sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Viikonlopun kuulumiset!

Jee, vihdoin se kauan odotettu joululoma on alkanut! Ruuben onkin nyt täysin mun liikutettavana ollut perjantaista lähtien ja on ensi torstaihin asti, kun omistaja on muualla maailmaa. Perjantaina suuntasin tallille aamusta, heti tallille päästyä hain ponin tarhasta ja tallissa muisteltiin viime kerralla opittua temppua. Hyvin Ruuben muisti tempun ja noukki maasta muitakin tavaroita käskystä, kun vaan harjaa. Hetken päästä siirryttiin kentälle tekemään vähän maastakäsin juttuja ja muutamat temputkin siinä samalla tehtiin. Ruuben oli vähän huonolla tuulella, niin ei niistä oikeen mitään tullut..

Ruuben sai juoksennella lopuksi vielä vähän aikaa itekseen, energiaa kyllä näytti olevan! Innostui jopa pukittelemaan jonkin verran ja spurttaili kentän toisesta päästä toiseen. Juoksu tuokion jälkeen ponski oli jo paremmalla mielellä.. :)







Kävin laittamassa Ruubenin kuntoon ja käytiin vielä maastoilemassa tunnin lenkki ilman satulaa. Aika rauhallisesti mentiin, parit ravi- ja laukkapätkät kyllä otettiin. Ruuben oli ihanan rauhallisella päällä, laukassa kyllä innostui ja olisi halunnut mennä vähän kovempaa vauhtia, mutta kuunteli hyvin kuskia!

Ihana aurinko paistoi loppulenkin ajan! Jouduttiin ylittää toi pelottava silta..
Eilen eli lauantaina tallilla vierähtikin yllättäen koko päivä, nimittäin päädyin ratsastamaan kolme muutakin heppasta Ruubenin lisäksi! Muistin viimein kysyä lupaa, että saako tallin muista hevosista kirjoitella nettiin, joten jatkossa kuulette ehkä niistäkin, jos satun niillä menemään! Joskus täällä kyllä on näkynyt jokunen kuva missä muita tallin hevosia on näkynyt vilaukselta, mutta en oo niistä kirjotellut enkä maininnut nimiä.

Lauantain ratsut. Vasemmalta oikealle: Ruuben, Finnur, Omur & Meidur!
Ruubenin kanssa käytiin hiekkakuopilla pyörähtämässä, hepsu oli vähän hitaalla tuulella, mutta ihanan rento eikä säpsyillyt yhtään. Siellä otettiin pari pidempää laukka pätkää ja mentiin vähän Ruubenin mielen mukaan. Lopuksi käväsin hetkisen vielä kentällä, otin ravia molempiin suuntiin ja Ruuben olikin melkeen heti hyvä, joten kauaa en mennyt. Ruubenin jälkeen olikin sitten vuorossa näiden muiden tallin asukkien liikutus (paitsi tallin pienimmän ponin). Näillä en siis kauheasti ole mennyt, mutta muutamat kerrat kaikilla. Kaikkien kanssa käväsin kentällä ratsastamassa ~puolisen tuntia ja ihan hyvin sujui kaikkien kanssa, hepat olivat oikein miellyttäviä!

Finnur, ihan super poni.♥ Kenenkään ei tarvitse tulla valittamaan siitä, että oon ihan liian iso, tiedän sen kyllä itsekkin. Poni 130cm? ja minä 170cm, mutta ''kyllä ne issikat jaksaa ;)'', eiku...
Tänään eli sunnuntaina mun piti toteuttaa tallipäivä kuvina postaus, mutta en sitten loppujen lopuksi oikein jaksanut kuvailla... mutta tässä kuitenkin tälläinen pieni kuvapostaus otetuista kuvista!
Herätys yhdeksältä, vähän ennen kymmentä olin matkalla juna-asemalle.
Melkein perillä, mutta ei ihan! Vielä oli pyöräiltävänä jokunen matka.
Perillä vihdoin klo 11.30!
Hain Ruubenin tarhasta, iloinen ilme naamalla.. No kyllä se pikku hiljaa kirkastui!
Heppa kuntoon ja kentälle. Mulla ei ollut mitään ideaa, että mitä tekisin ponin kanssa. Aattelin, että teen aluksi vähän hommia maastakäsin, jonka jälkeen kouluilen riimun kanssa..
No, itteäni laiskotti, joten päädyin lopulta vaan juoksuttamaan ponia hetkisen irtona.
Satoi vettä ja nähtävästi kameraan meni vettä, siksi laatu tämmöinen..
Loppukäynnit selästä!
Väkirehut ponille, jonka jälkeen vein tarhaan...
.. ja sitten seuraavan ponin vuoro! Ratsastin siis tänäänkin tallin muutkin hevoset, huhhuh! Tää pikkuponi Finnur on kyllä uus lemppari.♥ Finnurin kanssa käytiin alkukäynnit maastossa, jonka jälkeen kentälle työskentelemään. F oli hiieno!
Finnurin ratsastuksen jälkeen heitin hevosille heinät.
Kolmannen hepan, Meidurin liikutus. Maastossa käytiin puolisen tuntia pyörähtämässä!
Ja vielä vika heppa.. Omurin kanssa käytiin sama lenkki, kun Meidurin. Oli jo ihan pilkko pimeää, kun lähettiin maastoilemaan. No, eipä se oikeastaan menoa haitannut, mutta varovaisesti mentiin.
Noniin, tälläistä tällä kertaa! Toivottavasti ei ollut ihan kamalan tylsä postaus.. Huomenna neljättä päivää putkeen liikuttamaan Ruuben, varmaan kouluilen ponskin kanssa pitkästä aikaa kunnolla. :)

28 kommenttia:

  1. uuu jeee ihana postaus! ♥ söpö ruuben hahhaa! sen koivet näyttää nii jäteilt aww :) kivakiva postaus ♥ :*

    VastaaPoista
  2. Oli justiinsa tosi kiinnostava postaus! Ihania nuo toisetkin heposet ;3 Lisäätällaisia postauksi ;)

    VastaaPoista
  3. omg toi silta! Ihana tämmönen jättipostaus ja wow mitä kuviiii! ps millon perjantain paisto aurinko!? huijaat nyt ;)))♥♥ XD ok joo, pupuliiii :** hyvin sä likka vedät puspus!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nii-i! paistopaisto.. ;) hihi, ite vedät mutta kiitos!!!♥♥

      Poista
  4. ei ollut yhtään tylsä, päinvastoin justiin tosi kiva! tykkäsin erityisesti tosta miten olit toteuttanut ton pienen kuvapostausosion :) ihania kuvia ja ihan älysöpöjä noi alkupään riehumiskuvat :')

    VastaaPoista
  5. Tosi kiva postaus ja issikat on ihania! Ruubenia unohtamatta ;)

    VastaaPoista
  6. Ihana postaus ja tosi kivoja kuvia!:) Etkä oo yhtään pitkä Finnurille, olis kiva kuulla näistä useemminkin(;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, kirjottelen, jos satun joskus menemään.. :)

      Poista
  7. Hyvä postaus! Hauskoja noi Ruubenin revittely kuvat:) ja Tosi söpöjä noi muutkin hepat:) Etkä oo yhtään liian pitkä tai ison näkönen tuolle finurille! Rupeatko vuokraamaan tuota finuria tai jotain muuta issikkaa Ruubenin lisäksi vai vaihdatko Ruubenin pois? Voi apua! Ratsastatko oikeesti noin pelottavan sillan yli:( näyttää niin kapealta! ja toi vesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) En tietenkään oo lopettamassa Ruubenilla, enkä kyllä oo alkamassa vuokraamaan noista ketään.. Menin nyt vaan, kun omistaja kysyi että haluanko mennä, kun näinä päivinä niitä ei liikuttanut kukaan muukaan. Se silta on tietääkseni ihan hevosille tehty, että kyllä se kestää vaikka vähän pelottava on!

      Poista
  8. Tosi kiva postaus! :) Issikat on ihania! Osaako noi mennä tölttiä ja passia? Kuinka usein meet noilla hevosilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja juu osaa ne tietääkseni. Tosi harvoin meen, oon menny niillä vaan parit kerrat. Nyt viikonloppuna vaan sattu olemaan niin, että niitä ei kukaan muu liikuttanut, joten sain mennä ne. Yleensä vuokraajat/omistaja tai Ruubenin omistaja liikuttelee niitä ja paljoa tälläisiä päiviä ei ole tullut vastaan, että hepat ovat ''vailla liikuttajaa''.. :)

      Poista
  9. Äää ihana blogi ! :))) Mil tallil käyt hoitelemas Ruubenii ? :) Ps. oot tosi kaunis !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! Vuokraan Ruubenia ja sellasella pienellä yksityistallilla. :)

      Poista
    2. Onks se yksäri Jokelas vai ? :) Ja oisko siel viel heppoi vailla vuokraajaa ? :)

      Poista
    3. Aika lähellä Jokelaa juu. Voi olla, että on.. :)

      Poista
    4. Pystyykö sen tallin omistajalle vaik lähettää sähköpostii viestii tai jotain ? :) Ku oisin kiinnostunu :)v

      Poista
    5. Laitatko mulle sähköpostia alisaaa-@hotmail.com, voin sitä kautta laittaa tai kysäistä omistajalta, että onko jotain ponia. :)

      Poista
    6. Lähetin sulle nyt viestii :)

      Poista
  10. ethä ees oo tolle finnurille liia iso ! :))

    VastaaPoista