perjantai 4. heinäkuuta 2014

Vähän kuulumisia taas

Heippa pitkästä aikaa! Viime kirjoittelusta onkin vierähtänyt jo tovi, mutta nyt jaksoin tulla koneen äärelle kirjoittelemaan vähän Ruubenin kuulumisia teillekin. Tässä kuluneiden viikkojen aikana olen käynyt Ruubenilla muistaakseni nelisen kertaa ja kerran olen myös Finnurilla ratsastellut sekä kerran liikuttanut myös pikkuponi Tumpun maastakäsin. Meno on pääasiassa koostunut Ruubenin kanssa taas maastoilusta, niin ilman satulaa kuin satulallakin. Poitsu on ollut vähän jekkuilu tuulella ja oon onnistunut tipahatamaankin muutaman kerran siltä, kerran maastossa ja kerran kentällä.. No, ehjin nahoin on lennoista selvitty!



Tossa muutama viikko sittten Pihla tuli mun mukaan pitkästä aikaa talleilemaan ja kuvaili kun ratsastelin Ruubenin ilman satulaa kentällä. Paljoa en enää tuosta ratsastelukerrasta muista, joten kuvat kertokoot enemmän tuosta kerrasta.. Ruuben oli muistaakseni ihan mukava ratsastaa. Sen muistan, että poni ei vaan malttanut millään ravata alkuun, vaan koitti jatkuvasti nostella laukkoja ja sitten laukassa pompiskeli pienesti vähän joka suuntaan, tiedä sitten mikä oli.. :D Laukkojen jälkeen Ruuben jaksoi jo sitten paremmin keskittyä työntekoon ja alettiin saamaan ihan mukaviakin pätkiä ravissa ja laukassa.

Loppuun menin hetken ilman varusteita ja vähän oli ohjaamisen kanssa ongelmia varsinkin vasempaan kierrokseen. Vasemmassa kierroksessa Ruuben totteli ihan hyvin, mutta oikeaan ei millään ois halunnut mennä vaan koitti kokoajan kääntyä toiseen suuntaan..





Ohhoh käsi...







Ruubenin liikutuksen jälkeen juoksuteltiin pikaseen Pihlan kanssa Tumppu ja ihan hyvin pikkunen juoksi eikä kauheen paljoa tarvinnut hoputella.








Viimeksi Ruubenillä käväsin toissapäivänä eli keskiviikkona, jolloin menin myös Finnurin. Finnurin kanssa käytiin maastossa kävelemässä piitkät alkukäynnit, jonka jälkeen suunnattiin kentälle. Yritin tuuppailla siinä ilman satulaa, mutta ei siitä oikeen mitään tullut. Itse en jaksanut keskittyä eikä sitten ponikaan, joten tyydyin vaan ottamaan askellajit läpi nopeasti ja yrittäen saada jotain tuntumaa poniin. Oikeaan kierrokseen sain Finnurin ihan mukavaksi, mutta vasempaan poni ei millään meinannut antaa periksi. Lopulta kyllä saatiin ihan hyvä pätkä vasempaankin ja lopettelin sitten ratsastelut siihen.



Ruubenin kanssa treenailtiin vähän vanhoja temppuja kentällä, kaikki muut muistuivat hienosti paitsi tavaran nostaminen maasta. Sitä sitten muisteltiin jonkin aikaa ja kyllä sekin lopulta pojun mieleen muistui! Tässä pieni video tempuista:


Temppuilun jälkeen varustin ponin ja käytiin pyörähtämässä maastossa ilman satulaa. Ruuben oli alkuun vähän laiskahko ja kaikki oli niiin pelottavaa.. Pikkuhiljaa poni rentoutui sekä reipastui myös ja lenkki sujui hyvin.

Siinä kuulumiset tältä erää, näkyillään!

30 kommenttia:

  1. Tosi kiva teksti, taas jälleen! Jatka samaan malliin ;)
    Tuo Tumppu näyttää tosi tutulta :o Onks sillä kesäihottuma? Meinaan yhdellä tallilla, jolla kävin, oli tuollainen Tumppuponi jonka he antoivat jossain vaiheessa ylläpitoon ja laittoivat sit kans myyntiin.. Näyttää meinaan niin hirmu tutulta tuo ihana otus :3 Minkä ikäinen on kyseessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Luultavasti sama poni kyseessä, tuli tänne tallille reilu vuosi sitten. Aluksi ylläpitoon, mutta nyt toukokuussa ylläpitäjä osti sen. On kesäihottuma ja 10 vuotias. :)

      Poista
  2. tosi kiva postaus taas, ja nää on hirmu kivoja vaikka on paljon yhessä postauksessa :) noi ruuben kuvat varsinki oli tosi hienoja ja kivan värisiä jotenki! tietenki noi muutki on tosi hienoja, mut noi ruuben kuvat pisti viel jotenki erityisesti silmää, ja se on muute taitava tekee noita temppuja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Meri! Hehee, Ruuben kyllä yrittää parhaansa jos on namia saatavana.. :D

      Poista
  3. voii ihana postaus ja ihania kuviaaa!♥♥ söpöliii ja hienosti temput sujuu ;)) pupeli<3

    VastaaPoista
  4. saanko kysyä yhtä asiaa ? Miksi menette virossa zoohon kun voisitte käyttää ajan shoppailuun ja muutenkin oottehan te jo 18 vuotiaita nii voitte ostaa sieltä mitä vain ?? ihmettelenpä vain...:0

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eipäs alisa ole 18...

      Poista
    2. Meillä oli 10 tuntia maissa aikaa, harvempi noin montaa tuntia jaksaa pelkästään shoppailla.. Ja en ole vielä 18, kuten toinen ano jo sanoikin. :)

      Poista
    3. Pakko munkin kommentoida :D

      Tosiaan 10 h oltiin maissa, shoppailtiin kyl iihan riittävän monta tuntia :) Mun mielestä ne +18 ostokset ei oo poniblogin kannalta mitenkään järkevä asia mainita erikseen, kaikkea en blogiin kirjoita mut ihan syistäkin :) Se ei siis tarkoita etten tee asioita, jos en niistä mainitse blogissa.

      Poista
  5. puupe paha poitsu :( tsottsot ! en oikeest kestä tota tumppuu :3 se on ihan sikasikasikasikasikasika söpöö ! ja on finnur ja ruuben kans ;)

    VastaaPoista
  6. Jee kiva ku postasit taas sinä ahkera heppatyttö (krhm..), ootte nii hienoja ♥ ja oii ihana puupe hienosti meni temput :3

    VastaaPoista
  7. Voi Ruubenia ! :D Onneks ei lennoissa käyny pahemmin.Hyvin teiltä sujuu noi temput tosiaan ja noi issikkapallerot on vaan aivan ihania edelleen :3 ♥ Myös toi Tumppu on sairaan suloinen, Russit(? :D) on iha megasöpöjä !

    Kiva postaus taas Alisa ! :) Eikä tää postausväli haittaa, onpaha jotain mitä oottaa ! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon marii! Ja hyvä että ei haittaa.. :) joo tumppu on russi!

      Poista
  8. Ihanan värikkäitä ja hyvälaatuisia kuvia! :--)

    VastaaPoista
  9. oiii ihanii kuvii alkooo♥ ruuben kunno possu, ku jekutti sua ahhaha! vitsi et te näyttätte super hienolt nois kuvis ;).. hyvä alko :* lisää postauksiii nää on nii hyviii !!!

    VastaaPoista
  10. Kiva kun postasit taas, ihania kuvia! Noi temppuilut näyttää niin kivoilta, hyvin oot ruubenin opettanu haha! :D

    VastaaPoista
  11. En kestä tota tippumista XDDD muistan sen vieläki nii selkeesti XDDDD

    VastaaPoista
  12. Ois tosi kiva jos tekisit sellaisen selostetun videon missä kertoisit miten olet kyseiset temput opettanut Ruubenille! Tosi kiva postaus ja ihania kuvia <3

    VastaaPoista
  13. Jeee kivaa postaus alisaa ! Kivoi kuvii ja silleen xd:D mut tuuppa kattoo sitä unee joku pv ;)?

    VastaaPoista
  14. Jeee pitkästä aikaa postaus :) hyvä teksti ja aivan ihania kuvia, varsinkin noi sun ja ruubenin ratsastuskuvat on tosi kivoja (: Upeen näköstä menoa niinku aina!

    VastaaPoista