maanantai 20. tammikuuta 2014

Pakkasviikonloppu [+videopostaus]

Taas hurahti viikonloppu ihan liian nopeasti ja molemmat päivät vierähtivät talleilun parissa. Lauantaina tehtiin tallipäivästä Pihlan kanssa videopostaus. Pihla liikutteli ensin Tumpun, jonka jälkeen mä ratsastelin Ruubenin. Kävin ensin tiellä ottamassa pari ravi- ja laukkapätkää, jonka jälkeen suuntasin kentälle. Siinä yritin ratsastaa ponia alkuun vähän pidemmälle kaulalle ja ajoittain Ruuben rentoutui ihan hyvin.


Hetken keventelyn jälkeen istuin alas harjoitusraviin ja yritin siinä jotain tehdä, mutta itellä ei taaskaan ollut yhtään intoa tuuppailuun, joten jätin tuuppailut sitten siihen ja siirryin ottamaan vähän hyppyjä. Mentiin parit kerrat kolmen esteen jumppasarjaa, siihen tuli ihan hyviä hyppyjä. Ruuben jaksoi nostella hyvin jalkojaan eikä puomit montaa kertaa kolissut. Tämän jälkeen tultiin molempiin suuntiin 40-50cm korkeaa pystyä, jonka edessä ja takana oli puomi. Oikeaan suuntaan saatiin heti hyvä hyppy, mutta vasemmassa kierroksessa jouduttiin tulemaan este aika monta kertaa, nimittäin Ruuben sääti omiaan esteen jälkeen ja kerran onnistui ''tippumaankin''. Näätte videolta! Loppuravailut hoidin ilman varusteita, välillä poni totteli oikein hyvin, mutta välillä ei totellut yhtään. Tämän enempää en nyt selittele, videopostaus tähän väliin!


Ratsasteluista ei nyt ole oikein mitään kuvia, mutta muita kuvia kyllä löytyy jonkin verran!

Kaikki paitsi Ruuben..







Tumpun ja Ruubenin liikutuksen jälkeen menin pitkästä aikaa siis Rommia moikkaamaan. Siitä ei nyt ollut oikein mitään clippejä tossa videolla, Rommin omistaja sattui pitkästä aikaa olemaan samaan aikaan tallilla niin vierähti tunnit siinä rupatellessa ja kuvaaminen unohtui. Mutta siis, Rommin kanssa ei tehty ihmeempiä, Pihla käveli selästä sillä ~10min mun talutuksessa ja vauva käyttäytyi tosi hienosti! Sitä on nyt siis pikkuhiljaa alettu totuttelemaan ratsastajaan. :)


Sunnuntainakin menin liikuttelemaan Ruubenin. Laitoin ponskin ihan rauhassa kuntoon, jonka jälkeen kävin maastossa taluttamassa alkukäynnit. Alkukäyntien jälkeen suuntasin kentälle ja tein siinä vähän maastakäsin juttuja. Ne sujuivat ihan hyvin ja Ruuben seurasikin aika hyvin muo, paitsi jos lähdin juoksemaan niin Ruuben vaan laahusti perässä.. lukuunottamatta paria kertaa. Jossain vaiheessa laitoin ponin juoksentelemaan irtona, alkuun sitä piti vähän hoputtaa juoksemaan, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa innostui. Laukkaspurttien ja pikku pukkien jälkeen Ruubenista irtosi pätkittäin hienoa ja isoa ravia! Loppuun vielä vähän seuraamis juttuja sun muita ja ihan suht hyvin sujui.


Loppukäynnit suoritin vielä selästä tiellä, jonka jälkeen rauhassa otin ponin pois. Siinä vierähtikin reilu tunti ja sitten olikin jo aika lähteä..

22 kommenttia:

  1. Tää oli tosi kiva! Voikko käydä kattomassa munki blogin?:) http://heposblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Eikö tuo tallimatka oli aika rasittava? :o
    Miten jaksatte aina noin paljon matkustella? Eikö lähempänä olis mitään talleja?

    Aivan ihana videopostaus ja ihana Ruuben :D
    Siitä tulee vähän mieleen entinen yp-heppani!

    Hieno tippuminen :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onhan tuo aika pitkä (50km), Pihlalla yli puolet lyhyempi ja alotti vasta pari vk sitten käymään tuolla. Mutta hyvin olen jaksanut käydä, oonhan mä pian jo puolitoista vuotta tuolla asti käynyt, eikä ikinä ole kyllästyttänyt. Kyllä ton hevosen takia jaksaa.. Onhan noita talleja lähempänäkin, mutta ei samanlaista hevosta ja tallia.

      Kiitos! :)

      Poista
  3. puupe tykkäs jänöistä XD mut aww ihana talvivideo hyvä alicia !!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se söi kerran niide ruuatki... Hihi kiitos Sarbbba !!!!

      Poista
  4. oiii vähä kiva postaus, kivoja kuvii ja tosi kiva toi videopostaus ♥ hyvin ruuben meneee! ;)

    VastaaPoista
  5. omg hullut polkijat siellä XD hei ihana tämmönen jättipostaus taas tai siis panostuspostaus hahaha :DD ♥♥ just hauska toi videopostaus mut tuli kylmä....hrr

    VastaaPoista
  6. ihanaa matskuu, ai kamala yks nakuna hakee poneja tarhasta!??

    ja kuolin puupelle ahahahah bosiXD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. XD tossa pienessä hetkessä ei kerkeä jäätyä.... tuitui pupsu♥

      Poista
  7. Mite pääsit tallille sunnuntain, ku eiks meijjä pyörät oo samas lukos.. XDDDD
    Mun täytyy antaa se toine avain sulle, ni sit ei duu onkelmii ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. autolla menin, haettii samalla se rikkinäinen rengaspyörä kotio korjaukseen! ja b tulin back.. ;)
      mut nii täytyy ja sit jos sä hukuttaisit avaime nii sit et hukuttais molempii :DD

      Poista
  8. tosi kiva toi video! :) hahaha ruuben o ihana ku se tunki päänsä sinne pupuje hommelii :DDD

    VastaaPoista
  9. Onks pihla sun pikkusisko :)?

    VastaaPoista
  10. oiii tosi kiva tää postaus, hyvin toteutettu ja kivaa kun oli videoitakin :)!
    nostan kyllä hattua kun jaksatte kulkea tommosta matkaa tallille :')

    VastaaPoista
  11. minkä rotunen toi Tumppu-poni on? (: nimittäin ihan ylisöpö! (:

    VastaaPoista