maanantai 5. marraskuuta 2012

energiapommi Baruk ja tallipäivä videopostaus

Perjantaina mulla oli tunti ja menin piitkästä aikaa taas Barukilla! Se ei ollu ollu kahteen viikkoon tunneilla, mutta oli kävelly kyllä kävelykoneessa koko viime viikon. Oli kumminki arvattavissa, sekä muo vähä varoteltii, että saattaa olla melko energinen. No sen huomas jo, kun lähin taluttaa sitä maneesille, siinä se jo steppaili paikoillaa, tosin rauhottu puolessa välissä ja suostu kävellä loppumatkan. Maneesissa sitten nousin selkään ja heti alkuun, kun lähin kävelee nii se vaa pysähty ja ku pyysin etee nii alko pukitella... siinä se jonkin aikaa jotai omia pomppujaan teki, steppaili paikallaa ja sitte vihdoin rauhottu kävelemään.

Alettii sitten verkkaamaa ja Baruk oli itseasiassa ravissa ihan hyvä. Laukassa sitte taas oli vähän pidättämistä ponissa, eikä niinkään vähän. Yritin tehä jotai pieniä voltteja, sillä niillä se suostu laukkaamaa rauhallisemmin, mutta sitte taas ku mentii suoraa uraa pitkin, nii piti pidätellä sitä aika reilusti.

Verkan jälkee alettii tekee niin, että tehtiin niinkun kahdeksikkoa, sitten siitä kahdeksikolta käännyttiin aina voltille ulospäin. Tossa se oli melko rauhallinen, vaikka pidätellä sai varsinkin katsomon päädyssä aika paljon, ku siellä se meinas vähän kiirehtiä. Mutta Baruk oli silti suht. rento ja tosi herkkä avuilla, taino jalalle. Sitte ton jälkee tultii kaikki samalle ympyrälle oikeelle ja siinä otettiin vähän laukkaa, mä nostin laukan ekana, näin sain Barukin pysymään rauhallisempana. Laukassa taas oli aika paljon pidäteltävää.. Vaihettii sitte suuntaa ja siin eka lyhenneltii käyntii ja sitte nostettii lyhyestä käynnistä lyhyttä laukkaa. Sain Barukin laukkaamaan ihan hyvin lyhyttä laukkaa, vaikka välillä pitikin pidättää aika reilusti.. Alettii sitte ottaa loppuraveja ja sitte käyntii ja poni talliin.

Oon kyllä tyytyväinen tuntiin, vaikka koko tunti piti aika paljon pidätellä koko tunnin ajan, mutta kai se on ihan ymmärrettävää, että oli energiaa kun ei ollut kunnolla liikkunut kahtee viikkoo. Olihan se mun tuntiiki enne jo aamulla kävellyt tunnin, mutta... Ihanan energinen se oli, hihi.

Sunnuntaina mentii sitten Nellin kaa tallille, siitä tehtiin nyt teille se tallipäivä videopostaus! Eli empäs selittele enempää. :)

  

Sitte vähän kuvia vielä!











20 kommenttia:

  1. anteeks, tyhmä kysymys mut tossa videossa noin 1:23 kohassa päästät vähän toisella ohjalla, niin kiitätkö siis sitä hevosta ? :) (siis en tarkota sillä et niin ei sais tehä, haluun vaan tietää et mitä se tarkottaa jos tekee noin :D)

    VastaaPoista
  2. onko nellillä blogia?:) ja tosi kiva video ja postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on blogi, unohdin sen laittaa tähän postaukseen, mutta se on nelsqq.blogspot.com ja kiitos! :)

      Poista
  3. Ihana banneri :)! Mil oot tehny sen?
    annu-thisismylife.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Ooh!! ai että, UPEEE toi neljäks viiminen kuva, tosi hieno! hyvä allu♥♥♥

    VastaaPoista
  5. onko tolla oonalla (kenel on yhteine yt-kanava sunkaa:D) blogii?:)

    VastaaPoista
  6. Tosi hyvä video! Toi Rommi on vaan NIIN söpö!! Ratsastat tosi hyvin!

    VastaaPoista
  7. ihanaa <3 ja toi rommi ♥ ja ihan vvideooo! :D

    VastaaPoista
  8. mitä sanotte tos alus et meijä pyörät on pöllitty.. hehe.. nii mitä ton hehe jäkee? :D

    VastaaPoista
  9. Mikä kamera sulla on? (:

    Kato toki munki blogiin:
    http://dancingonallfours.blogspot.fi/

    VastaaPoista