maanantai 11. marraskuuta 2013

Hackamorejen kokeilua

Moikka! Nyt pientä kuulumispostausta... Reilu viikko sitten lauantaina (2.11) kävin liikuttelemassa Ruubenin ja Roosa tuli mun mukaan talleilemaan, joten sain tänne blogiin kuviakin! Suunnitelmissa oli kokeilla ponille yhden tallilaisemme hackamoreja ja katsoa, että miten Ruuben toimii niillä. Ruubenhan on tosi herkkä suusta ja sille olisi suunnitelmissa ostaa jotkut omat kuolaimettomat suitset, joten halusin nytten kokeilla sille noita hackamoreja.




Laiteltiin Roosan kanssa Ruuben valmiiksi ulkona ja sitten suunnattiin kentälle. Kävelin pari kierrosta alkuun, jonka jälkeen aloin keräilemään ohjia käteen ja aloittelin käynnissä vähän tunnustelemaan, että miten Ruuben reagoi hackamoreihin. Poni ei oikeen alussa suostunut asettumaan mitenkään päin ja se oli vähän hämillään, kun paine tuli ihan eri paikkaan mitä normaalisti. No ei ihme, nimittäin ei sillä tietääkseni ikinä ennen oo hackamoreilla menty. Kyllä se siitä pikku hiljaa alkoi asettumana oikeinpäin, jonka jälkeen jatkoin ravissa.




Ihan perusjuttuja tein ja tunnustelin vaan, että miten se hackamoreilla toimii. Loppupeleissä ihan kivasti alkoi toimimaan niilläkin, varsinkin loppua kohden parani tosi paljon, ei se kyllä ollut mitenkään kovin erilainen mitä kuolaimilla. Ainoo vaan, että ei asettunut oikeen sisäänpäin kunnolla ja laukka ei oikein pyörinyt (enkä kyllä sitä paljoa työstänytkään..) sekä ajoittain painoi vähän kädelle ja oli turhan juokseva. Mutta mun silmään, kun videolta katoin niin Ruuben liikkui rennommin eikä valahtanut niin helposti turvan kanssa liian syvälle, mitä se tekee helposti. 





Pojulle tuli sen verran hiki, että kävin hakemassa tallista Ruubenin loimen heti ratsastuksen lopetettuani ja lähettiin tielle kävelemään loppukäynnit. Ruuben on semmoinen karvamonsteri jo nytten, että se tulee tosi helposti hikeen..



Eilen eli sunnuntaina kävin maastoilemassa Ruubenin kanssa ilman satulaa ja käytiin hiekkakuopilla lähemmäs parin tunnin lenkki. Nyt oli testissä uudet omppu oliivikuolaimet, jotka on pehmeämmät, kun ne kolmipalat mitä sillä on käytetty.

Heti alku matkasta Ruuben säikähti puskasta juoksevaa koiraa, käänty ympäri ja lähti laukkaamaan minkä jaloistaan pääsi kotiinpäin.. Itellä oli ihan pitkät ohjat ja oli niin lähellä etten lentänyt alas. Tää sama tapahtui vielä toisen kerran, kun kaksi koiraa lähti juoksemaan Ruubenin perään ja Ruuben yritti pinkoo niitä karkuun.. Tähän tilanteeseen olin onneksi varautunut ja sain Ruubenin aika nopeasti takaisin kiinni, vaikka ne koirat tosiaan jahtasivat meitä haukkuen, omistajan huudoista huolimatta.. Tossa Ruubenin leveydessä on kyllä hyviäkin puolia, sieltä ei luiskahda niin helposti alas!

Tän jälkeen poni oli ihan peloissaan jonkin aikaa ja se säikähti kaikkia vähänkin liikahtavia asioita.. Pikku hiljaa se unohti asian ja alko rentoutumaan, mutta oli ihan menossa koko ajan ja sitä sai pidätellä tosi paljon.  Otettiin pari reippaampaa laukka pätkää tai no, Ruuben aina muistaa meijän normaalit laukka spurtti kohdat ja lähtee niissä aina itekseen pinkoo kovempaa! Sinne oli myös kerääntynyt pari tosi isoa lätäkköä ja laukkailtiin niistä yli ym. Kivaa kyllä oli, vaikka sää nyt oli mitä oli!



Vastatkaa vasemmassa sivupalkissa olevaan kyselyyn! :)

21 kommenttia:

  1. En käsitä miten voit saada noin hyviä ja laadukkaita ja tarkkoja ja upeita kuvia noin "huonolla ja aloittelijamaisella" kameralla O_o Kadehdin suuresti!!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enhän mä näitä tässä postauksessa olevia kuvia oo ottanu! :D Mutta kyllä tolla tosiaan saa ihan hyviä kuvia, kun laittaa asetukset oikein+putkellakin on aika suuri vaikutus kuviin.. :)

      Poista
  2. Kadehdin niin paljon tota sun istuntaas. Oot kyllä älyttömän hyvä ratsastaja! :)
    http://edistysaskeleita.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä ei kyllä paljoa kadehdittavaa oo.. :D mutta voi kiitos paljon!

      Poista
  3. Jeee tosi kiva tää ! Ja oon kade sun ratsastustaidoille :D! Meet ruubenil ihan sika hyvin ;)

    VastaaPoista
  4. oii ihana postaus ♥ ihanii ootte! ♥ :*

    VastaaPoista
  5. vau tosi näyttävää menoa, niinkuin aina !:) ja muutenkin tykkäsin tästä postauksesta, ihanat kuvat ja hyvä teksti!

    VastaaPoista
  6. Se näyttää iha mursulta tossa 6 kuvassa XDDDDD ja sen mää olisin halunnu nähä ku ruuben pinkoo karkuun koiria XD olisin nauranu loppupäivän xdd

    VastaaPoista
  7. jes kiva kun postaat taas, ihania kuvia!(: äänestin jo sivupalkkiin, mutta musta ainakin vanhoista vuokraponeista ja videoista olis tosi kiva lukea!

    VastaaPoista
  8. Sait joukkoon uuden lukia. Löysin sun blogin Oona ja ponit blogista ja täytyy sano että miten en ole ennen löytänyt näin mahtavaa blogia! Selailin vanhojakin postauksia ja jäin vaan koko aika lukemaan ja lukemaan postauksiasi. Aivan älyttömän hyvä laatuiset ja hienot kuvatkin ja hyvin kirjoteut postaukset. Kerta kaikkiaan mahtava blogi!! :)

    VastaaPoista
  9. Kiva blogi sulla, toivon että liityt myös mun blogiin!

    www.jonnajahepat.blogspot.fi

    VastaaPoista