lauantai 14. joulukuuta 2013

Lauantain peltoilut, paljon kuvia!

Palataas ajassa hieman taaksepäin, viime lauantaihin. Kirjoitin tämän postauksen jo viikko sitten, mutta nyt vasta julkaisen tämän.. Lauantaina Nelli siis tuli kuvailemaan meitä ja saikin taas tosi kivoja kuvia! Kiitos.Tehtiin päivästä lyhyt ''videopostaus'', jonka linkkasinkin jo viime postauksen loppuun, mutta jos joku ei sitä vielä ole nähnyt, niin siihen pääset TÄSTÄ. Otetiin alkuun parit kuvat Ruubenin kanssa, jonka jälkeen käytiin kentällä vähän kertailemassa vanhoja temppuja. Hyvin ponski muisti temput, lukuunottamatta peruuttamista.




Sitten laitettiin heppa rauhassa kuntoon ja suunnattiin kohti peltoa. Siellä aloittelin lähes heti ravissa ja yritin verrytellä alkuun ponskia hieman pidemmällä kaulalla. Huomasi kyllä heti, että Ruuben oli ollut vähän kevyemmällä liikutuksella viime viikon, nimittäin energiaa riitti! Otin aika nopeasti mukaan myös laukkaa ja siinä en vaatinut alussa ponskilta oikein mitään.




Alkuverryttelyn jälkeen loimi pois ja aloin työskentelemään kunnolla ravissa. Ruuben oli vähän turhan juokseva, mutta pikkuhiljaa alkoi jo vähän rauhoittua, kun ravailtiin ympäri peltoa aika kauan. Käynnissä tuli heti kauheat tilsat, joten vältin kävelemistä. Pääasiassa työskenneltiin siis ravissa ja laukassa. Tehtiin jonkin verran lisäyksiä ja niissä riitti, että päästin vaan kädellä. Laukka pyöri tällä kertaa tosi kivasti molempiin suuntiin, jee! Tunnin verran ratsastelin ja kyllä tuli hepalle niin hiki! No, todella hyvin se töitä tekikin, hieno poni.

Nyt kuvien pariin! Näitä on sitten todella paljon, en oikein osannut valita parhaimpia.. Ei voi mitään!















Tänään suuntasin tallille aamupäivästä, hain heti Ruubenin tarhasta ja aloin laittamaan kuntoon. Ponski oli toosi levottomalla päällä, pyöri, kuopi ym.. Keksin sitten, että yritän opettaa sille jonkun tempun, niin sai vähän aivojumppaa ja tekemistä. Opetin Ruubenin nostamaan harjan maasta, poni ei millään aluksi meinannut tajuta temppua, mutta kyllä se lopulta ihan hyvin sen tajusi ja oppi! Tempputuokion jälkeen Ruuben maltto seistä jo vähän paremmin!


Puolentoista tunnin jälkeen olin saanut laitettua Ruubenin kuntoon ja lähettiin hiekkakuopille. Mentiin sellainen reilu puolentoista tunnin käyntilenkki. Joka paikassa oli niin jäistä, että kävelin vaan tällä kertaa. Ruuben olisi kyllä halunnut mennä vähän reippaamminkin, semmosta vauhtia käveli ja välillä lähti itekseen ravaileen..

30 kommenttia:

  1. eikää niin ihanat sävyt!! hienosti meette ja lumi :'((( en kestä haluun sen takas yääää!! ♥ supersuper :*♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niimpää! nyt on iha jäistä >:( et sillee se lumi oli kyl ihan kiva... kiituskiitos ihana!♥♥

      Poista
  2. Voitko kertoa vähän, miten opetit tuon tempun ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin yrittää selittää! Eli siis ensin pidin tota harjaa mun kädessä ja sit ruuben siitä otti sen suuhunsa --> nami, (Ruuben on vähän sellanen että mitä ikinä sen turvan eteen työntää niin se ottaa sen suuhunsa ja alkaa puree sitä, joten oli helppo saada se ottaa harjasta kiinni.) No sitten kun se tajus, että saa namin aina ku ottaa harjan suuhunsa niin siirryin maahan tekee samaa asiaa, eli laitoin harjan maahan ja sitten houkuttelin sitä koskeen sitä harjaa ilman, että pidän siitä harjasta kunnolla kiinni ja kun se vähänki koski siihen nii palkitsin. Yhtäkkiä se sitten vaan tajusi, että sen pitää nostaa toi harja maasta.. mut toi temppu on vielä vähän vaiheessa! Toivottavasti ymmärsit jotakin, oon vähän huono selittämään.. :)

      Poista
  3. vitsi miten ihania kuvia, meette ihan superhienosti niinkuin aina! varsinkin toi viimeinen kuva on tosi upea :o ootte niiiiin hieno pari!
    oikein kiva postaus ja mun mielestä oli vaan tosi hyvä juttu että oli paljon kuvia :) ja voi eiii ylisöpö tuo temppu, hienosti ruuben osaa :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apuaa voi kiitos paljon iina! :o♥ ens viikolla se ei varmaan enää muista tota... :D

      Poista
  4. Vitsit oot sikakaunis tos ekas kuvas! :) Waaaau miten hienoi kuvii oikeesti! :D

    VastaaPoista
  5. Aivan mielettömän ihania kuvia! (:<3 WAU!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itekkin tykkään! Kiitokset Nellin puolesta. :')

      Poista
  6. oii superit ♥ ihanii kuvii ja hienosti meette! :* mul ei riittäis kärsivällisyys noiden temppujen opetukses, ainakaa hagitaksen kaa, ku se on nii vajaa.. mut joo hienoja oottee ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos taas! ♥ :* hahah XD noo ruuben tekee tyylii mitä vaa namin peräs ja oppii suht nopee nii sille on kiva opettaa, mut sit taas välil se ei tajuu yhtää mitää... :D hihi♥

      Poista
  7. Vautsi, kylläpä Ruuben menee taas hienosti! Näitä sun postauksia on aina kiva lukea ja kuvatki on aina niin ihania. :)

    VastaaPoista
  8. Wautsi! :) Jälleen kerran tosi kivoja ja hyvin otettuja kuvia! Ja noi tallipäivän videopostaukset on ihan parhaita:) ainut "miinus" ett ne on aika lyhkäsii, jos niihin sais vielä muutaman minuutin lisää olis ihan huippuu;) sun täytyis tehdä niitä useemmin, tyylii kerran kuussa ym.:) Tuli mieleen tiiätkö onko ruubenista ollu jonkun toisen tytön blogissa kirjotuksia, muistaisin lukeneeni joskus, mut en enää oo löytäny sitä, tosin oon ehkä sekottanu ruubenin johonkin toiseen hevoseen... onko rubenilla kuinka monta vuokraajaa/hoitajaa sun lisäks? Onko se "yleinen" vuokrahevonen vai tekeekö se jotain tuntihommia? Minkälaisella diilillä käyt ruubenii vuokraas? Sorry tuli aika monta kyssärii, mut ootte niin hyviiii:) tekisitkö joskus tarkemman esittelyn tallista ja esim muista hepoista?? Vai onko ne muut hevoset ruubenin omistajan,saatko kuvata niitä??? Hyvää joulua!! Tv. Vera. H.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Koitan ens kerralla tehä vähän pidemmän. Saan niin harvoin kuvaajan mukaan, että sen takia tulee niin harvoin tollasia videopostauksia..

      Ja juu on ollut (lifebynoora.blogspot.com), on tosin poistanut kaikki tekstit. Mä oon Ruubenin ainoa vuokraaja. Tuo tyttö siis vuokrasi Ruubenia siellä, missä Ruuben asui ennen. Ei tee mitään tuntihommia, Ruubenilla siis ratsastaa ainoastaan minä ja sen omistaja. Meillä ei mitää kunnon sopimusta oo, mutta siis maksan Ruubenista summan X kerralta ja sitten saan touhuta sen kanssa aika vapaasti sillon kun käyn, tietysti järki päässä. Tallin muut hevoset (4kpl) ovat eri omistajan kuin Ruuben ja en kirjottele niistä, koska en ole kysynyt lupaa. Pari kuvaa oon kyllä joskus niistä tänne laittanut, mutta en ole pahemmin kirjotellut enkä maininnut hevosten nimiä.

      Toivottavasti vastasin kaikkiin kysymyksiin ja hyvää joulua sullekkin! :)

      Poista
  9. eikö sua tai oonaa ärsytä, kun meri (yt: merzzzi) tekee samoista musiikeista kun te videoita? mua ainaki itteeni häiritsis, kun aina ko oon tehny videon nii pari pv sen jälkee joku muu käyttäjä tekee samasta musiikista....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo kiinnittänyt huomiota, enkä mä niitä biisejä omista.. :) Kuhan ei oo suoraan mun videosta ladattu biisi, nii ihan sama mulle.

      Poista
  10. Kiva postaus ja ihania kuvia!! Tuli vaan mieleen että minkä ikänen Ruuben on ja et eikö lisäyksissä pitäis pitää ohjalla vastaan ja tuupata vähän jalalla ja istunnalla eteen? Älä ota mitenkään negatiivisena kommenttina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoss! Ruuben on 7v. Ja kai se ihan hevosesta riippuu, Ruubenilla tuona päivänä riitti, että päästän vaan käden rennoksi ja ajattelen eteen.

      Poista
    2. Ihana blogi sulla! Ruuben on niin ihana ja ihanat noi varusteiden värit! <3

      Poista