lauantai 30. marraskuuta 2013

Maastoilua, peltoilua & kuvia!

Viikko sitten lauantaina ratsastelin Ruubenin. Puuhailin alkuun vähän maastakäsin juttuja kentällä ja opetin Ruubenin peruuttamaan, kun ''vetää'' hännästä.. Hihi! Näiden pienten maastakäsin työskentely tuokioiden jälkeen Ruuben on kyllä usein huomattavasti kiltempi käsitellä kuntoon laittaessa ja siksi käynkin aika usein ennen kuntoon laittoa pyörähtämässä vähän aikaa kentällä tehden maastakäsin asioita. Tän jälkeen laitoin ponskin rauhassa kuntoon ja käytiin puolentoista tunnin maastolenkillä parin tallilaisen kanssa. Suht reipas lenkki mentiin, laukkasuoralla otettiin pitkät pätkät laukkaa ja kovaa muuten mentiin! Ruuben oli ihan innoissaan ja se taisi tosiaan tykätä, kun sai laukata niin kovaa kun vain kintuista irtosi.


Maanantainakin kävin ratsastelemassa ponskin. Kaikki paikat oli ihan jäässä, mutta pelto onneksi osottautui ihan hyväksi. Siinä siis ratsastelin Ruubenin ilman satulaa. Energinen poni oli taas ja sitä sai tosiaan pidätellä tosi paljon. Koko ajan halusi laukata tai sitten veteli sellaista lisättyä ravia. Toi energia mikä sillä on maastossa ja pellolla niin kentälle myös, kiitos! Loppua kohden malttoi vähän keskittyä työntekoon ja saatiin ihan hyviä pätkiä ravissa. Laukassa ei kyllä malttanut kuunnella. Kerran mä onnistuin tulemaan taas vaihteeks alas, kun Ruuben kompastu laukassa, jonka jälkeen alkoi jotenkin hassusti pomppimaan pää alhaalla. Liu'uin siitä sitten kaulalle ja sitten Ruuben pysähty ja veti kokonaa pään alas ja tömps olin maassa! Oppista.. Jos nyt rehellisiä ollaan, niin tipuin toisenkin kerran (jaloilteen), kun Ruuben pelästy linnun ''krääk'' ääntä ja teki jonkun äkkinäisen pyörähdyksen ympäri.. Ehkä silläkin oli osuutta asiaan, että olin laittanut Ruubenin karvaan jotain showsheeneä, joka tekee karvan toosi liukkaaks! No, mutta hauska lenkki oli!



Tänään eli lauantaina sain Saran raahattua mun seuraksi talleilemaan ja ottihan Sara pari kuvaakin meijän menosta! Otin nytten muuten lauantain vakkaripäiväksi Ruubenin kanssa (ja muista päivistä sitten ilmoitan erikseen, jos haluan mennä), joten käyn sillä siis joka lauantai tästä lähtien. :) Suunnattiin jo heti aamusta tallille, kenttä oli taas jäässä, joten pelto oli ainoa vaihtoehto. No eipä se mitään haitannut. Otettiin alkuun Ruubenista pari kuvaa kentällä ja uusi rakennekuvakin nappaistiin. Tässä ois tältä vuodelta otetut rakennekuvat:

Tänään, 30.11.2013. Kyllä ruoka maistuu.
Heinäkuu 2013, tyypillinen kesämaha kasvatettu.
Ihanan solakassa kunnossa! Huhtikuu 2013, päivä ennen Ruubenin lähtöä tämänhetkiselle omistajalle. Ruuben laihdutti itsensä viime talveksi tälläiseen kuntoon. ;) (Kesällä nimittäin oli samanlainen maha, kun ylempänä olevassa kuvassa..) Tänä vuonna ei ponski taida tehdä samaa, nimittäin viime vuonna oli jo tähän vuodenaikaan aika lähellä tätä kuvaa.. Nyt ei edes sinnepäin! Tuo heppa on kyllä vähän liian hyvä rehunkäyttäjä..



Parin kuvan oton jälkeen käytiin laittamassa Ruuben kuntoon ja sitten suunnattiin pellolle. En tehnyt mitään ihmeellistä, enkä oikein vaatinutkaan ponskilta paljoa mitään. Otin melkeen heti alkuun laukkaa ja Ruuben sai purkailla vähän energioitaan. Sitten aloin työskentelemään aina pitkät sivut ravissa/laukassa. Tossa pellolla ei oikein voi mennä kuin suoraa uraa, kun sen verran siinä on ojia ettei ympyröitä oikein mahdu tekemään, mutta ei se mitään! Kauheen kauaa en ratsastellut, mutta Ruubenille tuli silti vähän hiki. Tässä ois vielä parit kuvat pellolta, mitä kamerasta nyt löytyi!

Mitä tapahtuu??

Mun jalat?

17 kommenttia:

  1. aww ihana postaus ja super ihanii kuvii <3 puspus <3 :*

    VastaaPoista
  2. voi miten kiva postaus taas :) hauskoja ja ihania kuvia, tykkäsin erityisen paljon noista ratsastuskuvista koska niissä on tosi ihanat sävyt!

    VastaaPoista
  3. Onpas se tuhdissa kunnossa, mutta jotkut rodut käyttävät juu hyvin jokikisen heinänkorren, varsinkin eestinihmeet, tunnen useammankin lihavuuteen taipuvaisen ja tiedän että on todella työlästä saada tuohon solakkaan kuntoon. Harmi oikeastaan, että nyt sun hyvä työ edellisessä paikassa on mennyt vähän hukkaan :/ Mutta hienosti hän liikkuu ja sinä ratsastat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kyllä itse Ruubenin kuntoon mitenkään edellisessä paikassa vaikuttanut, ratsastin sillä vaan 1-2x viikossa.. Tiedä sitten miten se viime talvena laihtui yllättäen niin paljon. Liikkuu nimittäin nytten suunnilleen saman verran mitä edellisessäkin paikassa, eikä se nyt ruokaakaa mitenkään ylipaljoa tietääkseni saa. Tosin Ruuben oli aika kauan yhdessä vaiheessa vapaalla heinällä täällä, ei kyllä enää.. Tohonhan vaikuttaa useat seikat, mutta eiköhän se tuota mahaa pikku hiljaa pudota! Voi kiitos! :)

      Poista
  4. Wou tosi upeen näköstä menoa!! Osaat ratsastaa Ruubenia tosi hyvin!:) Kivoja kuvia myös <3 -neea:)

    VastaaPoista
  5. oii olit ehtinyt jo postata!! häikäilemättömän upee toi silmäkuva, sydän sulaa :'')) ihania noi muutkin ja niin kivaa et jaksat postailla vielä ♥♥ hyvä alluu :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihih, kiitti onkkuneen!♥ sain siihe idean sun silmäkuvasta♥ XD ja näit on niin kiva lukee sit myöhemmin niin yritän jaksaa..! ;)

      Poista
  6. Ihana postaus, söpö Ruuben! Te ootte hyvä pari!!

    VastaaPoista
  7. Ruuben on niin ihanan näkönen!♥ Ootte super pari!
    Kiwa postaus jälleen:)

    VastaaPoista
  8. Niin käytkö muuten vielä ratsastuskoulun tunneilla? Niistä olisi kiva kuulla myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ratsastuskoulu tunnit oon lopettanut jo viime kesän alussa.

      Poista