuntii. Päätin viel sit lähtee kävelee metsäpoluille, mut meijä kävelyt loppu lyhyeen ku tapahtu pieni juttu... Mutta ei siitä sen enempää, hoidin ponin hyvin ja heitin sille+varsulille heinät ja otin boksit ja sillee ja sit lähin.

Ps. meijän vikaki pyörä pöllittii, vaikka se oli kiinni ketjulukolla pyörätelineessä.. :( (meil oli siis 3 pyörää tuolla ja kaikki on nyt pöllitty asemalta, vaikka lukossa oli kaikki ollu! Höh.. nyt ei oo pyörii)

Unohdin muute laittaa viime postauksee kuvii  pari, kun otettii viikko sit keskiviikkona Nellin kaa vähän kuvia poneista! Eli laitan niit nyt tähän pari. :)




Tallille tuli myös uusi poni! Shetlanninponi ruuna Micki<3
Perjantaina mulla oli sitte tunti ja Nelli tuli mun kaa tallille, ku suunnattii mun tunnin jälkee suoraa hihsiii. Menin ekaa kertaa melko uudella hevosella Peikissä, Condorilla.

Tehtii tunnilla verkan jälkee toisella pitkällä sivulla eka käynnissä oikeassa kierroksessa avotaivutusta, sitten voltti oikealle ja sitte sulkutaivutusta. En nyt tiiä miten toi meni, ku en vaa saanu tohon hevosee mitää otetta, mutta ravissa ainakin sulut onnistu meiltä (kuulemma) tosi hyvin. Sit ton jälkee vaihettii suuntaa ja tultii kaikki keskiympyrälle, siin otettii laukkaa. Tos Condor sitte rikko pari kertaa raville (niinku verkaski) ja sillee, en osannu istuu yhtää sen laukassa ja se vaa posotti jännittyneenä eteenpäin. En saanu yhtää hyvää pätkää laukassa, paitsi verkassa pari.

En ollu kyllä tyytyväinen tuntii, vaikka kuulemma avo&sulku tehtävä sujukin hyvin.. Mutta mä en vaa yhtää osannu mennä tolla hevosella. :D En pystyny yhtäkää sekunttii vaa jäädä istumaan tekemättä mitää, vaa kokoajan piti tehä jotai. Se ei ollu oikee mun tyyppinen hevonen, enkä osannu istuu sen askelissa sitte yhtää. Kyllä muidenki mielestä sen ravi on hankala istua, mutta mutta.. Kiltti se on ku mikä ja yrittelijäs hevonen! :) Täs nyt pari kuvaa, jotka leikkasin videolta.. Ei oikee saanu mitää hyvii kuvii videolt leikattuu.

verkkaa
verkkaa
Hihsistä tuli ostettuu yks eskadronin raitahuopa, ruskeet pintelit ja pintelipatjoja. Hohhoh, miks mä ees ostan noita heppakamoja... :D  Kun esim. Sohvillekki (pääasiassa) oon ostanu paljo kaikkee kamaa (ja niitä ei oo ees paljoa käytetty.) Jotai kymmenen huopaa+pinteleita yms. nii en mä niil enää mitää tee, tuskin ne Ruubenillekkaa menee, paitsi pintelit! Noo kattoo nyt mitä niillekki tekis. ;)

Mutta jatkuu, lauantaina mulla oli taas tunti Peikissä ja Jeanette tuli kuvaa! Menin siis Julian tunnin, ku se meni mun tunnin viime viikolla nii mä menin nyt sen. Menin Jerellä, jolla oon siis menny kerran aikasemmin ja siitäkin melkeen vuos.

Verkassa Jere oli tosi hidas pohkeelle, sitku käytin raippaa nii tuli pukkeja... Noo pidin vaa käden rentona ja menin sen verkan vähän ''ponin ehdoilla'', koska se raipankaan käyttö ei oikee hyödyttänyt. Loppuverkkaa kohden Jere alko rentoutuu ja olee tyytyväisemmän olonen, mutta laukassa laukkas tosi lyhyttä laukkaa ja hitaasti, varsinkin oikeaan kierrokseen, vasempaan meni paremmin.


Verkan jälkee tehtii samaa tehtävää, ku eilenkin. Annoin verkan jälkee käynnissä kerran kunnolla raippaa, tuli aikas iso pukki, mutta sit se alko mennä paremmin pohkeesta eteen, vaikka hidas se vielki oli. Sulut suju kaikissa askellajeissa tosi hyvin! Ja nyt huomasin itekki (toisinkun eilen.) Laukka siinä ympyrällä oli jo rennompaa, kun verkassa. Annoin siinä sille vähä pidempää ohjaa, nii se oli heti tyytyväisemmän olonen! Sit vielä eteen-alas ravit.

kiukutti
Jere oli siis pääasiassa kiva ja onnistunut tuntikin oli. Vähä hidas pohkeelle, mutta joo.. Verkassa menin vähä liian lyhyillä ohjilla (kerrankin näinpäin..) ja seki vaikutti siihe, et Jere ei oikee rentoutunu siin nii hyvin, mitä sitte esim. ympyrällä, ku oli vähä pidempi ohja.

2 kommenttia:

  1. pistä tänne blogiin kuvat noista shettiskoon huovista ja kato kiinnostuisko kukaan ostamaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis ihan ponikokosia on :D ja kyllä varmasti oiski kiinnostuneita ostajia, mutta en tiiä haluunko silti myydä niitä... :D ja katon nyt, et saisinko ite niille käyttöö :)

      Poista