sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Tämän viikon ratsastelut kera runsain kuvin!

Heippaa! Tällä viikolla onkin tullut ratsasteltua paljon, Ketun nimittäin liikutin poikkeuksellisesti viisi kertaa ja Ruubenin kaksi kertaa. Maanantaista ja tiistaista oonkin jo kertonut viime postauksessa eli keskiviikosta jatkuu. Keskiviikkona käytiin Ketun kanssa mukava pieni maastolenkki ilman satulaa, ihan rennosti mentiin. Vähän myöhemmin kävin vielä vähän taluttelemassa ponskia, kun teki mieli touhuta sen kanssa jotain niin käytiin vielä pikku lenkki maastakäsin.


Perjantaina oli vuorossa kouluilua ponskin kanssa. Sara tuli kuvailemaan meitä ja saikin oikein kivoja kuvia! Kentällä alottelin kevyessä ravissa, Kettu oli vähän hidas jalalle, mutta laukan jälkeen oli jo vähän eteenpäin pyrkiväisempi.



vasen kierros, ei suju ei..

Laukan jälkeen annoin Ketun vähän aikaa kävellä ja sitten otin ohjat takaisin käteen ja aloin työskentelemään käynnissä. Ratsastin käyntiä aika kauan ja sitten, kun sain Ketun käynnissä hyväksi jatkoin ravissa ja välillä otin vähän laukkaakin.Oikeeseen suuntaan Kettu oli aika hyvä, vasempaan taas ei.




Laukka toimi vasempaan silti hyvin, vaikka ravi ei.

Pakotin itteni ratsastamaan tota vasenta suuntaa niin kauan, että saan Ketun siinäkin hyväksi. Kyllä se loppujen lopuksi tulikin siinä ihan kivan tuntuiseksi, kuitenkin oli hieman epätasainen edestä.







Tässä vaiheessa Kettu oli jostain saanut energiaa ja se oli välillä vähän juokseva ja turhan vahva edestä. Tän lisäksi poni heittäyty ihan villiksikin pari kertaa.. Se on kyllä nyt ollut jonkin aikaa vähän villimpi (oisko syynä tää syksy?), tosin vaan maastossa, mutta tällä kertaa kentälläkin. Hassu poni!
Tätä ennen ravattiin ihan normaalisti eteen-alas raveja ja oltiin just lopettamassa nii Kettu päättää vetästä pukit ja lähteä siitä nii laukalle ja oli kyllä nii lähellä etten lentänyt.. mutta tää siis vaan tallentui kuvalle!
Ja toinen kerta.. Taisin nostaa laukkaa tms..
1
2
 Ja vielä..
1
2, koko poni ilmassa
3
Ratsastin tän jälkeen vielä ponia hetkisen ja sitten loppuravit ja vielä maastoon ottaa parit laukat, että poni sai purkaa vähän energioitansaan..



Ja maastoon! Kyllä oli poni menossa, varsinkin kotiinpäin ja pitihän sitä pompahdella vähän joka suuntaan..



<3
Eilen eli lauantaina kävin ensin liikuttamassa Ketun ja  Jeanette tuli mun mukaan! Sieltä sitten suuntasin vielä liikuttamaan Ruubenin. Mulla ei ollut mitään ideoita, että mitä voisin tehä Ketun kanssa. Koulua en jaksanut mennä toista päivää putkeen, joten päätin taas mennä pelkällä kaulanarulla. Kettu toimi taas kivasti, välillä vaan kentällä oli muitakin heppoja niin sillon et viittinyt pitää Kettua ''vapaana''.











Ketulta suuntasin suoraan Ruubenille ja riimuilin senkin kanssa. Siitä olikin jo aikaa, kun olin viimeksi mennyt kunnolla sen kanssa vaan riimulla. Laitoin ponin iihan rauhassa kuntoon ja sen jälkeen suuntasin kentälle. Alottelin käynnissä ja pikku hiljaa aloin ottamaan ravia mukaan ja Ruuben oli ihan super hyvä alusta alkaen! Se oli tosi rento ja reippaalla tuulella. En ees muista milloin se on ollut niin hyvän tuntunen selkään, mitä se eilen oli. Valahti vaan vähän liian alas, mutta ei ollut painava kädelle, joten ei se nyt haitannut. Laukka kyllä oli vähän sellasta räpiköintiä, mutta otin vaan muutamat nostot ja työskentelin muuten pääasiassa ravissa, se oli NIIN hyvä! Oli pakko ottaa pari videoo, joista sitten kaappasin parit kuvat eli kärsikää laadusta..



 
Lopussa oli pakko koittaa vielä miten se toimii pelkällä kaulanarulla, oon joskus pari kertaa koittanu ja ei siitä oo tullut yhtään mitään. Nyt se jopa toimi ihan hyvin! Kääntymiset vaan tapahtuivat varmaan viis metrii myöhässä mun avusta ja sillee. Laukkaakin oli pakko koittaa vähän, siinä se yritti jotai pukitella, mutta haha ei se oikein osaa! Loppukäynnit kävin taluttaen tiellä ja sitten hoidin Ruubenin rauhassa pois.


Tänään liikuttelin vielä Ketun ja käytiin eka kentällä, mutta en jaksanut kauaa siinä pyöriä nii lähettiin maastossa käymään. Aika reipas lenkki mentiin, mutta lyhyt.

Ohhoh, tulipas pitkä postaus! Toivottavasti joku jaksoi lukea.

32 kommenttia:

  1. hahhahaa voiei noi jotkut kuvat XD mut hienosti poni menee silti ja ruuben myöss ♥ !! ihana postaus, just kiva ku oli pitkä ja kans tosi hyvä ku oli paaaaljon kuvii hihii ♥ :*

    VastaaPoista
  2. Ihana Kettu :D Ei haitannu vaikka oli vähän pitkä kun oli kuviakin paljon, oot tosi hyvä ratsastaja :) Aijotko joskus ostaa oman hevosen ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ei sitä ikinä tiiä, ei oo ajankohtasta ainakaan vähään aikaan. :D

      Poista
  3. Herranjestas noi sen pukit XD !!

    VastaaPoista
  4. hajosin taas niiin pahasti noille kuville, ainaki toi yks oon niin ylpeä siitä XDDDD:D:D:D:D:D:DDDD se yks keulimiskuva oli tosi hyvä :( mikset sää laittanu sitää ? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahah XDDD älää!! mäki oon ylpee susta! ;);) emmä kehannu.. se oli niin hurja... ;))

      Poista
  5. Saako sulle tehä bannereita?:) Jos saa niin kuinka levee sen pitäis olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. saa tehä :) ja öö mul ei oo oikee tietoo niistä mitoista, ku en tee ite ittelleni bannereita, mut se leveys on kai jotai 1000(?). :D

      Poista
    2. Se leveys on sama ku blogin leveys :) Eli ulkoasu - mukauta - ja ulkoasun leveys :)

      Poista
  6. OHO noi ketun riehumiskuvat :D ihan mahtavia!

    mutta muuten tosi hienon näköistä menoa taas kerran, hyvä juttu että ruubenki toimi riimulla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä ois ollu enemmänki, kettu on välillä aika kettu.. :D Kiitos!! :)

      Poista
  7. hahaha nauroin noille riehumis kuville XDDDD mut hienot te! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ne on kyllä kieltämättä hauskoja.. :DD kiitos!

      Poista
  8. hauskoja kuvia :D Mikset hyppää ikinä Ketulla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska Kettu on kisannut kisaajansa kanssa kesä/heinäkuusta eteenpäin niin paljon, että me vuokraajat ei olla saatu hypellä ettei se kyllästy hyppäämiseen. :) Ennen heinäkuuta sain kyllä hypellä Ketulla sillon tällön.

      Poista
  9. Eikä paljonko nauroin tolle tokalle pukkikuvalleXDD ihana postaus, sopivasti tekstiä ja paljon ihania kuvia<3

    VastaaPoista
  10. hahahha kettu XDD mut just kiva postus ja paljon kuvia ! :)

    VastaaPoista
  11. tosi kiva postaus, ja tosi ihania kuvia :)!

    VastaaPoista
  12. Omg XDDD... Ihana postaus ja ihan mahtavat fotoot hih hienoot!!! <3 :-( ;-) t kroatua

    VastaaPoista