torstai 12. syyskuuta 2013

Peltoilua jälleen [kuvien kera!]

Kuten edellisessä postauksessa kerroinkin, niin keskiviikkona kävin taas liikuttelemassa Ruubenin. Tällä kertaa Oona tuli pitkästä aikaa kattelemaan meijän menoa ja saikin kivoja kuvia! Laitettiin Ruuben ihan rauhassa ensin kuntoon ja sitten lähettiin kohti peltoa kävelemään.


Pellolla nousin selkään ja otin melkeen heti ohjat käteen. Ruuben oli käynnissä ihan ok, mutta raviin siirtyessä nosti pään ihan ylös ja juoksi alta. Poni ei keskittynyt yhtään työn tekoon, välillä rentoutui parin askeleen ajaksi, mutta heti, kun näki jotain liikkuvaa jossain kaukaisuudessa, pyörän, auton, ihmisen tai ihan mitä vaan niin se järkyttyi ihan täysin ja nosti pään ylös. Parit kerrat pelästykin ihan kunnolla koiraa sun muita..


Reilun vartin päästä Ruuben alko jo pikku hiljaa kuuntelee muo ja alko tulee oikeen kivoja pätkiä! Se oli kevyt edestä ja tosi herkkä jalalle sekä istunnalle, energiaa kyllä ponilla riitti ja aika paljon sain pidätellä sitä välillä. Itellä vaan koko ajan valu ohjat, noi kun on sellaset ettei niissä oo oikeen mitään pitoa..




Ihan suoralla uralla vaan mentiin ravia ja laukkaa, kun siinä pellolla on niin paljon ojia niin ei voi oikeen mitään ympyröitäkään tehdä.



Ruuben menee tosi helposti turvan kanssa liian alas ja syvälle..






Lopuksi käväsin vielä kentällä ottamassa loppuravit, jotka hoidin ilman satulaa, koska satula oli vähän valahtanut eteen. Otin kyllä myös parit laukat Ruubenille (ja mulle) vaikeampaan suuntaan eli oikeaan. Nosti eka pari kertaa väärän laukan tai sitten rikko laukan raville. Lopuksi saatiin oikea laukka nostettua ja laukkasin sitä kierroksen verran, jonka jälkeen otin vielä vähän ravia.



Tänään Ruuben sai viettää vapaapäivän, koska ite pääsin niin myöhään koulusta, että olisin ollut vasta iltamyöhään kotona.. Huomenna meen kyllä vielä liikuttelemaan ponsun. :)

10 kommenttia:

  1. Tosi kivoja kuvia taas teistä!:3 Ja muutenkin näyttää tosi kivalta teijän meno!:)

    VastaaPoista
  2. voi vitsi aivan ihanan värisiä kuvia tuolta pellolta ! tommosia syksyisiä :) ja muutenkin tosi kiva postaus, meette kyllä niin upeesti (:

    VastaaPoista
  3. ihana postaus!! toi vika kuva on just ihana :o mut tää oli kiva ♥ videoo ois ollu kiva saada, mut ei se haittaa tää oli jo tälläsenäänki hyvä :* !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tui kiitoss!♥ niimpä! oisin muute tehny koosteen pitkästä mut oli vaa pari videoo. :D

      Poista
  4. Oii miten hirmu kivoja kuvia Äliiiis! :) Toi hevonen on enemmän tollanen tankkimallinen mitä muistin, oikee jytky! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitööööös! Hihih, hään on vähän syyöny.. :) Rupsu kasvattaa joka kesä tommose massu, talvel se on hoikempi !!

      Poista
    2. Ei ku raskasrakenteinen, ehkä vähän syönykki mut enemmä raskasrakenteinen kuitenki. :D Ja söpö!

      Poista