sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Puolitoista vuotta..

.. ponin vuokraamista takana! Päätin tehdä pienen ''erikois''postauksen, kun oon nyt kirjoitellut niin harvakseen ja tajusin tässä jokunen päivä sitten, että meillähän tulee puolitoista vuotta ponin kanssa täyteen! Tänään siitä on siis tasan puolitoista vuotta, kun kävimme Nellin kanssa kokeilemassa Ruubenia ja Vippiä vuokralle. Voi että, kun aika on mennyt nopeasti...

Oltiin Nellin kanssa jo jonkin aikaa etsitty yhdessä vuokrahevosia, tuloksetta. Olihan se arvattavissa, nimittäin harva uskaltaa ottaa hevosilleen ala-ikäisiä kaveruksia vuokraajiksi. Kuitenkin lopulta meille tuli tämmöinen tarjous:

''Minulla olisi tarjolla kaksi hevosta. Pojat on tosi mukavia ratsastaa (tosin mitään ei saa ilmaiseksi).. Kevyitä ja herkkiä, ei ryöstä, pukita tai hypi pystyyn. Reippaita kuitenkin ratsastaa ja pääsevät halutessaan kovaa. Maastovarmoja, mutta joskus voi olla mörkö puskassa. Ruuben (5v. Eestiläinen) saattaa ohimennen hakijasta, jos ei saa arvolleen sopivaa kohtelua, eli siis kohtelee kuten sitä kohdellaan. Vip (14v lämppäri) on kenen tahansa käsiteltävissä.''


Muistan koeratsastus päivän niin hyvin!

''Eli viime torstaina mentii Nellin kanssa kokeilemaan pienelle yksityistallille eestinhevos Ruubenia ja lämppäri ruuna Vippiä. Vip on tasoltaa joku HeB-HeA ja Ruuben osaa perusasiat. Ruuben oli aika ponimainen ja testaili jonkin verran (meinasin tippuu pariin otteeseen...). Vipillä en menny kauheen kauaa, enkä saanu oikee otetta siihe hevosee, mutta ihan kivan olosia ponskeja oli molemmat! Mitään ei kyllä saanut ilmaseks.'' (vanha blogiteksti)

Juu-u! Nyt, kun muistelen niin eipä kumpikaan hevonen tuolloin kauheasti itseäni miellyttänyt ja Nellinkin reaktio oli vartin selässä olon jälkeen ''me ei todellakaa aleta käymään täällä!'' (Hahah, muistan ton niin hyvin!) Oltiin kuitenkin etsitty jo jonkin aikaa samalta tallilta molemmille vuokriksia ja muita tarjouksia ei tullut kuin tämä. Lopulta päätettiin edes yrittää, että miten näiden hevosten kanssa lähtee sujumaan. Itse, kun joskus ''opin'' sen, että ''ei siinä hevosessa vikaa ole, vaan SUSSA, sä et osannut ratsastaa sitä!'' Toihan on musta täysin totta, jos ei joku hevonen miellytä muo niin se tarkoittaa, etten itse osannut ratsastaa sitä. Tätä mä ajattelin tuolloinkin, en saanut kumpaakaan hevosta toimimaan oikein- tai edes sinnepäin, koska en itse osannut. Ajattelin kuitenkin, että haluan yrittää opetella ratsastamaan niillä. Nyt, kun mulla on kolme vuokrahevosta ollut mun ratsastus taipaleen aikana, niin voin sanoa, ettei kukaan hevonen niistä ole muo ekalla kerralla kamalasti miellyttänyt. Mutta pikkuhiljaa, kun palaset ovat alkaneet loksahtelemaan paikoilleen, oon tykästynyt kaikkiin..

Takaisin asiaan.. En nyt jaksa tehdä tästä mitään kehitys postausta, mutta katselin tossa pari päivää sitten ekojen kertojen ratsasteluja Ruubenilla ja halusin nyt koota videoon clipit, jotka löysin neljänneltä ratsastuskerralta Ruubenilla..


Ihan hävettää julkaista toi video. Ja huom. tuossahan on vaan parhaat pätkät! Nimittäin itsellä oli tuohon aikaan tapana poistaa kaikki huonot ja jättää ne parhaimmat, huoh... Kyllä nytten vähän harmittaa kun tietää, että noista ajoista on meno parantunut, olisi kiva katsella niitä todenmukaisia pätkiä alkuajoilta.. Ei voi mitään. Tuolloin Ruuben ei millään nostanut oikeaa laukkaa (joka on kyllä vieläkin paljon vaikeampi kuin vasen) enkä saanut sitä rentoutumaan yhtään laukassa, pitkiin aikoihin! Ravissa ja käynnissä aloin saamaan aika nopeasti ''hyviä'' pikkupätkiä ja olin tuolloin kyllä niin tyytyväinen niihin pätkiin.

Alku ajoilta, kun aloin saamaan rentoja pikkupätkiä. Ruuben kulki tuolloin tosi helposti liian alhaalla ja kuolaimen takana- enkä itse tajunnut asiaa/tehnyt sille mitään. Eihän siitä haittaa ole, jos se välillä menee vähän alempana, mutta kun se meni lähes aina.. Pikkuhiljaa aloin kiinnittämään siihen huomiota ja nyt vihdoin ''ongelmasta'' on jo melkeen päästy yli, vaikka kyllä Ruuben vieläkin menee helposti liian alas, jos sitä ei ''vahdi''.
No on se poni noista ajoista ehkä hieman kehittynyt? Tai itse oppinut vaatimana siltä jotakin tuuppaillessa. Ruuben oli tuolloin alkuun kyllä niin rasittava, se testaili todella paljon, hirnu, jos mentiin yksin eikä kavereita ollut näköetäisyydellä jne. Askellajeista laukassa näen eniten kehitystä, siinä kyllä kesti tosi kauan ennen kuin sain ponin rennoksi, ekan kerran kunnolla vasta tammikuussa 2013. Vielä on laukassa todella paljon parantamista (tietty muissakin askellajeissa ja varsinkin siirtymisissä!) ja nyt se on taas mennyt vähän huonompaan suuntaan, kun on toi tuuppailu jäänyt niin vähäiseksi.

Ruuben on opettanut tässä puolentoista vuoden aikana paljon- ei ehkä niin paljoa niinkään ratsastuksessa, mutta muuten. Ja ehkä ponikin on jotain multa oppinut.. Oon kyllä tosi iloinen, että saan puuhastella noin mainion otuksen kanssa. Paljon on jo koettu, niin epäonnistumisia kun onnistumisiakin.


Ruubeninhan kanssa mulla oli silloin yhessä vaiheessa kolme kuukautta taukoa. Hyrr.. en haluaisi edes muistella sitä aikaa.. Mutta jos joku ei tiedä, että miksi niin juttuhan oli siis näin.. Ruuben oli silloin, kun aloitin vuokraamisen vähän niinkuin ylläpidossa, ''pelastettu'' teuraaksi menolta. Tällä ylläpitäjällä ollessa aloitin siis vuokraamisen ja ehdin vuokrata n. 9 kuukautta, kunnes tuli se päivä, että Ruuben lähti takaisin oikealle omistajalleen syistä X, mutta mm. Ruubenin käytös ''ongelmien'' vuoksi jne. Tässä vaiheessa oli asioiden kanssa kamalaa säätöä, koko ajan asiat muuttuivat (Ruubenin piti alunperin mennä vain vähäksi aikaa sinne ja tulla sitten takaisin jne..) Sähköpostittelin paljon Ruubenin omistajan kanssa, kyselin ponin kuulumisia, olisiko mahdollista vuokrata sitä jne. Lopulta heinäkuussa pääsin moikkaamaan Ruubenia ja silloin kysyin paikan päällä josko olisi mahdollista vuokrata edes joka toinen viikko ponia. Siitä eteenpäin meijän menot jatkuivat ja oon kyllä niin onnellinen, että sain asiat sovittua näin!

Meijän meno ei ole ikinä ollut Ruubenin kanssa mitenkään tavoitteellista- eikä tule olemaan. Mulla ei ole ratsastaminen tärkeetä vaan se, että saan ylipäätänsä touhuta ton ponin kanssa. Mutta me pyritään puuhastelemaan monipuolisesti ja pääasiassa tää on tälläistä puskailua. Mutta puskailu on parasta!


Sitten vielä videoon, jonka väsäsin. :D Pääasiassa clipit melko tuoreita, mutta muutama video on viime talvelta. Ruuben on välillä vähän vajaa..♥

 

28 kommenttia:

  1. mistä näitä tunteellisia postauksia tulee? noeivaa ihana postaus ♥ ruuben on vaan niin vammanen hahhaha, en voi muutaku nauraa, varsinki tolle videolle XD ihana! mut ihana postaus ja ihanii kuvii ♥ !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihihi♥ XD ehkä mun on pakko myöntää että kyllä se vähän on vammainen... KIITOS!♥

      Poista
  2. aaw eikä ihana toi video ! ♥ xd ihme pöhkö ! mut just tollaset hevoset jotka osaa pitää vähä hauskaa nii on iha mahtavia :D

    onnea teille 1½ vuodesta ! kyllä se aika vaan menee nopee..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!♥ jep totta :D ton hevosen kanssa ei oo kyllä ikinä tylsää!

      Poista
  3. Kyllä näyttää poni kehittyneen!

    VastaaPoista
  4. puupella on välillä vähä ruuvi löysällä ;)

    noei, onneks olkoon tästä puolitoistavuotis urastanne :3

    VastaaPoista
  5. Oottepa te muuttunu paljon!
    Mutta äww, ootte niin söpöjä ja hienoja yhdessä, ei voi muuta kuin kateellisena katsoa :D

    Toi viimenen video oli ihan mahtava :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, voi kiitos! ei meissä mitään kadehdittavaa sentään ole! :D

      Poista
  6. Ihana pari ootte! ♥ Kauheesti ootte muuttunu molemmat! Aika huima kehitys on tapahtunut tässä puolentoista vuoden aikana :--) Jajaja, ihana video :3

    VastaaPoista
  7. Ihania ootte! ((; Hupasa toi video :DD

    VastaaPoista
  8. Omg toi video XDDDD ahahah kuvaa teit nii hyvi, yhtä vähän muttereita molemmilla päässä <333 eivaiteskaa, hienoo työtä oot tehny ponon kans ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. XD äläs ny, mul ois kuule ollu viel vaik kui paljo lisää ruube lagailui ;) kiittikiitti!!

      Poista
  9. puupertzein niin daiju XD voi että, mut se sopii sulle ku nenä päähän ♥ arvostan sussa muute muru sitä kuinka sitkee ja omistautunu oot, anteeks etten oo sanonu aikasemmin!

    VastaaPoista
  10. Äää voi ihanaq!!! Ihana päivän kruunaus toi video iha superduper! !!♥♥♥ ihanat hönöt :**

    VastaaPoista
  11. Voi vitsi mikä video!! Aivan super ihana ! Ja näytätte hei tosi hienoilta!

    VastaaPoista
  12. hahah ihan mahtava toi video! ja ootte kehittyny tosi paljon!:)

    VastaaPoista
  13. wauuu aivan superihana tämä postaus jotenkin, tykkäsin tosi paljon tästä toteutuksesta ja fiiliksestä minkä onnistuit tähän luomaan :) Te ootte kyllä ihan hurjan hieno pari!!♥

    VastaaPoista