sunnuntai 29. tammikuuta 2012

-

Perjantaina mulla oli tunti peikil, menin Tinil ja en ollu menny sil varmaa puoleetoist vuotee kunnol kouluu. Alotin siin sitte verryttelee ja alotin käynnis, koska se ei kuunnellu yhtää kunnol sisäpohjetta. Herkkä se oli jalalle ja suusta myös, mut sellane oudon tuntune. Lisäks sil oli ihanan pehmee ravi, en ollu pitkää aikaa menny sellasel jol ois sellane ihanan tasanen ja helppo istuttava ravi :D No asiaan... Tein volttei ja pari kertaa joutu näpyttää raipalki et sisäpohje menis läpi. No sitku se meni läpi ja hepo oli rento aloin ottaa ravii ja siin sit taas oli tekemist et menis sisäpohje läpi, Tini oli myös vähä jännittyny, mut alko kyl pikku hiljaa rentoutuu. Jäin toisee päätyy ympyrälle ja siin sit pohjetta läpi ratsastelin. Toisee suuntaa sama ja sitku sain molempii suuntii läpi nii alettii ottaa laukkaa. Laukas se ei laukannu tarpeeks eteen enkä osannu istuu sen laukassa jaaa en yhtää muistanu miten sitä hevosta pitää ratsastaa. En sit ottanu paljoo laukkaa, tein pari ympyrää molempiii suuntii ja se meni sellast vetelää ja pitkää laukkaa, ku mun ois pitäny lyhentää sitä, mut enhän mä sillo sitä tajunnu.

Sit pitkie ohjie jälkee alettii tekee avoo vasempaa suuntaa molemmil pitkil sivuil. Ekoil kerroil ei iha onnistunu, mut alko seki pikkuhiljaa sit onnistuu. Paitsi ite jännityin, eli Tiniki jännitty ja sit välil takaosaki lähti uralt pois, ku käytin ulkopohjet liikaa välil. Ja sit välil etuosa oli liia vähä pois uralta ja välil se väisti ja ..... No sit otettii ravis ja siinkää ei alus iha toiminu, noit samoi ^ ongelmii siinki. Tuli kyl pari iha jees pätkää :)! Sit vaihettii suunta oikeesee ja siin alettii tekee toisel pitkäl sivul oikeet laukkaa ja toisel vasta laukkaa. Sit ain pitkä sivu lopus siirtyminen suoraan käyntiin. Tini nosti laukat tosi hyvin mut sit alus ei ne siirtymiset onnistunu yhtää, ku en ite ratsastanu tarpeeks ja Tini pari kertaa rikko ravii just parii laukka askelt enne ku ois pitäny tehä se siirtymine. Enhän mä sit enää kerenny sitä laukkaa nostaa. No sit seuraaval pitkäl sivul se meinas taas itestää siirtyy, mut ennakoin sen ja annoin pohjet. Tuli sit pari hyvää siirtymist ku sain laukan hyväks ja muistin lyhentääkki sitä. Sit eteenalas ravit ja pitkät ohjat :) Tunti ei menny iha nappii, mut tuli kyl iha hyviiki pätkii, ois pitäny ratsastaa enemmä..

Eilen sitten olin ratsastaa Sohvilla. Hoitelin Sohvii jonku tunni, leikkasin sen vuohiskarvat ja sit vähä tehtii jotai venyttely juttui ja temppui ja sillee. Sit kolmelt, ku ponikoulult loppu tunnit menin sinne kentälle.

Menin eka satulal ja Sohvi oli iha ok tuntune käynnis, mut se pohja ei ollu mitenkää kauheen kivan tuntune eikä ponikaa siin liikkunu niin hyvin, ku se oli sellane koppura ja outo... :D Ravailin siin pitkin ohjin ja sit otin pari laukkan nostoo molempii suuntii ja Sohvi oli laukas kauheen reipas.. Tulin myös pari kertaa puomei ja siinki Sohvi oli iha jeeeeeee!

No sit otin satulan pois ja aloin tehä käynnis jotai voltteja molempii suuntiin. Poni oli siin tosi kivan tuntune, taipu hyvin. Sit vähä myös asettelin ulospäin ja tein parit pysähdykset ja teki ne hyvin ja pysy rentona :) Sit otin viel parit laukan nostot, tuli hyvii nostoi suoraa käynnist mut sit taas tuli pari huonooki, et ei nostanu suoraa käynnist. Sit viel otin vähä ravii ja sit ku tuli rento pätkä annoin pitkät ohjat ja kävelin ja lähettii tallille :)


 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti