perjantai 9. joulukuuta 2011

ratsastelemassa peikillä pitkästä aikaa!

Päätimpä minäkin sitte alottaa tän bloggaamisen, ku niin moni on kyselly et onks mul blogii. Kirjotan tänne blogii siis luultavasti jokasest ratsastus kerrast, ku käyn ratsastelee. Eli pää asiassa kirjoittelen Sohvista (vuokrahevonen), Roosasta (sillon tällön käyn ratsastelee), Topista (hoitohevonen) ja kun käyn ratsastelemassa Peikillä tunneilla joka perjantai. :) Yritän laittaa aika usein jonku videon ain loppuu nii on sit kivempi varmaa lueskella näit ku näkee kans sitä menoo.

No mutta siis tänää olin Peikin tallilla pitkästä aikaa tunnilla (oltii siis siellä tetissä pari viikkoo nii en ollu päässy ratsastelee peikkii.) Menin sitten ihan uudella tuttavuudella, Jerellä! Jere siis on aika uusi tuntihevonen peikillä, ja en siis ollut ennen menny sillä. Isolta se tuntu ku olin menny vaa poneil/pienel hevosilla nyt pari viikkoo.

Alussa verkkailtii ravissa noin 10-15 minuuttii, jossa Jere tuntu vähä hitaalta, mutta herkkä se silti oli. Alettii sit ottaa laukkaaki mukaa. Välil laukka jäi vähä hitaaks, mutta en oikee alus viel tienny mitä vauhtii piti mennä ku oli iha uus tuttavuus.

Välikäyntien jälkee alettii tekee puolikkait etuosakäännöksii jokases kulmas. Alus ei oikee sujunu, mut sit hoksasin ja alko sujuu ne tosi hyvin. Ku oltii tehty niit joku 5 minuuttii lisättii tehtävää et aina toisel pitkäl sivul vastalaukka, siitä suoraan käyntiin ja puolikas etuosakäännös sitte käyntii lyhyt sivu, puolikas etuosakäännös ja oikee laukka. Nostot oli vähä haasteellisii tos, ku Jere oli sen verra hidas välil pohkeelle, mut kyl tuli iha hyviiki nostoi :) Ton jälkee sitte vaihdettii kokonaa tehtävää, mentii kaikki isolle ympyrälle ja alettii tekee kaheksikkoo ravissa siin sillee et jokatoine ain tekee tötsien välist ympyrän toiselle puolelle. Tota sit vähä aikaa, jonka jälkee aina tötsien välis laukan nosto, noin puol ympyrää laukas ja sit raviin. Sitte ku tultii taas tötsie väliin nii nostetaa toinen laukka ja taas noin puol ympyrää laukas ja sit raviin. Toi suju iha hyvi kans, mut Jere vähä ennakoi nostoi ja välil ei sit nostanukkaa heti laukkaa. Sit alettiinki jo lopettelee ku kello alko näyttää tasaa, otettii vaa eteealas ravit ja Jere oli oikein tyytyväinen :) Ite tykkäsin Jerestä, vaikka oli vähä hidas, mut se oli ihanan herkkä ja tosi kivat askeleet, varsinki laukka! Tuntiinkin oon tyytyväinen, meni pääosin hyvin. Laitan viel kuvan tost kaheksikko jutust tähä et tajuutte mitä meinasin. Oli vähä vaikee selittää :D
        
                    
Täs viel lyhyt kooste tunnist, ei ollu iha lopust  mitää pätkii. (c) Jeanette :)

 

2 kommenttia:

  1. Tosi kivasti ratsastat! Ja etenki ku menit ekaa kertaaki tol Jerel(: ! Teksti oli kivaa luettavaa ja selkeetä(:

    VastaaPoista