lauantai 11. tammikuuta 2014

Kaikenlaista tapahtunutta

Heissun! Ihana joululoma on nyt loppunut, mutta viime viikolla kävin vielä lauantaina ja maanantaina talleilemassa. Lauantaina Pihla tuli kokeilemaan tallin pikkuponia, Tumppua, josko alkaisi sitä vuokrailemaan. Niinhän siinä kävi, että Pihla ponista piti ja alkoi nyt sitä vuokrailemaan, joten tämä tarkoittaa myös sitä, että saan tänne mun blogiinkin varmasti hieman useammin tuoreita kuvia. Käydään siis nyt suunnilleen kerran viikossa samana päivänä heppailemassa!

No, palataas takaisin lauantaihin. Kun Pihla oli ratsastanut Tumpun, kävin hakemassa Ruubenin ja laitoin sen kuntoon. Lähettiin Ruubenin omistajan ja Omurin kanssa maastoilemaan semmoinen 1,5h lenkki. Pääasiassa mentiin käyntiä ja laukkaa, mutta kyllä raviakin tuli jonkin verran otettua. Ruuben oli suht reippaalla päällä eikä paljoa tarvinnut patistella eteenpäin.


Maanantaina tuuppailin kentällä Ruubenin kanssa. Ylläri ylläri, laiskahkolla tuulella poitsu oli taas.. Alku ravailujen jälkeen oli sentään jo vähän reippahampi, mutta kyllä sitä sai silti vähän väliä käskeä eteenpäin. Ratsastelin alkuun Ruubenia vähän pidemmällä ohjalla ravissa ja laukassa. Lyhyiden välikäyntien jälkeen työskentelin jonkin aikaan ravissa ja laukkaakin otin molempiin suuntiin pätkät. Pieni lähellä piti tilanne kävi, kun Ruuben kompastui laukassa... Meni ihan polvilteen ja jonkin aikaan siinä räpiköi pää maassa, mutta pääsi onneksi takaisin jaloilteen. Huh, kun pelästyin! Hyppäsin tän jälkeen alas selästä ja tarkistin, että ponski kunnossa eikä tullut mitään haavoja tms, puhdistin hiekkasen hevosen ja sitten selkään takaisin. Ei ontunut eikä mitään, niin ravailin vielä hetken ja sitten lopettelin.

Kipikipi...


Tommoinen lyhyt tuuppailu tällä kertaa, itsellä ei ole ollut oikein yhtään fiilistä pitkään aikaan kunnon ratsastukseen, tekee niin mieli vaan maastoilla tai mennä ilman kamoja, puskailu...♥ Pakko kyllä myöntää, että kyllä sitä on hieman kaipaillut Peikin tallia, ratsastusta osaavilla hevosilla, valvovan silmän alla..


Tuuppailujen jälkeen menin hetkisen vielä ilman kamoja, vähän ravia molempiin suuntiin ja silleen. Vasempaan suuntaan Ruuben toimi ihan kivasti, mutta oikeessa suunnassa ei oikein totellut muo vaan yritti mennä koko ajan portille.. Sitten, kun ponski suostui mennä yhden kierroksen toiseenkin suuntaan kiltisti niin lopettelin. Ilman kamoja on kyllä niin kiva mennä, että voisin vaikka siirtyä kokonaan tähän kamoitta menemiseen!




Iloinen poni.♥

Tänään eli lauantaina käytiin maastoilemassa, seurana Omur ja Tumppu ratsastajineen. Käytiin sama lenkki kuin viime lauantainakin eli semmonen puolentoista tunnin maasto. Suht rauhallisesti mentiin, että Tumppu jaksoi, mutta ravia ja laukkaa otettiin silti jonkin verran. Ja taas sitä sattui ja tapahtui, nimittäin mentiin sellasta pientä metsäpolkua pitkin ja siinä piti ylittää ihan pienen puron yli. No, puroa ennen olikin sitten hieman mutaisempaa, kun oltiin menossa siitä yli Omurin perässä nii Ruuben vaan alkoi vajota alaspäin, mä en edes tajunnut mitä tapahtui.. Tajusin vasta kun se tosiaan istui, takajalat uponneena ja jäi vaan siihen.. No, hyppäsin äkkii selästä alas ja sitten sain Ruubenin vedettyy pois siitä. Hui... :( Mitään ei sattunut ja päästiin lopulta puronkin yli hieman kuivemmasta kohtaa ja jatkettiin matkaa kohti kotia.

Kotiinpäin tulossa, Ruuben odottelee ruokaa & sitten joutui boksiin! (Adhd Ruuben oli kokoajan tiellä, kun siivottiin pihattoa... Kaatoi meijän kottikärrytkin, kun päätti kävellä niiden yli ym..)
Ensikertaan!

22 kommenttia:

  1. OMG EKA KOMMAAAJA !!!!!11 onneks mun kuvat oli hyvii ja kelpas! ;) Nauran tosin tolle makoilu kuvalle, ilmankamoja. Ootte nii rennon letkeitä <33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yeeahh kyllä siitä 500 kuvan seasta löytyi niitä onnistuneitakin otoksia, vaikka pahoin pelkäsit... Hieman muokkausta vaan niin brabra. ;) Me ollaan kyllä aika letkeitä..♥

      Poista
  2. Millä kuljet talvisin tonne? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samanlailla kuin muinakin vuodenaikoina eli junilla ja asemalta sitten pyöräillen. Jos nyt ihan hirveesti tulee lunta, nii sitten ei varmaankaan oikein pyöräily onnistu, joten jollain muulla kulkuneuvolla tai sitten kävelen asemalta sen 7km.. En oo pahemmin miettinyt. :D

      Poista
  3. puupelle sitä sattuu ja tapahtuu aina XDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no se on kyllä ihan totta... hän on vaan hieman sählä..♥

      Poista
  4. uuuu hyvä postauss ♥ kivasti näyttää menevän :* kiva ku oli plajon kuvii ja kivoja kuvia kaikenlisäki!! ;)

    VastaaPoista
  5. Olinkin odottanut postausta! Tää oli tosi kiva ja onnekso ei käynyt kuinkaan vaikka nähtävästi pari
    ''lähellä piti'' tilannetta käynyt. o: :)

    VastaaPoista
  6. hyi pelottava toi vajooomisjuttu, onneks ei käyny pahasti! mut kiva postaus ja ootte hienoi as always ja kivaa et saat nyt kuvaajanki useemmin!! :)

    VastaaPoista
  7. oho teilleppäs nyt on tapahtunut ! :o onneksi ei kuitenkaan oo sattunut mitään :)
    mutta ihan tosi kiva postaus ja ihania + kivan monipuolisia kuvia, sä ratsastat kyllä vaan niiin hyvin!

    VastaaPoista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. hui toi vajoominen!!! yääk :D alisa mä haluun sulle puupen lisäks jonku tosi hienon siron hepan! edelleen...varo vaan jos saan lottovoiton :P hahaa hyvin te vedätte taas! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha kiitos!♥ no mitäs mä sillä tekisin.....

      Poista
  10. Voiiiih! Ootte niin super!! Ruuben sopii sulle :) onks sulla muuten aina noi samat sukat?

    VastaaPoista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyh, mulla on perusasiatki ihan hukassa, joten älä toivo! :D mutta kiitos paljon ja peikki on kyllä ihana paikka! :)

      Poista