torstai 24. heinäkuuta 2014

Peltoilua ja vähän pomppuja

Helouu! Eilen eli keskiviikkona suunnattiin Nellin kanssa vasta vähän illemmasta talleilemaan, kun oli niin tajuttoman kuuma päivä taas. Menin Ruubenin pellolla ja päätin alkuun juoksuttaa ponia liinassa. Vasempaan kierrokseen juoksi ihan kiltisti, mutta oikeassa kierroksessa aloitti taas kääntymisen mua kohti. Nelli tuli sitten apuun ja näin saatiin poni juoksemaan hetki ihan hyvin. Välillä kyllä yritti kääntyillä, mutta lopetettiin juoksuttaminen heti, kun poni suostui juosta pari kierrosta mukisematta.


Pienen juoksutus tuokion jälkeen pomppasin selkään ja otin lähes samantien laukkaa. Vauhtia oli taas laukassa alkuun hieman liikaa, mutta kyllä se siitä rauhoittui. Kuumista säistä huolimatta poni vaan jaksaa pellolla aina olla vähän turhankin reippaana... Laukan jälkeen työskentelin pääasiassa ravissa, Ruuben oli ajoittain vähän turhan juokseva, mutta muuten aika miellyttävä! Vähän väliä täytyi pitää kävelytaukoja (siis ratsastajan, ponilla kyllä riitti energiaa) ja sitten jaksoi taas hetken työskennellä. Muutamat lisäykset ja lyhennökset ravissa tehtiin, mutta ei mitään sen kummallisempia. Puolentunnin verran työskenneltiin ja kyllä tuli molemmille niiin hiki!










Hikinen poni pääsikin sitten kunnon pesulle ja kyllä poni tykkäsi! Ruubenin ratsastuksen jälkeen huilasin hetken ite ja käytiin Nellin kanssa rakentamassa kentälle vähän esteitä. Vuorossa oli nimittäin Finnurin kanssa vähän hyppäämistä! Heheh, vähän epäilytti, että mitä siitäkin tulee... Ite en ollut nimittäin taaskaan hypännyt pitkiin pitkiin aikoihin, eikä kyllä ponikaan.

Laitettiin Finnur Nellin kanssa kuntoon ja sitten suunnattiin kentälle. Siinä hetken käveltyäni aloittelin ravailemaan ja pikku hiljaa otin myös laukkaa mukaan. Finnur oli alkuun vähän hitaana taas, mutta laukan jälkeen oli jo hieman paremmin hereillä.



Kävelytauon jälkeen aloitettiin hyppääminen. Nelli huuteli kentän keskeltä mulle, että mitä esteitä tuun ja vähän muitakin vinkkejä. Aloiteltiin pikku ristikolla, joka oli lävistäjällä. Alkuun tultiin muutama kerta ravissa ja hetken päästä myös laukassa. Tästä suoriuduttiin ihan hyvin, mutta Finnur ei millään vaihtanut laukkaa esteen päällä.. Ristikko esteen jälkeen alettiin tulemaan toista lävistäjällä olevaa estettä. Siihen tuli aika monta pudotusta, joka oli ihan ymmärrettävää, kun noi ''puomit'' on niin kevyitä, että tipahti pelkästä tuulahduksesta. Lopulta otetiin mukaan loputkin, vähän ''pelottavammatkin'' esteet ja tultiin pieniä radanpätkiä eri esteillä.

Pääasiassa hyppelöt sujuivat ihan ok vaikka ite kyllä olin niin hukassa välillä. No, viimeksi hypännyt kunnolla Ketulla joskus viime syksynä, että ehkä voin antaa itelleni vähän anteeks.. ;) Finnurkin on esteillä melko kokematon, joka ei auttanut asiaa yhtään... Mutta ei kai se niin justiinsa, hauskaa oli! Ponikin alkoi puolessavälissä jopa innostumaan esteistä ja oli mukavan eteenpäinpyrkivä.




Mun jalkaa!!...
Huomenna vuorossa ponien kanssa vähän maastoilua, jee! :)

13 kommenttia:

  1. Kiitos paljon! :) noita kahta huopaa en myy, kun niille kyllä on käyttöä..

    VastaaPoista
  2. Voi että miten nättejä kuvia taas, ja kiva kun oli videokin taas mukana! Ja kuten aina, aivan superhienon näköistä menoa :)

    VastaaPoista
  3. Ooo superhienolt näyttöäA!!!♥_♥hyvä muru! Oot päässy taas töihi köhköh ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no kiitti♥♥ kuvaaja ollu kaks kertaa kuukauden sisällä mukana niin sen takia.... ;)))

      Poista
  4. Laitoin sulle sähköpostia :D

    VastaaPoista
  5. Tosi kivoja kuvia! :) Hei onko noi kaikki varusteet myyty (paitsi ne kaksi vikaa) tuolta varustepostauksesta? Voisin olla ainakin vaal.pun reunaisesta romaanista kiinnostunut, jos olisi vielä tarjolla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoss! Ei oo myyty kaikkia, romaani ainakin vielä myymättä.. :)

      Poista
  6. wauuu ihanii kuviii ♥ ootte ruubenin kaa hienoiii ja finnurin ;)!! seuraava postaus kehiin vaa :*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tui kiitos<33 hihii, tulee heti ku on taas kuviaa! Teijänki ois jo aika postilla.. ;)

      Poista