sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Syksyisää menoa & Rommia moikkaamassa!

Oon niin huono kirjottamaan tekstiä, joten saatte taas vaan tälläiset pika kertaukset lähipäivien ratsasteluista ja jotain kuvia.. Ketun liikuttelin keskiviikkona ja torstaina. Molempina päivänä vaan pyöriskelin kentällä ja ratsastelin ponia pitkällä ohjalla enkä vaatinut siltä yhtään mitään. Kettu tais tykätä, kun sai mennä ihan miten se ite halusi. Mutta niin kyllä mäkin, oli kyllä ihan alkeiskurssilaisen olo.. 

Toi vesimatto oli niin pelottava Ketun mielestä. Kesti hetki saada se sen lähelle ja sen jälkee tapeltiin hetki siitä, että voiko siitä kävellä yli vai ei. No ei voinut, isolla loikalla pukkien kera kyllä..
Nyt tän ja ens viikon käyn taas liikuttelemassa Ruubenia vähän enemmänkin tietyistä syistä. Perjantaina käytiin maastoilemassa ihanassa auringonlaskussa. Reilu tunnin lenkki mentiin ja hiekkakuopilla käytiin taas. Ei mitenkään erityisen reippaasti menty, mutta pojalle tuli silti aika hiki. Onneks kuivu matkalla kotiinpäin lähes kokonaan ja tallissa sai sitten vielä kuivatella loimi päällä loppuun.



Lauantaina oli ihana sää ja lämminkin, vuorossa oli vähän maastakäsin juttuja Ruubenin kanssa, se on ihan kun eri hevonen niiden jälkeen. Pitäis vaan tehdä näitä maastakäsin juttuja ihan kunnolla vähän useamminkin.

Kuvailin ponia ensin tarhassa jonkin aikaa, kun jaksoin pitkästä aikaa raahata järkkärin mukaan tallille. Just kun oli menossa hakemaan Ruubenia tarhasta se oli mennyt makoilemaa. Eihän sitä sitten viitsinyt heti mennä hoputtamaan ylös.. Ekaa kertaa muuten ikinä näin sen makoilevan! Tosin Tumppu-poni meni hetken päästä kiusaamaan Ruubenia, niin se nousi sitten ylös. Hain ponin tarhasta ja laitoin sen ihan rauhassa ulkona kuntoon ja Ruuben oli tosi hyvällä tuulella!


<3
Kun olin laittanut Ruubenin valmiiksi suunnattiin kentälle ja juoksutin Ruubenia irtona ensin vähän aikaa. Ei se millää ois halunnut juosta, joten jouduin kokoajan juoksemaan sen perässä, että se ees vähäsen ravaili eikä jäänyt vaan syömään kentän reunalle.. 





Juoksemisen jälkeen tehtiin jotain seuraamis juttuja sun muita, jotka suju ihan hyvin. Lopuksi käväsin vielä ihan hetken aikaa selässä. Ilman kamoja menin ja otin vaan askellajit nopeesti läpi. Ruuben totteli hyvin ja kääntykin jo paremmin ja nopeammin kuin viimeksi. Paitsi laukassa se ei kyllä käänny mihinkään...





Tänään kävin pitkästä aikaa moikkaamassa Rommia! Ei oo nyt oikeen kerenny koulujen alettua käydä sen kanssa puuhailemassa, mutta tänään oli hyvin aikaa niin menin sielläkin käymään. 


 Liikuttelin Rommin siinä samassa sitten ja menin sänkkärille juoksuttamaan ponia. Laitoin sille sivuohjat, mutta se ei oikeen tajunnut niiden ideaa.. Otin ne sitten pois, kun meni yhen lyhyen pätkän vinkuroimatta ja sai juosta sitten ilman. Vartin verran juoksuttelin, ravia ja laukkaa ja hyvin meni! Vasenkin suunta toimi ongelmitta, kun kesällä se oli paljon vaikeempi suunta! 








Rommilta suuntasin suoraan Ruubenille ja sen kanssa oli vuorossa vähän peltoilua. Laitoin ponin kuntoon ja lähin kävelemään pellolle. Siinä sitten aloittelin melkeen heti ravissa ja Ruuben ei olisi millään malttanut keskittyä. Ravailin siinä sellaista pitkää suoraa edes takas ja tuli ajoittain ihan hyviä pätkiä, mutta välillä Ruuben nosti pään ihan ylös ja katteli korvat tötteröllä ympäristöä. No, kyllä se sitten pikku hiljaa alkoi toimimaan pidempiäkin pätkiä ihan hyvin. Tehtiin myös vähän lisäyksiä, jotka suju itseasiassa aika hyvin! Laukassa Ruuben oli hieman menevällä päällä ja sitä sai pidätellä aika paljon.. Pitkään en pellolla mennyt, mutta silti vähän hiki poitsulle tuli, joten lähettiin vielä harjulle kävelemään pitkät loppukäynnit. 


Seuraavassa postauksessa saattekin Ruubenista pitkästä aikaan ratsastuksestakin kuvia!

9 kommenttia:

  1. tosi ihania syksysiä kuvia ja muutenkin kiva postaus :) nää kaikki hepat on niin hienoja! hehe hauskan näköinen tuo ruubenin harja kun se on tommonen tasainen :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiitos Iina!! :) Joo sen leikkaus kuulemma vähän epäonnistu aluks ja oli ihan epätasanen ja lopult siit sit tuli tollanen.. :DDD

      Poista
  2. no höh otsikko oli kyllä pettymys D::

    nomut aika magee postaushh ;) ja aika söpö kepa, puupe ja romppu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nii ymmärrän kun olisit halunnu sen ''sara on nolo ja fail ihminen'' ... ehkä joskus toteutan tuon niin olet tyytyväinen ;))

      mutta kiitos!! ponoset on kyllä söpöjä ;)

      Poista
  3. Ihania kuvia ja kiva postaus Albertti! :)

    VastaaPoista
  4. Miks kettua myydään?

    VastaaPoista