keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Alkuviikon kouluilut

Heippa! Ja hyvää joulua kaikille näin myöhässä.. :) Maanantaina kävin ratsastamassa Ruubenin ja Finnurin. Ruubenin kanssa kouluiltiin suunnitelmien mukaan kentällä. Verryttelin alkuun vähän pidemmällä kaulalla, Ruuben oli aika hidas jalalle, joten aloin tekemään käynti-ravi-käynti siirtymisiä. Alun siirtymiset olivat aika kamalia, mutta pikkuhiljaa alkoi tulla parempia ja lopuksi Ruuben oli jo hieman nopeampikin jalalle. Tämän jälkeen treenailtiin vähän laukkaa ympyrällä, vaadin ponia lyhyeksi ja rennoksi. Aluksi ei oikein malttanut asettua mihinkään suuntaan, mutta pian alkoi tulla kivoja puolenympyrän mittaisia pätkiä laukassa ja aina, kun ponski oli hetken jaksanut työskennellä lyhyenä ympyrällä, sai se laukata vähän aikaan hieman pidempänä ja eteenpäin suoralla. Tätä tehtiin molempiin suuntiin parit kerrat ja lopuksi saatiin molempiin suuntiin ympyröillä kivat (mutta lyhyet..) pätkät laukassa. Laukka treenin jälkeen vähän vielä ravia ja Ruuben oli kivan eteenpäin pyrkivä. Sitten loppukäynnit tiellä ja ponski talliin. Finnurin kanssa käytiin vaan maastoilemassa tunnin verran hiekkakuopilla!

Keskiviikkona Nelli jaksoi taas raahautua mun mukaan tallille, kiitos! Sain liikuttaa taas kaikki hevoset ja koska Nelli ei ollut halukas liikuttamaan ketään, liikutin ne sitten itse (paitsi Meiduria en mennyt). Tosin kauaa en mennyt kenelläkään, mutta sen verran, että sain hevoset hyväksi. Mentiin vasta vähän myöhempään tallille, koska junat ei kulkeneet aikasemmin, joten ponskit sai tälläkertaa aika pikaiset kuntoon laitot, että ehin mennä ne ennen pimeää.. Ruubenin kanssa kouluiltiin kentällä, tehtiin alkuun aika pikainen verryttely ravissa ja nopeesti otettiin myös mukaan laukkaa. Verryttelyn jälkeen lyhentelin ja pyysin vähän eteen ravia ja Ruuben oli kyllä niin hitaalla päällä, tuntui että sitä saa kokoajan käskeä eteenpäin.. Laukkassakin työskentelin vähän ja se pyöri ihan kivasti.






Otettiin muutamat pomputkin, ekaksi tultiin ristikkoa lävistäjällä muutamat kerrat ja sitten vielä pysty pari kertaa. Satulan otin pois kesken hyppyjen, kun oli valahtanut sen verran eteen. Pomppujen jälkeen vielä ravia molempiin suuntiin.



Seuraavana ratsuna miniponi Finnur! Kouluiltiin kentällä puolentunnin verran, pääasiassa työskenneltiin ravissa. Finnurilla välillä vähän moottori hyytyi ja alussa oli ihan mun sisäpohjetta vasten, mutta kyllä se siitä parani. Tyytyväinen taas pikkuponiin, ihuna!











Vikana vielä Omur, jonka kanssa työskenneltiin samalla tavalla kuin Finnurin. Alussa oli vähän hakemista, mutta pikkuhiljaa poni antoi periksi ja alkoi tulla rentoja pikkupikku pätkiä ja poni oli tasaisempi. Meni vaan aika matalana ja helposti kuolaimen alla. Tästä kaverista ei nyt oikein mitään kuvia, kun oli jo vähän hämärää..

19 kommenttia:

  1. Noi issikat on niin suloisen karvaisia etten kestä! :D

    VastaaPoista
  2. Tölttäätkö noilla issikoilla? :)

    VastaaPoista
  3. awww ihanii kuvii ♥ hienosti meneee ;) ♥

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus:) Ruuben näyttää vähän hoikistuneelta?? Oot aina niin hienosti ruubenin kans sävy sävyyn :) ootko ite ostanu noi siniset suojat ja pintelit ja huovat joita ollaan nähty sun postauksissa?? Olis kiva jos tekisit varustepostauksen :) Kuinka vanha toi omur on? Näyttää ihan vauvelilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoss! En oo ostanut noita kamoja mitä näissä kuvissa on näkynyt. Ja en kyllä yhtää tiiä minkä ikänen Omur on. :D

      Poista
    2. Omur kääntyy kymmenen vuotiaaksi ja finnur sekä meidur viisitoista vuotiaiksi. kaikki ovat nelikäyntisiä. tv.Katja, issikoitten omistaja

      Poista
  5. vähän kiva postaus, ootte tosi hieno pari :) kivaa katseltavaa, seuraavaa postaustas odotellessa!

    VastaaPoista
  6. aaw issikat o iha parhaita ! :D tuolla vuokon tallilla on ainaki 5 sulosta issikkaa,ihania veijjareita :)

    ja hienosti meet kyllä ruubenilla ! :) kiva postaus taas jälleen,jouluja myös sinne ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, ne kyllä on tosi miellyttäviä kavereita! Kiitos paljon. :)

      Poista
  7. wauuu sä meet kyllä niiin hienosti kaikilla hevosilla minkä selkään eksyt :') ihan superkiva postaus ja ihania kuvia taas kerran :3 !

    VastaaPoista