perjantai 2. maaliskuuta 2012

ihana ponnii

Tänään mul oli siis tunti peikis, kun sain kuulla et meen Mimmillä reaktio oli '' voi eii..'' hetken päästä ajatus olikin jo, että ihan kiva mennä sillä, jospa menis nyt vähä paremmin kun viimeks. (Menin Mimmil viimeks joskus marraskuussa, jollon se vaa sikaili lähes puolet tunnista. Kun käytin pohkeita se potki jaloilla ulos pukitteli yms. Tosin ei kyllä kaikissa askellajeissa, mutta käynnissä melko paljon, ravissa taas ravasi takaosa ulkona ja kun käytti pohjetta niin teki noita potkuja.) No mulla on ollukki Mimmin kaa paljo vaihtelevia tunteja, jotku menny super huonosti, jotku taas super hyvin. Tänää sitte meni hyvin, jes sai ''huonot'' ajatukset tosta hepasta pois, vaik mustahan se sillo johtu etten saanut sitä esim. sillon ruotuun.

mimmii:)
Alotettii siinä verkkailee, aloittelin käynnis. Rentoutu iha mukavasti siinä, joten aloin pikku hiljaa ravailee. Siinä se sit jännittyi, mut oli tosi rauhallinen, eikä juossu yhtää. Se oli tosi herkkä pohkeelle. Tein paljon erilaisii kiemura urii yms, jotta saisin sitä vähä rennommaks. Sit aloin pikku hiljaa ottaa laukkaa mukaan, Mimmi nosti laukat super hyvin, ihan pieni puristus sisäpohkeella ja sanoin sille laukka nii nosti tosi hyvin. Pari pukkii/pomppuu tuli laukassa oikeesee kierroksee, mut kun sain pidettyy pohkeet hyvin kiinni ja pääsin istumaan pomppimatta satulaan niin nekin jäi pois. Välil kun se pukitti nii pompahdin satulasta irti vähän jollo tuli lisää pukkii, sit jalustinki meni huonosti, joten pohjekki irtos, ei hyvä, lopetti ku en pompahtanukkaa sieltä irti :D Yritin vaa istuu ja pitää sen ulkopohkeen hyvin kiinni, sisäpohje pysy iha hyvi kiinni. (Mimmi on aika tarkka laukassa varsinkin, tai siis se pukittaa tai vähä heittää peppuu, jos pomppii satulassa liikoja, tai jos pohkeet ei oo kiinni sen kyljissä. Ravissa taas voi juosta alta pois jos jalka ei oo kiinni.) Muuten Mimmi laukkas kivasti ja oli rento, oikeesee kierroksee tuli muistaakseni vaa 1 pukki, Mimmi tuntu tosi kivalta, rento, vähän paino ehkä kädelle.

Verkan jälkee alettii tekee käynnis vasemmas kierrokses loiva kiemuraura toiselle pitkälle sivu, keskellä voltti oikeelle ja sit takas uralle. Mimmi asettu hyvin, oli vähä jotenki jähmykkä. Pikku hiljaa alettii ottaa ravii, jossa taas se jännitty, no tehtii tota samaa vähä aikaa ravissa, siin voltil Mimmi vähä alko rentoutuukki, mut muute oli vähä jännittyny. Ton jälkee sitte tehtii tavallisesti toi, mutta kiemura uran lopussa puomin kohdalla hidastus ja siitä laukannosto. Pari ekaa kertaa tuli vähä hutaste tehtyy, eikä Mimmi nostanu kauheen hyvin, mut sit alko nostotki sujuu hyvi ku maltoin tehä rauhassa. Sit ton jälkee vaihettii niin että tehtii kiemura uran alussa puomilla oikeen laukannosto, voltti laukassa, ja kiemura uran lopussa siirtyminen raviin. Noi meni ihan superr hyvin, siirtymiset tuli tosi tarkasti ja Mimmi oli iha superr hyvä laukassa! Siirtymiset tuli just oikeesee kohtaa.

Ton jälkee sit viel eteen alas ravit. Vasempaa kierroksee venytti hyvin kaulaa, mut oikees kierrokses vähä juos. Mut joo, oon tyytyväinen tuntii, ja alko pikku hiljaa loppuu kohde muistuu miten totaki hevosta pitää ratsastaa. :)! Täst kerrast ei oo kuvii mut täs jotai Mimmistä.

kesää :D
vuos sitte helmikuu! :D ekoi kertoi ku menin mimmil, peppu sisäl ja etuosa ulkon...
väsyy..
fiuu
hihii liitotassu :)
irvistysss, cutee<3
 
 Löysin jonku videon syksylt Mimmistä ^ :D

6 kommenttia: