lauantai 25. helmikuuta 2012

olemme normaaleitaa (Lindsayy+kooste)

Eilen mulla oli tunti ja Fanny ja Wilma tuli kuvaa muo. Ne ollu meil yötä torstaista perjantaihin ja oli kyllä hauskaa :D!
meijä iso karkkipussi, jotka kyllä kaikki lopulta meni!

jotain samaa näköä :)

heheh
wimuriiii
No, mutta siis tänää mulla oli tunti peikillä ja menin Lindsaylla! Linssillä oon menny 2 kertaa joskus puol vuotta sitten, kun se oli sillon jotain 3-4 kk(?) tuntsarina. Sen muistan että tykkäsin siitä sillon ihan hirmuisasti. Sitten se lähti pois lomailemaan tms. (en oikee tiiä), mutta palasi tämän vuoden alussa takaisin, joka oli musta tosi kiva juttu. Mä en ees tienny et sen voisin saada jo tunneille, ku se menee vaa yhtä tuntii päivässä kai ja en ollu koskaa ees nähny sitä tunneilla paitsi kerran se oli meijä tunnilla puol tuntii ja lähti, eli jotai ratsastajaa oltii vaa pyydetty menee sillä.
:)<3
Mentii laittaa Linssi Fannyn ja Wilman kaa kuntoo ja ne siinä kuvaili hienoja otoksia :D Laitettii sitä joku 40 minaa, jonka jälkee alettii käppäilee maneesiin. Siellä nousin selkään ja aloin kävelee alkukäyntejä. Aloin sit keräilee ohjii ja heti eka reaktio oli että '' huhhuh ompas herkkä ''. Ku ajattelin ravii nii se hevonen jo siin ravailee, enneku ees kerkesin tajuta. Tein tosi paljon ympyröitä ravissa vaan, koska muuten Linssi alko kipittää ja jännittyy. Lisäks ku menin katsomo päätyy siel se aina katto iha korvat hörössä ja näki siel aina jotai toosi jännittävää ja säikky. Ympyröil se rentoutu ja meni sitä vauhtii ku halusin. Heti ku mä vähänkin jännityin, nii Linssiki heti alko lisää vauhtii ja juosta alta pois. Kevenneltiin siin molempiin suuntiin, mä tein koko ajan jotain ympyrää ja muita kiemurauria ja puhuin sille. Se tuntu siin ravis tosi kivalta, ku ite vaa tein asiat tosi rauhassa nii Linssiki pysy rauhallisena. Sit alettii ottaa laukka, joka ei iha meinannu sujuu, en osannu istuu sen laukassa, enkä saanu kauheen rauhallisii nostoja. Sen takapää oli jotenki niin lentävä xD tai siis se nosti tosi paljon takajalkoi ja siin oli tosi vaikee mun istuu. Oikeesee kierroksee suju vähä paremmin, Linssi meni paremmin siinä sitä vauhtii ku halusin, eikä tarvinnu koko ajan pidätellä.

Verkan jälkee mentii kaikki kahelle eri ympyrälle, eli 4 toiselle ja 4 toiselle. Alettii väistättää aina ympyrän toisella puolikkaalla takaosaa ulos. Mun ongelma oli se et en asettanu tarpeeks sisää, ja välil asetin ulos, ku ois pitäny asettaa sisään. Kyl sit parin kierrokse jälkee alko tulee iha hyvii askelii, paitsi välil tuli tosi isoi ja välil iha olemattomia. Mut se vaa on niiiiiiiiiiin herkkä, et en herkemmällä ees oo varmaa koskaa menny. Sit jatkettii ravis samaa, siinä se vähä jännitty siin väistättämisen aikana ja alko vähä kipittää, mut muute pysy rentona. Ravissa suju se väistättäminen paremmin.

Ton jälkee jatkettii suoraa uraa ja vaihettii suunta vasemmalle. Tehtii pari kertaa avotaivutusta molemmilla pitkillä sivuilla. Alus ei sekää sujunu, mut sit alko sujuu paaljo paremmin, ku istuin rentona ja käytin vaan vähän pohjetta ja ajattelin vaa eteen. Ton jälkee viel otettii iha vähä laukkaa (onneksi) sillee että molemmilla pitkän sivun alussa vasen laukka ja lopussa siirtyminen raviin, no siinä sitte se juoksi alta ja jännitty sun muuta, joten en tehny montaa nostoo. Sit vielä tultii laukassa kokorata leikkaa, ja lopussa raviin. No siin keskel tuli laukanvaihto meil ku yritin vaa pitää sen hevosen hallussa, ku tuntu et se meni tosi lujaa, vaikkei se nii lujaa mennykkää ees, mutku sen laukka vaa on nii sellane hassu :D. Sit muuteki jatkettii vähä liia pitkää laukassa ja just, kun alan keventää nii se pelästyy jotai ja hyppää sivuu -.- :D No sit viel eteen alas ravit ja sit kävelin viel loppukäynnit ja vietiin talliin Fannyn ja Wilman kaa :)

Siinäpä se tunti. Linssi oli musta vaikea tai haastava, miten sen nyt sanois :D huhhuh, sellane menijä. Haastetta siitä löyty! No ihan tyytyväinen olin tuntii, jos nyt ei lasketa noit laukka osuuksia mukaan... :D Linssi oli  tosi kivan tuntunen, ihana heponen, vaikka oliki musta haastava tapaus! No oon ilone niist pienistki asioist mitkä sen kaa tänää onnistu, koska sen kaa oikeesti pitää olla ihan tosi rauhallinen. Kyl mä uudelleenki Linssin selkään mielelläni kiipeän! :)

söpööö!
ponin ilmee
verkkaa
verkan laukkaa.. hehe, jalat nousee :D
loppu ravei :) liitokavio

:D
Täs viel kunnon kooste, ku sain kerrankin paljon materiaalii tunnista ja kivoja clippejä! Kiitos siis suur paljon Fannylle ja Wilmalle kuvista ja videoista! <3   TÄSTÄ PÄÄSET KOOSTEESEEN

5 kommenttia: