keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Neljän ponin päivät

Moikka!
Viime sunnuntain pyhitin kokonaan talleiluun ja tallilla vierähtikin sitten koko päivä. Ruubenin lisäksi liikutettavaksi päätyi myös Finnur, Lara sekä Dina. Perjantai-yön lumisateen johdosta sattui taas aika kamala tilsa keli, mutta ihan hyvin pääsi silti menemään, kun reippaammassa vauhdissa ei tilsat pahemmin kerkeä tarttumaan. Ensin menin Ruubenin, jonka kanssa käytiin hiekkakuopilla pyörähtämässä. Siellä kuitenkin oli niillä isommilla teillä hirvenmetsästäjiä, joten jouduttiin pyörimään vähän syrjemmällä ja pikku poluilla. Lenkki jäi siis suht käynti painoitteiseksi ja rauhalliseksi muutamaa ravi- ja laukkapätkää lukuunottamatta.


Seuraavaksi lenkille pääsi Finnur, jonka kanssa lähdettiin myös maastoilemaan. Mentiin kosken taakse ja ihan suht reipas tempoinen lenkki. Alkuun piti kulkea pikku polkuja pitkin jonkin aikaa ja siellä kyllä aika kamalat tilsat kerkesi tarttumaan. Auratuille teille päästessä otettiin sitten ravi- ja laukka pätkiä, niin hitaassa kuin vähän reippaammassakin temmossa. Finnur oli sopivan reippaana ja lönköteltiin menemään melkeen koko lenkki ihan löysin ohjin, on se vaan niin luottopolle.♥ Ajoittain vähän taivuttelin ponia ohjat tuntumalla, mutta pääasiassa annoin venyttää kaulaa kaikissa askellajeissa miten halusi.


Finnurin kanssa kotiin päästyä oli jo ihan pimeetä, mutta vuorossa oli vielä Dina ja Lara. Molemmilla menin ilman satulaa ja kentällä lyhyen ajan vain. Kenttä ei missään parhaassa kunnossa ollut ja siellä vasta isot tilsat tarttuivat. Molempien kanssa tuli sitten lähinnä vaan kierreltyä uraa pitkin, jossa lunta ei pahemmin ollut.

Dinalla ratsastelusta oli jo muutama kuukausi aikaa, joten alkuun taas hetki piti muistella, että mites tää poni toimikaan. Ravia otettiin suorilla urilla muutamat pätkät ja alkuun ravi oli taas melko epäpuhdasta. Annoin sitten ponin alkuun jolkotella ravissa lähinnä pitkin ohjin ja käytin paljon jalkaa, jolloin ravi muuttui jo paljon paremmaksi ja muistutti hetkittäin jopa ravia. Heti ohjat tuntumalle ottaessa alkoi taas sipsutus ja semmoinen ravi-töltti sekoitus. Pidin sitten vaan tosi kevyen tuntuman ja hetkittäin Dina vähän malttoi rentoutuakkin niskastaan. Käynnissä poni pyrki hienosti oikeaan suuntaan, mutta ravi on kyllä edelleen hankalaa.

Laran kanssa mentiin vähän samanlailla, kun Dinan. Alkuun Laraa sai pidätellä tosi paljon eikä se keskittynyt ollenkaan. Muutamien kierroksien jälkeen kuitenkin poni rauhottui ja alkoi käynnissä toimimaan. Ravia otettiin vaan muutamat pätkät ja siinä meno oli aika epätasaista, mutta hetkittäin tuli ihan ok pätkiä.


Maanantaina suuntasin vähän extempore tallille ja liikutettavaksi päätyivät samat ponit kuin sunnuntaina. Ensimmäisenä taas Ruuben, jonka kanssa päätin hetken touhuilla kentällä. Ruuben kuitenkin innoistui itse liikuttelemaan itseään ja juoksentelemaan kentällä irtona viereisessä tarhassa riehuvan varsulin innoittamana. Mun ei tarvinnu kun seistä paikoillaan, kun Ruuben veti kauheeta kyytiä kenttää pitkin muutamien pukkien kera. No, eipähän tilsatkaan kerinnyt tarttumaan matkaan mukaan!






Kun Ruuben oli saanut tarpeekseen, lähdettiin vielä maastoon pyörähtämään puolisen tuntia riimun kanssa ja ilman satulaa. Tarkoituksena oli vaan kävellä, mutta yhdet ravi- ja laukkapätkät päädyttiin ottamaan, kun poni niin kovasti halusi. Laukassa yritti jotain ihme köyrypukkia vetää, haha! Takaisin kotiin päästiin kyllä ihan ehjin nahoin.


Ruubenin jälkeen lähdin Laran kanssa käymään ''ihanassa'' tihku sateessa reilun tunnin maastolenkki. Suunnattiin hiekkakuopille ja ne olivat onneksi ihan hyvässä kunnossa, joten päästiin menemään kaikkia askellajeja vaikka kengätön poni onkin vielä. Lara oli kivan reippaalla päällä ja otettiinkin muutama vähän reippaampikin pätkä laukassa muutamassa kohdassa. Lenkki sujui hyvin, vaikka Lara ei pahemmin ole yksin ennen maastoillutkaan.


Laran kanssa kotiin päästyä oli jo melko pimeää, mutta Dinan kanssa lähdettiin siitä huolimatta reippaalle maastolenkille. Käytiin sama lenkki, mikä Finnurin kanssa sunnuntaina. Dina oli kovin innokas ja reippaalla tuulella, jonka takia sitten mentiikin reippaaseen tahtiin ja otettiin pitkiä ravi- sekä laukkapätkiä. Dina kyllä näytti tykkäävän, kun pääsi kunnolla purkamaan energioitaan ja ihan hiki tuli ponille!

Finnurin kanssa käytiin ilman satulaa vain lyhyt puolentunnin maastolenkki ja vähän tuli taivuteltuakkin ponia. Finnur oli oikein mukava ja kivan reippaana.



Tälläinen kuulumis postaus tällä kertaa, pahoittelut ettei mitään ratsastuskuvia taaskaan löytynyt. No, eiköhän joululomalla viimeistään tule postausta tuoreiden kuvien kera! :) Ruubenia koskien on tulossa vähän muutoksiakin tässä vuoden vaihteessa, mutta niistä lisää sitten myöhemmin..

4 kommenttia:

  1. Mukava kun pitkästä aikaa postailet! Tää oli kiva, vaikka ei ollutkaan tuoreita ratsastuskuvia :) mutta toivottavasti niitäkin tulee nyt pian, kun teijän menoa on aina niin kiva kattoa!

    VastaaPoista