maanantai 8. huhtikuuta 2013

tunti & maastoilua!

Perjantaina menin Leolla pitkästä aikaa, oon mennyt sillä kerran aikasemmin ennen joulua. Muistelinkin, että Leo on hieman hitaamman puoleinen kaveri ja sitä se olikin. Verkassa yritin ratsastella eteen aika paljon, raipallakin piti välillä muistutella. Laukassa Leo yritti pysähtyä keskellä aina, kun käänsin ympyrälle. Käskin sitten vaan eteen niin pari pukkia ja pomppua sieltä tuli ja pysähty siltikin pari kertaa. En tiiä vedinkö sisäohjasta vai mitä, mutta jäin siihen ratsastaa pari kierrosta ympyrää. Päästin sisäohjan aika löysäksi, silti yritti pysähtyy, mut käytin vaa jalkaa niin ei pysähdellyt enään. Laukan jälkeen Leo ravas jo aktiivisemmin ja oli muutenkin kivemman tuntunen ja rento.

Verkan jälkeen tehtiin vähän sulkuja, noi onnistu ihan ookoo niin ravissa ja käynnissäkin. Sitten tehtiin vastalaukkaa pitkillä sivuilla ja lyhyilla sivuille voltit ravissa, nostot nosti vähän hitaasti ja ympyröillä meni ulkopohjetta vasten. Parani kuitenkin loppua kohden.

Ei oo ihan mun tyyppinen toi Leo, sen verran hidas se on ja ite tykkään enemmän eteenpäinpyrkivistä. Sellasilla meenkin suurimmaks osaks. Mutta tehtävät se teki kuitenkin hyvin, mutta ei niinkään tuntunut niin hyvältä selkään.

Sunnuntaina kävin tavalliseen tapaan liikuttamassa Ruubenin. Lähettiin Mickin vuokraajan Ellin kanssa vähän maastoilemaan ja menin ilman satulaa. Kävin näyttää hiekkakuopat ja muita maastoja. Semmonen tunnin lenkki mentiin ja ihan rauhallisesti, että Micki pysyi perässä. :D Parit laukat ja ravit silti otettiin ja Ruuben oli tosi rauhallisella tuulella.

kaikki paitsi ruuben :(

Tänään, maanantainakin kävin liikuttelemassa Ruubenin. Laittelin ponia tunnin verran kuntoon ja sitten lähettiin ilman satulaa taas maastoilemaan. Menin nyt sinne pitkälle tielle, jossa ollaan nyt tavella aika paljon käyty. Siinä oli vielä aika paljon lunta, joten pysty ravailla ja laukkailla. Ruuben oli aika menossa taas laukassa ja sai pidätellä  paljon. Kävin yhellä polulla ja en muistanu mihin se meni, kun oltiin viimeks kuljettu siitä joskus ennen lumien tuloa. Päätin siis käydä kattomassa ja aika pitkään sitä kuljettiin, lopulta päädyttiin tielle ja en tienny yhtään missä oltiin... :D


No ratsastelin vaa suoraan ja matkalla poni säikähteli pariin otteeseen.. Lopulta mentiin jonkun koulun ohi, jossa oli kirkuvia lapsia ja Ruuben pari kertaa teki äkkikäännöksen toiseen suuntaan.. Siinä koululla jotkut pikkupojat huuteli, että '' meetvurstiaa, säikäytetään toi hevonen!! '' Haha.. :D No päästiin kuitenkin lopulta sen koulun ohi parin säikähdyksen kera ja oltiin siis lähellä juna-asemaa eli matkaa oli vielä kotiin n. 3km.


Ratsastelin vielä sen pitkän tien kautta kotiin ja siellä tiellä vielä otin yhen pitkän pätkän laukkaa, poni oli taas menossa ja kerran veti pään alas, mutta tälläkertaa en lentänyt sentään. Sitten otettiin vielä pitkät loppuravit ja poni oli rento! Yhteensä lenkissä meni varmaan puolitoista tuntia, hoidin ponin pois ja sitten vein tarhaan takaisin. Siellä vielä jonkin aikaa oleskelin ponin kanssa, se oli nii seurallisella tuulella! :)

Kaikki nää kuvat (paitsi Leo kuva) otettu tänään.


6 kommenttia:

  1. aws noi miniponit aina toistensa viekus :) ! mut vähä kiva postaus ♥ vaik ei ridakuvii ollu sillee niiku et näkyis teitiki, mut ei se haitannu ku oli muita kuvii sit ;) ihanaaa ♥ !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihihi! nykyää ne on eri tarhassa niin sitte sillon ku ne pääsee samaa nii ne on siel tollee tuituii ja leikkii yhessää, thih♥ (paitsi noit kuvii enne laitoin ne tolleeja siinä ne sitte seiso XD)ja jee kiitos!!♥ ihana oot ite♥

      Poista
  2. Hei tuli mieleen että oisikko innokas tekemään mulle bannerin, jos lähetän toiveet ja kuvat vaikka sähköpostiin :)? ei oo pakko !:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. valitettavasti en osaa itse tehdä oikein bannereita.. esim tääki mikä mulla on nyt, niin ei ole mun tekemä. :D

      Poista