maanantai 1. joulukuuta 2014

Energinen poni pellolla

Hyvää joulukuun alkua kaikille! Nyt olisi vuorossa eiliseltä postausta, kun kävin Ruubenilla ja kuten lupasinkin, tällä kertaa tuoreiden kuvien kera. Nelli lähti siis mun mukaan talleilemaan, joten kiitokset vielä kuvista.♥ Ruubenin kanssa suunnattiin peltoa kohti, joka olikin onneksi ihan hyvässä kunnossa. Vähän oli märkä, mutta hyvin pystyi silti menemään.

Karvapunkero valmiina reeniin.
Ei oltukkaan menty pitkään aikaan pellolla ja muutenkin meijän viime tuuppaus kerrasta oli reilu puolitoista kuukautta ja sen Ruubenista kyllä tunsikin. Pellolle päästyä ja ravailemaan aloittaessa oli ponilla keskittyminen ihan jossain muualla ja energiaa tuntui löytyvän. Muutamat kierrokset ravailtiin molempiin suuntiin, mutta Ruuben ei yhtään malttanut asettua mitenkään päin ja oli tosi juokseva. Otin sitten laukkaa mukaan, kun yleensä Ruuben on sen jälkeen ollut edes vähän paremmin kuulolla. Laukka olikin sitten melkosen vauhdikasta ja pidätteet ei menneet yhtään läpi, vaikka normaalisti herkkäsuinen Ärrä onkin.. Otettiin sitten muutamat pätkät laukkaa suoralla ja voi että, kun poni olisi tahtonut päästellä ihan kunnolla! Tossa kohtaa missä mentiin, oli sen verran lyhyt suora, ettei oikeen viittinyt päästää menemään kovin vauhdikkaasti, kun kiinniottamisessa kuitenkin kesti.




Laukkojen jälkeen Ruubenilla oli jo aikas hiki, tosin ei kyllä ollut mikään ihme, kun niin paksun karvan on jo onnistunut kasvattamaan ittellensä. Työosuus oli kuitenkin meillä vasta edessä ja laukkojen jälkeen poni oli onneksi jo vähän kuuliaisempi. Enerigaa kyllä näytti vieläkin riittävän ihan kivasti ja välillä Ruuben yritti kovasti kiihdytellä. Yritin vaan ravissa saada rauhallista ravia ja ponin kuulolle molemmissa suunnissa. Nelli huuteli vähän väliä pikku vinkkejä ja huomasi hyvin ongelmat. Yhä on niin paljon eroa vasemman ja oikean kierroksen välillä (varsinkin pellolla mentäessä tulee nää samat aina ilmi), mutta en ihmettelekkään, kun sen verran harvoin ponilla tuuppailen. Vasemmassa taas oli asettumisen kanssa sisällepäin ongelmia, mutta oikeaan asettui oikein hyvin, ajoittain vähän turhankin paljon. Tämän lisäksi vasemmassa kierroksessa Ruuben tunki kauheesti ulospäin lapa edellä ja oikeassa en saanut taaskaan ponia ulko-ohjalle rehellisesti. Kuitenkin nääkin seikat paranivat hieman siinä tuuppaillessa. Ravissa alettiin saada pikkuhiljaa ihan kivojakin pätkiä, vaikka edelleen Ruuben varsinkin vasemmassa kierroksessa yritti vähän väliä kiihdytellä.





Ravityöskentelyn jälkeen työstin hetken laukkaa ja siinä kyllä Ruuben yllätti positiivisesti oikeassa kierroksessa. Vasempaan kierrokseen laukka on ollut aina parempaa ja nytkään siinä ei ollut ongelmia. Mutta tuo oikea kierros on aina ollut Ruubenille (ja mulle) heikompi ja rentoutuminen siinä on vaatinut paljon työstämistä. Nyt ei mennyt, kun noin kierroksen verran ja Ruuben pätkittäin asettui hienosti oikein ja muutenkin laukka oli parempaa mitä se on nyt vähään aikaan ollut tossa kierroksessa. Kyllä se vieläkin paljon heikompaa ja jotenkin energittömämmän tuntuista oli, mutta tärkeintä oli se, että Ruuben jaksoi yrittää hienosti.





Laukasta muutama videoclippi! Pahoittelut tuota musiikkia, youtube poisti alkuperäisen..


Laukkojen jälkeen työstin vielä hetken ravissa ja Ruuben alkoi vähän jopa väsymäänkin, mutta oli ihan miellyttävän tuntuinen. Kauaa ei enää ravailtu, vaan pikkuhiljaa lopeteltiin ja suunnattiin kohti tallia kera hikisen ponin.


könökönö..
 

Tälläinen postaus tälläkertaa, toivottavasti tykkäsitte! :)

14 kommenttia:

  1. Kiva postaus, ja kiva kun oli tuoreita kuvia! :)

    VastaaPoista
  2. Oi ihana postaus! Toi huopa on tosi kiva, mistä se on? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ostin ton hihsistä, jostain kojusta muutama vuosi sitten. :)

      Poista
  3. Hei hyvinhä hän kulkee ;) hienoa työtä! Taputapu!

    VastaaPoista
  4. voih, söpö energinen Ruuben :'D mutta tosi hienostihan se sitten taas meni, ootte niin hieno pari!

    VastaaPoista
  5. Uii hyvä te! :) Haha mikä vauhtiponi :D Mut hyvin Ruube kulkee, tykkäsin varsinki 8. ja 10. kuvasta! ♡:milja

    VastaaPoista
  6. onpas kivan oloinen blogi, piti ihan lukijaksikin liittyä! :)
    fiiaelina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Kivan olonen blogi!:)
    Jos sua yhtään kiinnostaa niin käy edes vilkaisemassa mun blogia!
    it-is-my-life-only-my.blogspot.com

    VastaaPoista