perjantai 22. marraskuuta 2013

Viimeaikojen talleilut

Viime viikonloppuna liikuttelin Ruubenin molempina päivinä. Lauantaina lähdin reippaana jo kello seitsemän kohti tallia ja perillä olin yhdeksän aikoihin. Heitin hepoille heinät, jonka jälkeen hain Ruubenin tarhasta. Suunnattiin suoraan kentälle ja tehtiin siinä vähän maastakäsin juttuja ja yritin opettaa Ruubenille uutta temppua, mutta ponski ei oikein malttanut keskittyä, joten eihän siitä mitään tullut.



Pienen maastakäsittely tuokion jälkeen kävin laittamassa Ruubenin kuntoon ja sitten suunnattiin kentälle ratsastelemaan ilman satulaa & riimulla. Ravailin alkuun pari kierrosta niin, että poni sai venyttää kaulaansa eteen-alas. Sen jälkeen otin ohjat kunnolla käteen ja aloin työskentelemään ravissa. Ruuben ei oikein alussa toiminut, mutta pikku hiljaa alkoi tulemaan ihan hyviä pätkiä. Ei vaan millään tahtonut asettua vasemmassa kierroksessa sisälle, mutta kyllä se lopussa jo asettui vähän paremmin.

Nauttikaa laadusta!
Laukasta ei tullut yhtään mitään, Ruuben vaan possuili. Teki pitkästä aikaa niitä sen laukasta suoraan pysähdys, käännös toiseen suuntaan ja pää alas- juttuja. Tiedä sitten olikos syynä taas nämä pari päivää takaperin saamat hokit, joita piti taas vähän testailla.. niin kuin viime talvenakin. Monta kertaa meinasin alas tulla ja kerran tulinkin. Kesti vähän aikaa ennen kuin sain sen laukkaamaan kiltisti yhen pätkän, jonka jälkeen otin vähän ravia ja lopettelin. Kävin vielä taluttamassa pitkät loppukäynnit maastossa.


Sunnuntainakin menin jo aikaisin tallille ja oli ihan kauhea tuuli.. Onneks Ruuben ei paljoa siitä välittänyt. Juoksutin ponia sivuohjilla kentällä puolen tunnin verran. Vasempaan suuntaan juoksi ongelmitta, mutta oikeaan suuntaan yritti vähän väliä kääntyä muo päin.. Laitoin laukan ajaksi tähän suuntaan toisen liinan, niin sain vähän paremmin kontroilloitua sitä eikä se pystynyt kääntymään muo päin. Yritti silti luistaa tästä vaikeammasta suunnasta pysähtelemällä tai yrittämällä kääntyä toiseen suuntaan yhtäkkiä. Kyllä mä lopulta sain sen laukkaamaan ihan hyvin pari kierrosta! Juoksutus tuokion jälkeen kipusin vielä käymään selässä ilman kamoja, vartin verran vaan köpöteltiin.


En millään jaksanut lähteä pyöräilemään takaisin asemalle, joten jäin vielä tallille ja myöhemmin lähettiin Ruubenin omistajan kanssa vielä maastoilemaan parilla samalla tallilla asuvan hepan kanssa! Kiva lenkki oli!

Tänään eli perjantaina mulla ei ollut koulua (koeviikko tässä parhaillaan menossa..), joten lähdin liikuttelemaan Ruubenin. Pyysin Ruubenin omistajaa pitämään mulle vähän tuntia, keksiä tehtäviä ym. kun helposti jään itekseen mentäessä pyörimään vaan suoralle uralle. Tehtiin alkuun ympyrällä vähän väistöjä, sen jälkeen jatkoin ravissa ja jossain vaiheessa alettiin tulemaan yksittäistä puomia. Ruuben nosteli hyvin jalkojaan ja tällä kertaa puomit ei paljoa rymissyt. Tultiin puomia myös laukassa parit kerrat. Tän jälkeen tehtiin ravissa vähän askeleen lyhennöstä ja pidentämistä, pidennykset ei ihan lähtenyt, mutta lyhensi ihan ok. Aloin työstämään laukkaa ympyrällä parin lyhennöksen ja pidennyksen jälkeen ja vasempaan suju oikein kivasti, oikeeseen (vaikeampaan Ruubenille) vähän kehnommin, poni kyllä ylläpiti hyvin laukan, mutta ei oikein rentoutunut. Mun pitäis nyt oikeasti treenailla tota laukkaa, kun se on vähän vaikeaa ja oon nyt jättänyt sen tosi vähille.. Laukan jälkeen Ruuben mukavasti reipastui ja ravasi paljon paremmin, oli nopeempi pohkeelle ym. joten loppuun saatiin vielä pari hyvää askeleen pidennystäkin! Aloin pikkuhiljaa lopettelemaan, en kyllä ois millään malttanut, Ruuben oli tosi kivan tuntunen lopussa!

Sain pitkästä aikaa aikaiseksi tehdä videon, mitäs pidätte? Itellä loppui innostus ja materiaali loppua kohden, joten toi loppu varsinkin on aikas epäonnistunut.. 


Ruubenin ratsastan huomenna ja ehkä myös maanantaina, millaista postausta haluaisitte?

22 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja todella ihana video! Noi videopätkät jossa on kuu tai sitten vain musta sinä ja Ruuben :* ihanat :)

    VastaaPoista
  2. Mä en kestä tota videoo ;___; Oon toistanu sen nyt noin. 10 kertaa ja uudestaan <3 Ihana!

    VastaaPoista
  3. oii jee vihdoin uutta postaustaa ♥ ootte hienojaa ja toi video on vaa ni täydellinen!! ♥ :*

    VastaaPoista
  4. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    VastaaPoista
  5. olipas taas makia postaus mursu oikein edustavana :D:D:D:D:D:D:D jaja oot munkaa sit su ellei puupe tai työt sillä kertaaaaaaaaaa ;) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no voi kiitoshhhh ;)) pupsu on aina edustava♥ älä naura sille... mikäs su?? ;))

      Poista
  6. Todella nätti video tuo viimeinen! Vautsi :)

    VastaaPoista
  7. tosi kiva postaus ja hienoja kuvia ! Ruuben on jotenkin tosi söpön näkönen tossa juoksutuksessa :D

    ja aivan mahtava toi viimeinen video niinkuin sun videot aina, tosi hyvin tehty ja aivan ihanat materiaalit! Tykkäsin paljon :)

    VastaaPoista
  8. Voi ihanat <3 teetkö muuten videoita tai bannereita toisille :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Bannereita en tee, koska en osaa tehdä (tuo tämän hetkinen banneri ei ole minun tekemä) enkä videoitakaan, koska niihin mulla ei ole enää oikeastaan inspiraatiota.. :)

      Poista
    2. Okeii :) kuka tekee sulle aina bannerit?
      (Nimimerkillä.. Haluun uuden bannerin :D)

      Poista
    3. Vähän vaihtelee, mutta tämänhetkisen on tehnyt Maria, http://aamuruskossa.blogspot.fi/ :)

      Poista
    4. Toi video oli mun mielestä just hyvä (:

      Poista