keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Monenmoista menoa!

Heippaheii! Kiirettä on nyt kyllä pitänyt, jonka takia en ole saanut postausta aikaiseksi, vaikka kirjotettavaa on ollut.. No, palataas ajassa taaksepäin, viime viikkoon. Torstaina Fanny ja Wilma tulivat meille yöksi, kun olivat Suomessa käymässä ja käytiin sitten pyörähtämässä Ruubenillakin torstai aamusta. Laitettiin yhdessä Ruuben kuntoon ja harjaamista kyllä riitti, nimittäin poika oli taas saanut niin likaiseksi itsensä. Lopulta saatiin pahimmat liat harjattua pois ja sen jälkeen oltiinkin valmiita, nimittäin menin pitkästä aikaa vaan riimulla. Ajattelin mennä pellolla, koska Ruuben on ollut nyt sen verran laiskimus (joka taitaa johtua vaan näistä lämpimistä ilmoista..), pellolla se on sentään vähän eteenpäin pyrkivämpi. Pelto oli onneksi ihan ok kunnossa, vaikka aika paljon on lähipäivinä satanut.

 

Ravailin ja laukkailin vaan yhtä suoraa pitkin, jonka jälkeen aina kävelin toiseen päähän takaisin. Ruuben oli hieman hidas, mutta oli se nyt reippaampi kuin mitä se kentällä on ollut. Parit laukanvaihdotkin tehtiin ja ihan hyvin vaihto, tosin takapää askeleen tai pari jäljessä. Kauhean kauaa en pellolla mennyt, mutta kävin vielä vähän aikaa ratsastamassa kentällä, ilman kamoja. Ihan hyvin poitsu totteli, mitä nyt pari kertaa oli vähän suunnista erimielisyyksiä.






Mitä tapahtui kuvien laadulle..? No mutta, tässä vielä pieni koostevideo tallipäivästä:


Tämän viikon tiistaina Oona tuli mun mukaan Ruubenille. Ratsastin ponin kentällä ja alkuun verryttelin pitkin ohjin ravissa ja laukassa. Verryttelyn jälkeen aloin tekemään kokoamisia ravissa, vaadin Ruubenilta tosi lyhyttä ravia pienen pienellä ympyrällä sekä suoralla uralla ja Oona vähän avusti maasta. Ponski yritti tosi hienosti vaikka oli vaikeaa ja kokoamiset sujuivatkin ihan kivasti! Vähän meni noissa vahvaksi edestä, kun jäin kädellä pitämään liikaa... Tehtiin myös parit askeleen pidennykset, niin että kokosin eka ravia ja sen jälkeen pyysin eteen, aikas kivasti lähti! Kokoamisten jälkeen Ruuben oli jo aika väsynyt, niin ei menty enää kovin kauaa. Jonkin verran otettiin ravia ja laukkaa molempiin suuntiin ja sitten lopeteltiin.






Ruubenin jälkeen ratsastin vielä Meidurin. Laitoin hepsun aika pikaisesti kuntoon ja sitten vaan kentälle. Ravailin alkuun pitkin ohjin ja otin myös aika nopeasti laukkaa mukaan. Verkkailun jälkeen otettiin muutamia hyppyjä 30-60cm esteille ja ihan hyviä hyppyjä tuli. Lopuksi vielä sain kokeilla vähän tölttiä niin, että issikoiden omistaja neuvo vierestä. Ihan hyvin (kai) sain Meipan tölttäämään, oli kyllä hauskaa!


Hieno katse ja jalka..
 Tänään lähin tallilla käymään illasta ihan extempore, puoli kuuden jälkeen olin tallilla. Käytiin hevosten omistajien kanssa reilu kahden tunnin maastolenkillä, itse menin Finnurilla. Oli jo ihan pimeää, mutta hevoset ei nyt siitä välitä mitään.

16 kommenttia:

  1. wauuu ihan superhienoja kuvia taas, vitsi sä saat ruubenin kulkemaan nätisti myös pelkän riimun kanssa! ja voi että miten söpö toi issikka :') on kyllä kokonaisuudessaan ihana postaus!

    VastaaPoista
  2. ♥_♥ :*** hyvä sinää! hullu sinää!! mis ilotulituskuva? heeeiiii!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ite oot hyväää♥♥ et valinnu mulle parasta.. :(((

      Poista
  3. ihana postauss ♥ varmaa toi laatu meni tolleee, haista paska blogger >:( mut jooo hienosti meette!! ♥

    VastaaPoista
  4. Wauuu, oot nii protius ! ;)))
    Kai muistit Penalle sanoa terkkuja <33 ?

    VastaaPoista
  5. Ihania noi kuvat jossa meet ilman kamoja! Huhhuh huomaa kyllä et toi heppa luottaa suhun! Iiiiiiiiiihana toi issikka ♥

    VastaaPoista
  6. vähän teil meni hyvin riimulla ! :o

    VastaaPoista
  7. ongko Ruuben sun oma?
    Oon myös ratsastanu Meidurilla musta se on ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo oma, liikuttelen vaan! Meidur on symppis. :)

      Poista