sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Possu poni pellolla 26.12.

Nyt olisi vuorossa postausta perjantain talleilusta, josta saittekin jo vähän esimakua viime postauksessa.. Pihla oli meijän menoja kuvailemassa, joten kiitos vielä!♥ Perjantaina menin Ruubenin ja lisäksi vartin verran taivuttelin pappaponi Skaffea kentällä. Ruubenin kanssa otettiin muutamia kuvia ennen liikuttelua, joten tähän alkuun niitä. Näistä tuli mun mielestä oikein kivoja, kun Ruuben kerrankin jaksoi poseerata ihan hyvin. Vähän pieni lumisade haittasi kuvailua ja heitti helposti tarkennusta, mutta onnistuneita otoksia silti mahtui mukaan. 









Kuvien jälkeen oltiinkin jo pellolle asti siirrytty, joten kypärä vaan ittelle päähän ja aloiteltiin. Olin ajatellut mennä Ruubenin rennosti riimulla pellolla, mutta poni kuitenkin oli vähän eri mieltä ja jo raviin siirtyessä vingahteli ja oli täpinöissään. Eihän siitä ravailusta sitten mitään tullut, kun Ruubenin keskittyminen oli jossain ihan muualla ja se oli todella energisen oloinen. Taitaa toi pakkanenkin taas innostaa lisää..

Otettiin sitten melko alkuun jo laukkaa mukaan, sillä yleensä Ruuben on laukan jälkeen paljon parempi ja keskittyminenkin on kunnossa. Laukassa Ruuben olikin sitten ihan mahdoton.. Se pomppi ties mihin suuntaan tehden ihme loikkia ja muutaman kerran etujalatkin nousivat maasta, kun en antanut laukata ja totahan se ei oo ikinä ennen tehnyt. Lisäksi yritys oli kova saada ratsastaja alas perinteisellä laukasta suunnanvaihto, äkkipysähdys ja pää alas- tekniikalla.

Kyllä sai ponia ihan kunnolla pidätellä laukassa ja käännellä pienille ympyröille, kun olis tahtonut päästellä ihan kunnolla. Eihän se ikinä käsistä lähtenyt ole, että sen suhteen ei ollut huolta, vaikka riimu olikin vaan päässä.

 
 











 

Kun oltiin tarpeeksi laukkailtu ja Ruuben malttoi laukata yhden sivun kiltisti tekemättä tyhmyyksiä, pidettiin lyhyt tauko. Sen jälkeen keräilin ohjat takaisin käteen ja yritin vähän saada ponia ravissa kuulolle. Ruuben oli melko sipsutteleva ja juokseva, mutta ajoittain silti ihan hyvä lyhyiden pätkien ajan. Välillä keskittyi hyvin, mutta yhtäkkiä keskittyminen saattoi mennä ihan johonkin muualle.


 

Loppuun otettiin vielä ravin jälkeen vasempaan suuntaan pätkä laukkaa. Ruuben malttoi mennä rauhallisesti yhtä äkkipysähdys-suunnanvaihto temppuaan lukuunottamatta, joten lopettelin sitten siihen ja käväsin vielä hetken kentällä ravailemassa ilman satulaa.


Kentällä Ruuben keskittyi todella hyvin ja oli oikein miellyttävä. Ei ollut enää ollenkaan juokseva, vaan sitä sai ihan ratsastamalla ratsastaa. Ravailin vartin verran, jonka jälkeen loppukäynnit ja kohti tallia.

 
 

Että semmonen possuilu päivä Ruubenilla oli, on se vaan niin poni. ♥ Ja kyllä välillä saa vähän pelleilläkkin ja pitää omaa hauskaa ponikin. Täytyy myöntää, että kyllä mullakin ihan hauskaa oli Ruubenin temppuiluista huolimatta, vaikka olihan se ajoittain todella ärsyttävä..

21 kommenttia:

  1. Vastuutonta touhua jälleen kerran. Minkä ihmeen takia täytyy lähteä pelleilemään riimunkanssa pellolle ja sitten repiä sitä ihan hulluna ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että.. :'D Pelleilemään? Tarkoitushan oli mennä ihan rennosti riimulla ja ollaan ennenkin menty useasti riimulla, sillä Ruuben on yleensä riimun kanssa ihan yhtä avuilla ja herkkä edestä kuin kuolaintenkin kanssa (yleensä ollut jopa rennompi riimulla mentäessä). Eli mikä ongelma on mennä kuolaimetta? Ei ne kuolaimet suussa estä ponin pelleilyjä.

      Poista
    2. Omasta mielestä on ihan ok, jos poni pelleilee ja on vaan riimu, koska sillon ei pysty kiskoo ponin suuta pilalle. Enkä oikeen ymmärtäny tota "vastuutonta touhua". Mitä vastuutonta tossa oli? Ratsastajalla kypärä, vierestä katsoja, jos jotain ois sattunu ja tuttu poni alla. :'D

      Poista
    3. Niimpä- samaa mieltä.. Vielä, kun tosiaan riimulla on menty ennenkin, sekä kentällä, maastossa, että pellolla ja mitään ongelmia ei ole ollut. Enkä nytkään sanois, että toi pelleily oli joku ongelma. Ruuben nyt vaan sattuu olemaan semmoinen, että se välillä keksii ratsastajan päänmenoksi jekkuja ja ne kuolaimet ei sitä estele. Perjantaina pelleili vähän enemmän mitä yleensä, mutta epäilen vahvasti syyksi energisyyttä, pitkästä aikaa pellolla menoa ja pakkasen lisäämää innokkuutta. :)

      Poista
  2. Hah ihan mahtavia kuvia! :'D hyvinhän se rupes lopussa menee, ja pinkki pukee teitä kyllä hyvin ;) mutta tää oli tosi kiva, sopivasti tekstiä ja kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Pihla kyllä oli hyvin valppaana! Ruuben on tosta väristä vähän eri mieltä, yritti kovin repiä pinteleitä pois jalasta kuntoon laittaessa.. :D Kiitos Meri!

      Poista
  3. Aivan ihania noi alkupään yhteiskuvat! Hyvin tehty postaus taas ja hienoja kuvia :) Hassu Ruuben, se on jotenkin niin sulosen oloinen kaveri :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja jälleen kerran aivan ihana uus banneri!

      Poista
    2. Voi kiitos paljon Iina! Toi on vaan väliaikainen, vanha banneri viime talvelta vaikka on munkin mielestä kiva. :D

      Poista
  4. Jee hyvin sopii toi banneri tänne! Haha, ihan hassu Ruuben .. hyvin ollaan kyllä saatu tilanteet ikuistettua (:

    VastaaPoista
  5. Tuii söpöt te :3 Haha mikä villiponi..xD Mut hienoja noi vikat ravikuvat! Ja kiva banneri :)
    -Milja

    VastaaPoista
  6. Haha, eikä nuo alun kuvat :'D mutta hyvinhän tuo rupes loppua kohden kulkemaan! Hieno muuten tuo uusi banneri :)

    VastaaPoista
  7. Tosi kivoja kuvia nuo yhteiskuvat :)! Ja hienosti se välillä meni, vaikka joskus riittää virtaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näin talvisin varsinkin virtaa riittää.. :D

      Poista