keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Temppuilua, kamoitta menoa ym!

Heissun! Pitkästä aikaa normaalia postausta, palataas ajassa lähes pari viikkoa taaksepäin. Eli lauantai (25.1) kului taas tavalliseen tapaan talleilun merkeissä. Ruuben ja muut hevoset olivat saaneet rokotukset saman viikon keskiviikkona, joten luvassa oli rentoa menoa. Ruubenilla oli ollut kaksi vaparia, mutta eipä ne tällä kertaa näyttäneet oikein mitenkään vaikuttaneen poniin.


Harjailin Ruubenin ja laitoin suojat+pintelit jalkoihin, jonka jälkeen suunnattiin kentälle. Suunnitelmissa oli vähän kertailla vanhoja temppuja ja sen jälkeen ottaa askellajit läpi ilman kamoja. Alkuun kuitenkin narun päässä jouduttiin muistelemaan perus kunnoitus juttuja. Kuitenkin lyhyiden harjoitusten jälkeen siirryttiin jo temppujen pariin.




Ei se oikeesti tätä itekseen osaa.. Sattumalta vaan sattui tuohon asentoon jäämään hieman pidemmäksi aikaan! Normaalisti temppu suoritetaan siis...
..näin.
Pääasiassa temput muistuivat hyvin. Esineen nostamissa oli vähän ongelmia, kun yritin sitä alkuun hieman vieraammalla esineellä. Millään ei poni tajunut, joten hain sitten sen harjan, jonka kanssa alunperin tempun olen opettanut. Tajusi se sitten senkin tempun! Vanhemmat ja enemmän harjoitelleet temput sujuivat ongelmitta.


Temppu tuokion jälkeen kiipesin selkään ja alkuun Ruuben meni ihan omiin suuntiinsa eikä oikein kuunnellut muo. Alaspäin siirtymiset kyllä onnistuivat oikein hyvin, Ruuben on nimittäin tosi herkkä äänelle ja pysähtyy lähes heti, kun sanoo ''prr''. Laukassa ponski pomppikin vähän omiaan ja kerran oli niin lähellä, etten tullut alas sieltä! Ruuben lähti nostossa pomppimaan pää alhaalla ja sen jälkeen teki jonkun yhtäkkisen käännöksen.. Vaikeampaan suuntaan eli oikeaan suuntaan oli vähän ongelmia, alkuun Ruuben ei nostanut laukkaa ja sitten, kun saatiin oikea laukka nostettua niin mentiin hieman lujaa.. No, ei kai se niin justiinsa! Laukkojen jälkeen Ruuben kuunteli muo jo hitusen paremmin ja suunnan vaihdokset sun muutkin sujuivat aika hyvin!



1.
2.
3.



Pikkuhiljaa aloin lopettelemaan, loppukäynnit vaan ja ponski talliin! Pihla vielä ratsasti Tumpun ja sen jälkeen jäätiin vaan lagailemaan tallille ja silleen!
Meippa tunki taas kuvaan!
Nyt viime lauantaina oli satanut sen verran lunta, että sain idean kokeilla Ruubenilla ekaa kertaa pulkkailua! Sinäänsä toi on sille ihan tuttu juttu, nimittäin ponilla on vedetty kärryjä ja perjaatehan näissä on lähes sama. Tarkoitus oli ratsastaa poni ihan ''kunnolla'', joten virittelin sille vaan satulan ja suitsien lisäksi rintaremmin. Sitten vaan menoksi ja kuten arvasinkin niin ei Ruuben sanonut pulkasta perässä yhtään mitään. Menin ihan vähän aikaa vaan pulkkailen, n. 10 min, nimittäin remmit oli tällä kertaa hieman hassusti. Pääasiassa mentiin käyntiä ja pari pikku ravipätkää, tosin ravatessa kotiinpäin Ruuben hieman innostui ja vetäs pikku pukit ja lähti laukkaamaan.. :D Noo, antoi kyllä takaisin kiinni melkeen heti. Hauskaa oli ja joku kerta täytyy mennä ihan kunnolla!



Jiihaa!
Pulkkailu tuokion jälkeen siirryttiin ratsain pellolle ja alussa Ruuben oli hieman menevä. Tosin ei ihme, kun pitkästä aikaa peltoiltiin ja ponilla oli ollut pari vapariakin hieronnan takia. No, alottelin ravailemaan melkeen heti ja alussa sai vähän pidätelläkkin ponia.


Aika nopeasti otettiin vähän laukkaakin mukaan. Laukannostoissa Ruuben sääti joka kerralla jotain omia liikkeitään ja vingahteli, hih! Muuten kyllä sujui ihan nätisti laukat, niissä en vaatinut ponilta mitään.

Laukannosto..

Parin laukka pätkän jälkeen siirryttiin pellon toiseen päätyyn ja siellä työskentelin pääasiassa ympyröitä tehden. Ruuben oli itseasiassa tosi miellyttävän tuntuinen, tässä vaiheessa ei ponilla enää niin paljoa menohaluja ollut eli sain ratsastaa aika paljon jalalla. Ruuben oli tosi kevyt edestä, tai siis kyllähän se on aina, mutta nyt se oli jotenkin vielä kevyempi. Ei ollut silti tyhjän tuntunen edestä, mitä se helposti välillä on. Loppuun vielä loppuravit pidemmällä ohjalla.

22 kommenttia:

  1. ihanaa nähdä miten jotkut jaksaa harrastaa noinkin monipuolisesti heppojen kanssa! muutenki tosi kiva postaus ja kivoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) mä tosiaan tykkään harrastaa mahdollisimman monipuolisesti ja sen takia mun onkin ollut joskus ''vaikea'' löytää vuokrahevosta, kun se on tosiaan mulle todella tärkeä kriteeri, että saa puuhailla monipuolisesti! kiitos paljon! :)

      Poista
  2. voii ihan superkiva postaus, kivan monipuolinen ja aivan ihania kuvia! hauskoja noi ruubenin riekkumiskuvat :'D

    VastaaPoista
  3. nolo ruube

    ps. ihanat pintelit<3

    VastaaPoista
  4. En kestä XDDDD toi hepsu on kunnon arojänis, joka paikassa loikkimassa vaa XDXDXD

    VastaaPoista
  5. ihana postaus, ootte nii söpöjää ♥ !!

    VastaaPoista
  6. Ruuben on tosi ihanan näköne heppa (: <3

    VastaaPoista
  7. omg näytät nii pienelt xD ootte tyylikkäitä!! etenkin noi hölmistyskuvat hahaa hyvä pikkunen♥♥ jsjes kerranki voin sanoonäin ja tarkottaa 100%!!! no ut kato nt ittees XDhihi

    VastaaPoista
  8. voi ihana ruuben xd ! ton väriselle hepalle sopii kyl ihanasti noi kirkkaammat värit,toki pastellisävytki ! :D

    VastaaPoista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hups tuli kirjotusvirhe.. :D nii siis tykkään sun postauksista iha sikana, ku on aina paljon ja laadukkaita kuvia! en ookkaa tainnu juuri koskaa kommentoida täällä mitään, mut oon kyllä jo pitkää seurannu sun blogia, ja tää on kyllä yks mun lemppari blogeista! :) teijän menoa jaksaa aina seurata ja ootte ruubenin kans hieno pari!

      Poista
    2. Voi ihana kuulla, kiitos paljon!! Kiva että nyt kommentoit! :)

      Poista
  10. Upeita kuvia ja tosi kiva blogi!!:)

    http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista