torstai 1. maaliskuuta 2012

energiaa täynnä!

Hehe, olin unohtanu kirjottaa postauksen sunnuntaista, mutta sillon siis oltii hoitaa Topi. Mentii tallille joskus 11 maissa, käytii hakee sisältä Topin kamat. Putsattii Topin boksi ja laitettii vähä lisää turvetta. Sitte käytii hakee hepsu tarhasta ja laitettii se kuntoon. En jaksanukkaa mennä satulalla, joten menin ilman.

Kentällä oli iha hirmusasti lunta, ku sitä ei nyt olla aurattu eikä siin oltu menty. No yritin mennä sinne, mut Topi ei millää suostunu. Kyl se sit meni vähä aja päästä, kävelin yhen kiekan ja sit tulin tielle. Siel oli nimittäi ihan hirveesti lunta, Topii johki massuu saakka... No ei siin tielkää voinu oikee tehä mitää, nii menin ehk 20 minuuttii. Kävelin sitä pari kertaa edestakas. Sit otin ravii tallist pois päi. Sit ravasin takaspäi tallii kohti ja WRUUUM Topi lähti _vähän_ käsistä. Lähti vaa laukkaa tallii päin ja pidätteet meni ihan kuuroille korville. (Tavallisestihan Topi on tosi herkkä suusta, ja kentällä tekee tollassii säntäilyjä vaa yleensä joskus laukan nostossa, jonka jälkee antaa nätisti kiinni.) No siinä tallin pihassa se sitte tekee äkkipysähdyksen. No ratsastan käynnissä takaisin sinne päätyy ja koitan uudellee, jospas se sillo vaa pelästy jotain. No pari metrii se ravaski nätisti, jonka jälkee taas lähti, ja vielä lujempaa! Siellä sitte yritin sinnitellä kyydissä ja pysäyttää sitä, ku pappa vaa juokse minkä jaloistaa pääsee. No ei ne pidätteet yhtää auttanu vaik kuiiinka pidätin, lähti vaa suunnillee lujempaa -.- tallissa se sitte taas teki äkkipysähdyksen ja käänty ja oli vähällä etten tipahtanut... Nauratti ton jälkee aika kaua se tilanne, emmä nyt ihan tollasta siitä ois uskonu, et ei anna ees kiinni.. :Dd No sen jälkee _kävelin_ sitä tietä pari kertaa edestakas. Kaveri hyppäs selkään, ku halus vähä käppäillä. Sit se kävelee sieltä talliipäi ja Topi taaaas kerran lähtee vaik meniki pelkkää käyntiä.. Pysähty tallissa kylläkin. No sen jälkee mentii siinä tallin lähettyvillä vielä vähä käyntii ja otettii Topilt kamat pois ja laitettii loimi päälle.

Laitettii sille viel ruuat ja vaihettii vesi, jonka jälkee sit lähettii kohti kotio... :) Ens kerral sitte jos mennää jossai muual ku kentäl nii maasto suitset pontsol päähä.

karvanen
paksu


Seuraavaa postausta sitte varmaanki huomenna tai lauantaina, ku on ratsastus peikillä. Sunnuntaina taas Topi hoitelee :) Oon muute ajatellu et teen ehkä postauksen kuvien kera mun ostamista kamoista Sohville, ku sitä on multa joskus pari toivonut :) Mikäli joku vaa haluaa nähä vielä? :D

3 kommenttia: