maanantai 29. huhtikuuta 2013

Uusi poni kuvioissa!

hihih
Noniin! Elikkäs paria ponia on mulle tarjottu vuokralle ja viime torstaina kävin koittamassa sellaista Kettu nimistä ponia. Koeratsastus meni näin suoraan sanottuna huonosti, mutta sovittiin omistajan kanssa, että alan Kettua vuokraamaan kolme kertaa viikossa. Oon kuitenkin nähnyt, miten poni osaa liikkua, joten eiköhän tää tästä ala sujumaa!

Kesäkuun alussa poni kuitenkin muuttaa kauemmas, joten sillon jatkuu sitten ainakin näillä näkymin kaksi kertaa viikossa. Ketun kanssa saan puuhailla aika vapaasti ja monipuolisesti, mikä onkin mulle tärkeä kriteeri eli samalla sekin oli yksi syy miksi innostuin aloittamaan Ketun vuokraamisen. Tuntuu kyllä tosi oudolta käydä niin isolla tallilla, missä Kettu asuu, kun oon tässä neljän vuoden ajan vuokrannut (Sohvi & Ruuben) vaan pienillä yksityistalleilla, missä on vaan yhen/kahen omistajan hevoset. Sellasilla viihdynkin paremmin, kun on oma rauha jne, mutta enköhän tässä jotenkin totu tähän.. Ja vaikka käynkin nyt Ketulla useamman kerran viikossa, niin käyn silti sillon tällön tietenkin myös liikuttelemassa Mickiä & Rommiakin! :)

Perjantaina mulla oli tunti ja menin Chillalla. Chilla oli aika menevällä päällä ja jotenkin kulki aika pitkänä verkassa ja oli vasemmalle vähän jäykkä. Laukassa oli ihan ok. Tehtii tunnilla pohkeenväistöjä, voltteja ja loivia kiemurauria. Lopuksi mentiin kaikki samalle isolle ympyrälle, jossa Chilla oli aika kivan tuntunen ja ravasi hyvin. Ympyrällä tehtiin ravissa asetuksia sisään ja ulos ja otettiin vähän vastalaukkaakin siinä.

Eilen menin tallille Nellin mukaan, liikuteltiin Rommikin siinä samassa, käytiin vähän hiekkakuopillä kävelemässä. Lopuksi koitettiin vähän ohjasajoa silleen, että Nelli käveli vieressä, mutta ei Rommi oikeen vielä ideaa tajunnut. Hoitelin vauvaa vielä lenkin jälkeen varmaan puolisen tuntia, kun Nelli laitto Vippiä kuntoon. Sitten vein Micki ja Rommin tarhaan ja kuvailin kun Nelli ratsasti Vipin.


Tänää kävin sitten ratsastelemassa Ketun. Alussa ei oikeen poni toiminut, kun en yhtää muistanu miten sitä ratsastettiin, enkä viimeks saanukkaan Kettuun oikeen mitään otetta. Otin aika nopeesti laukkaa ja sen jälkeen aloin käynnissä tekemään avoja, väistöjä yms. Sitten siirryin raviin ja kappas, poni tuntuki jo aika hyvältä! Vasempaan suuntaan ei niin hyvä, ei asettunut kunnolla, mutta oikeesee tuntu tosi kivalta ja selässä oli helppo istua. Työskentelin aika paljon laukassa molempiin suuntiin ja tein kokoomisia ja väistöjä. Vitsi se kokos hyvin, laukkasin iihan pientä ympyrää ja sitten kiitokseks poni sai laukata pidempänä pari kierrosta pitempää laukkaa. Sit taas uusiks ja tein vähän vastalaukkaakin lyhyessä laukassa. En ois millää malttanu lopettaa, kun poni tuntu niin kivalta, (oiskohan syynä, että Oona oli eilen Roosan mukana tallilla ollessaan käyny vähän Ketun selässä..;)). Varsinkin laukassa tosi hyvän tuntunen. Ravailin sitten vielä vähän aikaan ja sitten lähettii maastoon vielä kävelemään loppukäynnit. :)

Torstaina sitten seuraavan kerran Kettua liikuttelee ja sillon saatte varmasti ponista jotain materiaaliakin, kun Nelli on tulossa kuvailemaan meitä! Ja teen Ketulle omat sivut tässä jossain vaiheessa, kunhan oon eka poniin enemmän tutustunut!

27 kommenttia:

  1. onnea uudesta vuokraponista! :)

    VastaaPoista
  2. oii hienoo ;) niin outoo ku käydää samal ponil hahaaa XDD !!

    VastaaPoista
  3. jeee ♥♥ XDD kettu heräs uuteen maailmaan *_*

    VastaaPoista
  4. ai säki alat käymää ketul :D jee onnee :) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihi, jep! lopulta päädyin käymään kettua koittamassa, vaikka alussa ei pitäny, kun muuttaa. Onneks kuitenki eri tallille mihin alunperin oli tarkotus, eli nyt ei kovin kauas! ;)kiitsaan!♥

      Poista
  5. Eikö ole aika törkeätä "varastaa" Roosan vuokraponi? Koska olet niin paljon taitavampi, miin saattaa Roosa saada "potkut"

    tv. Janina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm... ensinnäkin, Ketulle etsittiin toista vuokraajaa ja mulle tarjottiin Kettua eli mä en ois vai saanut siksi ottaa hyvää mahdollisuutta vastaan, koska se tarkottaa, että myöhemmin aloittanut (tässä tapauksessä minä) ''varastaa'' ponin (ja koska me ollaan Roosan kanssa kavereita)? Kuka vaan, joka olisi Kettua alkanut vuokraamaan olisi ''varastanut'' Roosan vuokraponin (jos tällä sun periaatteella ajattelee), koska sille ois joka tapauksessa etsitty vuokraaja ennemmin tai myöhemmin. Jos oikeesti kaikki ajattelis noin, niin ei kellään ponilla sillon voisi olla kahta vuokraajaa.

      Ketään ei nyt olla potkimassa ulos. Kyllä olis aikamoinen omistaja, jos tollalailla tekis, että potkis aina ''huonomman'' ulos, onneksi en ole törmännyt tollasiin tapauksiin. Eihän tässäkään tapauksessa voisi sitten olla kahta vuokraajaa, jos aina ''huonompi'' lennätettäisiin ulos (ja kyllä se vaan olisin tässä tapauksessa minä, jos noin tehtäisiin). Eriasia, jos Roosa olisi alottanut sen 4-5x viikossa, tuskin sillon olisi Ketulle etsitty toista vuokraajaa, MUTTA kun Roosa käy 2x viikossa, joten joka tapauksessa sille olisi toinen vuokraaja etsitty, koska omistaja tarvitsee nähtävästi ratsastelijaa ponillensa 4-5x viikossa.

      Sen verran lisäisin vielä, että kyllä olemme puhuneet tästä saman ponin vuokraus asiasta Roosan kanssa, ennen kun menin edes koko ponia kokeilemaan. Ja ollaan me Roosan kanssa ennenkin samoja poneja vuokrailtu. Tosin ei tällälailla säännöllisesti, mutta joka tapauksessa! :) Ja pahoittelen, että tästä vastauksesta tuli näin pitkä, mutta toivottavasti tällä tulee asia selväksi! :D

      Poista
    2. Heippa! En siis ole ketään potkimassa pihalle ja valitsen vuokraajat niin että minun omaan silmään miellyttää. Suomeksi sanottuna en ota paskoja ratsastajia! 2 vuokraajaa oli tarkoitus ottaa alunperinkin. Toki niinkuin Alisa sanoi,jos Roosa olisi halunnut käydä 5 kertaa viikossa,niin tarvetta toiselle ei olisi ollut. Ja mielestäni tämä on ihan hyvä järjestely ja molempien tyttöjen kanssa homma toimii. Se miten,millä tavalla ja kuka minun hevostani liikuttaa ei muille kuulu.
      Ja en ole kumpaakaan tyttöä laittanut paremmuus järjestykseen. Molemmilta löytyy ne omat vahvuudet ja heikkoudet,niinkuin meiltä kaikilta. ;)

      Yst.terv. Nora -Ketun omistaja-

      Poista
  6. http://sanniandpounit.blogspot.fi/2013/04/arvonta.html käy katoon

    VastaaPoista
  7. Oiii ihanaa! Hassuu ajatella että kummatki käytte Roosan kanssa samal ponilla ratsastamassa=) Kuinka kauas poni sitten muuttaa? Minkä lainen se toinen oli? Siis se toinen vuokraponi ehdokas?=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kauas, mutta silti puolet kauemmas siitä, missä nyt asuu. Ja en käynyt muita ollenkaan edes kokeilemassa. :)

      Poista
  8. hihi jee onnee ;);)♥ tuun hei joskus sun mukaa !

    VastaaPoista