perjantai 20. tammikuuta 2012

pitkästä aikaa Necolla!

Tänää mul oli taas tunti, ja menin pitkästä aikaa Necolla! Oon menny sil varmaa viimeks melkee puol vuot sitten ja joskus vuos sitte menin sil jonki aikaa tosi usein ja se oliki sillo yks lemppareista :)

No käveltii pitkin ohjin jonki aikaa ja sit otettii ohjat ja otin melkee heti ravii. Ratsastin tosi paljo temmon muutoksii ja siirtymisii, kun Neco on tällänen vähän hitaampi heppa. No sit otettiinki jo pikkuhiljaa laukkaa ja siin Neco alko olee jo paljo paremman tuntune+rennompi. Oli vasempaa kierroksee vähä paremman tuntune, sisäpohje meni siin paremmi läpi ja sillee. Laukan jälkee sit liikku paljo paremmi etee raviski ja annoin sit pitkät ohjat.

Välikäyntien jälkee otettii ohjat tuntumalle ja otettii suunnaks vasen. Alettii tekee toisel pitkäl sivul pohkeenväistöö pois uralta ja sit takas uralle, sitä siin sen verra ku ehti tekee sen pitkä sivu aikana ja sit toisel pitkäl sivul tehtii kaks jyrkkää loivaa kiemurauraa. Neco oli jo paljo parempi ku alus, kuunteli hyvi pohkeet ja oli ihanan tuntune käynnissä. Sit otettii ravii, ja siinki oli paljo parempi! No tehtii samaa ravissa, mut piti tehä tosi jyrkästi ne loviat kiemuraurat ja asettaa hyvin. Alus en oikee tajunnu et mite se pitää tehä jyrkästi, mut sit tajusin ja ne meni kans iha hyvi ja alko hepsu asettuukki!

Ton jälkee sitte tehtii kaikki itsenäisesti suunnan muutas joko taka- tai etuosakäännöksillä. No se mun etuosakäännös meni iha pielee, tein sen pysähdyksestä, mutta juu :D Sit oikeesee suuntaa alettii tekee toiselle pitkälle sivulle loiva kiemuraura oikeessa laukassa, eli se kiemuraura tultii vastalaukassa. Se meni iha super hyvi Necon kaa, tehtii sitä jonki aikaa ja kaikki loivatkiemuraurat oli hyvii! Sit vaihettii viel suuntaa ja otettii ravii ja tehtii kaks kertaa toisel pitkäl sivul askeleen pidennystä. Ekal kerral Neco valu uralle ja tein sen keventäen, pidens iha ok, mut valu vaa uralle :/ Sit tokal kerral istuin alhaal ja se meni hyvin ja rennosti. Sit viel eteenalas ravit ja käyntii.

Ite olin iha tyytyväinen ja tunti meni pääosin hyvin. Mun pitää vaa muistaa et en jää puristaa jalalla esim. kulmassa, varsinki ku Neco on vähä hidas hevonen. Neco oli kyl muuttunu jonki verra niist ajoist ku menin sil ahkerammin, ois kyl kiva mennä useemmi Necol, on se nii kiva, sitku tajuaa mite sitä pitää ratsastaa :) Täst tunnist ei oo videoita, mutta laitan pari vanhaa kuvaa Necost ja musta :)

kieli :D
wiii


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti