perjantai 18. lokakuuta 2013

Monipuolista menoa!

Heippa! Maanantaina sain pitkästä aikaa kuvia mun ja Ruubenin menoista, kun Oona tuli mukaani tallille. Suunnitelmissa oli mennä ihan kunnolla kentällä koulua, kun nyt en oo vähään aikaan kunnolla tuuppaillut Ruubenin kanssa. Laitettiin eka poni kuntoon ulkona ja se on ollut nyt viime päivät niin ihanalla tuulella! Sitten kun saatiin poni valmiiksi käytiin vähän ottamassa kuvia tiellä ja oikein kivoja tulikin! Ruubenkin jaksoi poseerata kerrankin.




Siirryttiin sitten kentälle, jossa otin melkeen heti ohjat käteen ja aloitin työstämään käyntiä. Kun sain Ruubenin käynnissä hyväksi, siirryin raviin. Siinä Ruuben jännittyi, mutta rentoitui lopulta, kun muistin pitää todella kevyen tuntuman sisältä. Ruuben on nimittäin todella tarkka siitä, että ei jää yhtään vetämään sisäkädellä. Ketulla taas pitää tehä isompiakin pidätteitä välillä sisältä ja asetella paljon, niin on vähän jäänyt itellä veto päälle tohon sisäohjaan. Onneksi Ruuben muistuttaa, että siitä sisäohjasta ei vedetä yhtään!

Otin jossain vaiheessa jalustimet pois ja ravailin siinä harjoitusravissa tehden ympyröitä, vähän lisäyksiä ym. Ruuben oli tosi miellyttävä ja pystyin keskittymään ajoittain omaan istuntaankin. Tuli pari kertaa sanottuakin Oonalle, että ''tää on niin ihana!'' Hihi, Ruuben on vaa niin super, sit kun se oikeasti toimii ja keskittyy.





Kun olin jonkin aikaa ratsastellut, Oona väsäs meille pikkuisen esteen. Jos joku ei vielä tiedä, niin Ruubenhan on aikoinaan satuttanut jalkansa ja enää sillä ei voi hypätä kunnolla. Silloin tällöin kyllä voi mennä pieniä esteitä (max. n. 60-70cm) ihan ponin ja ratsastajan mielenvirkistyksen vuoksi. Ruuben ei oo pitkään aikaan päässyt hyppäämään, joten tänään otettiin parit pomput.

Tultiin ensin helpommassa laukassa eli vasemmassa este pari kertaa, hypyt sujuivat tähän suuntaan ihan hyvin. Sitten tultiin este vielä toisesta suunnasta ja huhhuh, ei kyllä sujunut yhtään! Ruuben alkoi innostua hyppäämisestä ja lähti hyppyihin kaukaa enkä päässyt yhtään mukaan hyppyyn. Ja tää tais tapahtua kolme kertaa!? En vaan ymmärrä, miten mä voin olla näin huono hyppäämisessä.. Ruuben hoiti homman hienosti, mutta mä mokailin oikein huolella. Koitin sitten tulla vähän hitaammassa laukassa, mutta sillon se meni taas liian lähelle ja rämäytti koko esteen. Saatiin kyllä lopuksi ihan hyvä hyppy, en kyllä silti päässyt kunnolla mukaan hyppyyn, mutta oli se nyt parempi kun ne kolme ensimmäistä kertaa oikeaan suuntaan.

Ainoo julkaisu kelpoinen kuva mun osalta..
Parien hyppyjen jälkeen jatkoin vielä vähän aikaa tuuppailua ravissa. Ensin Ruuben koitti vaan nostella laukkoja, kun luuli että hypeltäis vielä.. Kyllä se lopulta rauhottui ja toimi oikein kivasti. Omat jalat kyllä vaatii keskittymistä jatkossa, tuli taas videolta huomattua, että ne heiluu joka suuuntaan tosi paljon Ruubenin ravissa, sitten kun se oikeasti liikkuu kunnolla ja isommin askelin.




Ratsastuksen jälkeen laitoin Ruubenille linimentit jalkoihin ja hetken sai kuivatella loimen kanssa. Sen verran tuli hiki pojalle, mutta ei ihme kun niin hienosti työskenteli! Sitten ponski vaan takasin tarhaan ja laitoin hepoille vähän heinää, jonka jälkeen lähettiin fillaroimaan Oonan kanssa asemaa kohti.

Kaikki kuvat c. Oona, kiitos!!

Keskiviikkona Nelli tuli mun mukaan tallille, kun ratsastelin Ruubenin. Laitettiin ponski kuntoon ja suunnattiin pellolle, joka oli yllättävän hyvässä kunnossa. Ratsastelin siinä ilman satulaa reilu puolisen tunnin verran ja  Ruuben oli ihan hyvä ratsastaa. Tuppas vaan mennä liian lyhyenä ja mennä taas turvan kanssa liian alas ja syvälle. Luulen, että tähän vaikutti tällä kertaa se, että ratsastin lyhyemmällä ohjalla mitä yleensä. Nelli kuitenkin välillä huuteli pellon reunalta jotakin, ite kun en tosiaan aina huomaa, että se menee liian alhaalla kun ei oo yhtään painava kädelle tms.





Upsista..





Peltoilun jälkeen käytiin vielä pyörähtämässä kentällä hetken verran, tosin ilman kamoja. Askellajit mentiin läpi ja Ruuben totteli ihan kivasti. Lopuksi tehtiin vähän temppuja pitkästä aikaa.










Liikuteltiin Nellin kanssa vielä puoliksi pari heppasta, jotka siis asuvat Ruubenin kanssa samalla tallilla. Toisella oltiinkin molemmat menty aikaisemminkin, mutta toinen ihan uusi tuttavuus. Ihania molemmat!!
Heipat ponolle!<3

16 kommenttia:

  1. siis ompas ihania kuvia kerrassaan ! ;)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus ja ihaaaniaaa kuvia ♥:)

    VastaaPoista
  3. WAU ihan sikaupeeta menoa! vitsi sä oot kyllä vaan niin hyvä ratsastaja ja ruuben oikein hieno hevonen :) ihana tuo sen kumarruskuva!

    VastaaPoista
  4. Aaah niiin hienot oikeestii!! :-*<3 oot niin hyvä B-) <3

    VastaaPoista
  5. voitko kertoo miten voi opettaa hepalle noi kumarrus yms temput:o? Ihan alyttömän ihania kuvia taas, niinkun aina! Sulla on niin Ihana blogi, yks mun lemppareista!on ilo seurata sun ja ponien puuhia!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ton kumartamisen oon opettanut silleen, että nostin jalan ylös ja laitoin namin etujalkojen välistä. Sitten vaan vedin jalkaa vähän taaksepäin ja siinä se. Ekalla kerralla ei uskaltanut vielä laittaa polvea maahan, mutta nyt jo uskaltaa. En siis oo opettanut kumartamista mistään käskystä, osaa vaan tolleen että autan sitä. :) Hymyilyn opetin yksinkertaisesti vaan niin, että nami turvan eteen ja siitä kun se yrittää ottaa sitä ja nostaa vähän huulta niin palkkio. Sitten ton anna pusu tempun oon opettanut niin, että pidin namia mun naaman lähellä ja sit siitä se yritti ottaa namia ja samalla koski mun naamaa nii sitten palkkio. Tän lisäks se osaa vielä nostaa jalkaa käskystä, mutta vaan ylös, ei siis eteen ja tätä teen vaan tositosi harvoin, koska sillä on muutenkin paha tapa, kuopiminen.

      Toivottavasti ymmärsit jotain, oon tosi huono selittämään! Ruuben on tosi ahne ja tekee ruuan perässä varmaan mitä vaan, niin sille on suht helppo ollut opettaa jotain. Tietty tossa on huono puoli se, että Ruubenkin välillä kerjää tekemällä jotain temppuja itekseen ja siksi oonkin opettanut vaan tollasia, joista ei ole haittaa (ja tän takia en opeta tota kumartamista mistään käskystä.)

      Kiitos paljon! :)

      Poista
  6. Oii ihanaa <3!! Ihan super postau, ihanii kuvii ja kaikkee :* ootte nii hienojaaa <3

    VastaaPoista
  7. Ihana blogi sulla! Ruuben on tosi söpö :) Se ei näytä kyllä käyttävänsä selkää yhtään, eikä vastaihaksia.. Se menee ns. virkkuukoukku muodossa. Tai siis siltä se näyttää ainakin kuvissa, en tiedä tekeekö kuvat sen, että näyttäis siltä? Hetikun pääsee pidemmäksi, niin selkäkään ei ole niin notkolla. Muuten kyllä kivan näköistä menosa :)

    VastaaPoista