maanantai 1. huhtikuuta 2013

KOULUKISAT 29.3

Moikka pitkästä aikaa! Nyt on vuorossa pitkä postaus kera kuvien ja videoiden! Viime torstaina lähin siis Veeralle ja perjantaina mulla oli kisat. Ensin mun piti mennä Nassella kisoihin ja oisin menny C.een ja B:een, mutta Nasse loukkas jalkansa pari päivää ennen kisoja, joten menin sitten Aadulla. Selvennykseksi, kun kaikki ei varmastikkaan tiedä keitä nää hevoset on, mutta nää on siis mun kaverin Veeran hevosia ja kisailen niillä sillontällön. En kovin usein kuitenkaan, kun Veera asuu kumminkin yli sadan kilometrin päässä meiltä.

Torstaina illalla ratsastelin Aadun pellolla. Oli jo pimeää, niin en oikee sitte mitää ihmeellistä tehnyt. Menin vaa käyntiä ja ravia ja vähän harjottelin pysähdyksiä ja peruutuksia. En saanu Aaduu ratsastettuu mitenkää erityisen hyväks, olin sillä menny kuitenki yli puoli vuotta sitten niin en oikeen muistanu miten sitä ratsastellaan.. Loppuun kuitenkin sain onneks pari hyvää pätkää ravissa niin lopettelin sitten siihen. Tälläsellä treenillä sitten perjantaina lähettiin kisoihin.

Perjantai aamulla Veera laitteli kamoja valmiiksi ja mä harjailin Aadua. Joskus 9 maissa lähettiin ajaa kisapaikalle, perillä ehittiin kattoo pari rataa ja sitten oli mun verkkaryhmän vuoro. Aadu oli maneesissa sitten melkeen heti kivan tuntunen selkään, mutta sillä oli vaan aika meno päällä.. :D



Ratana menin siis vaan helpon C:een ja radalle lähettiin hyvin mielin. Rata sujukin pääasiassa hyvin ja Aadu tuntu kivalta selkään, paitsi laukkalävistäjät molemmat meni huonosti, oikeessa laukassa rikko aika aikasin raville ja vasemmassa taas rikko jo ennen lävistäjää, joten siitä tuli 4... Hukutin sen arvostelupaperin, joten en muista muita tuomarin kommentteja ja numeroita. Arvostelu kuitenkin oli aika tiukkaa, jos vertaa kisoihin, jotka menin Aadulla syyskuussa, siellä sain jotain vähän yli 62% ja näissä kisoissa 61% vaikka tää oli mun mielestä ainakin paljon parempi rata! Tyytyväinen oon siis tohon rataan, kun olin kuitenkin mennyt yli puoli vuotta sitten viimeks Aadulla+nyt kisoja ennen tommone kuutamoratsastus. Tokavika ratsukko meni just meijän ohi, nii oltiin ekoja ei sijoittuneita! :)




Kisojen jälkeen ratsastelin vielä Hurilon, jolla olin mennyt kerran aikasemmin joskus heinäkuussa. Hurilo oli kyllä mennyt paljon eteenpäin! Pääasiassa ympyrällä ravailin ja välillä tuli tosi kivoja pätkiä, jotka sitten yhtäkkiä saatto tyssätä, mutta Hurilo oli kyllä ooikein kiva ratsastaa. :) Lopuks käytiin joku reilu vartti maastossa vielä kävelemässä.





Lauantainakin ratsastelin Hurilon, tälläkertaa sillä oli vähän meno päällä... Ei oikeen malttanut niin hyvin keskittyä kun perjantaina, mutta ei se niin justiinsa! Nyt vähän laukkailtiinkin ja Hurilolla oli semmone vauhti päällä, että huhhuh! :D



Hurilon jälkeen menin kevyesti Aadun, vähän käyntiä ja pari ravi pätkää. Nassella meni pari muuta ratsastajaa samaan aikaan, niin vaihettiin sitten hevosia eli mä menin hetken myös Nassella. Käyntiä sillä siis vaan pysty menemään eli käynnissä jotain 10 minuuttia taivuttelin sitä. :)


Sitten mentiin sisään ja Veera sai sellasen päähänpistoksen, että menisin vielä Anskun! :D Se on siis jo eläkkeellä, eli sillä ei ratsasteta kun harvoin. (Veera korjaa, jos oon väärässä!) Köpöttelin sillä siis jonkin aikaa käyntiä.


Anskun jälkeen vielä taluttelin vähän Dodo varsaa ja sitten mentiin sisälle takasin. Lauantaina illalla oli myös lähtö takaisin kotia kohti joskus puol 8 aikaan. Kiitokset Veeralle taas kerran tosi kivoista päivistä!<3 Tein vielä tälläsen pienen koosteen näistä lauantain ratsasteluista. :)

12 kommenttia:

  1. Ihana postaus ja iiiihania heppoja! ;)<3 + Superkiva toi kooste!

    Ja ihan oikeessa oot ton Anskun suhteen. :D Ansku huomenna 19v on ollu osa-aikaeläkkeellä nyt vuoden verran. Aluks oli tarkoitus olla saikun jälkeen vain mammalomalla kun iso Dodovauva paino keuhkoja masussa ja Anskun oli vaikee hengittää, mutta se sitten jäikin ihan kokopainoiselle eläkkeelle kun kuudennen varsan jälkeen rupes selkä olemaan jo niin notkolla ettei siihen löydy sopivaa satulaa ja mammaa ei ole ratsukoulutettu. Eli siis silloin tällöin käppäilee maastossa mutta muuten tarhailee kokopäivää ja nauttii eläkepäivistä kavereidensa kanssa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. thihihi, ihania ne heppasi ovatkin!♥ kiitos! ;)

      Poista
  2. Oii oot niin pro <3 ;)
    Vähänkö toi Hurilo näyttää kivalta ja siistin näkönen rata teillä, mut harmi noi pari rikkoo raville :/

    VastaaPoista
  3. oii vähä ihana postauss ♥ !! ihanii kuvii ja hyvä et oli kans videoo, uiui iha sika hyvä postaus ja hienoja ootteee ♥ muru ;)

    VastaaPoista
  4. Hienostihan toi näytti menevän! ;)

    VastaaPoista
  5. kiva postaus ja hyvin noi koulukisat meni ;) ihana toi vika video :)

    VastaaPoista
  6. Ihana video + koko postaus ylipäätänsä. Minkä rotunen tuo Dodo on? Kaikki nuo oli kyllä ylisöpöjä karvakorvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! :) Dodo on kylmäveriristeytys (pohjoisruotsinhevonen ja shire) :)

      Poista