lauantai 31. elokuuta 2013

Tuuppailut 26.8 ja 30.8 kuvien kera!

Pitkästä aikaa ratsasteluista postausta! Oon kyllä ihan normaalisti 2 kertaa viikossa käynyt ratsastelemassa Ketulla, mutta kuvattomia postauksia en viitti kirjoittaa. Ruubenillakin kävin viime viikonloppuna, poika oli taas niin ihana!

Maanantaina Tuulia kumminkin tuli mun mukaan Ketulle, joten sain kuviakin ratsastelusta! Oon laittanut Ketulle nyt parina kertana alkuverkkaan gramaanit ja sen jälkeen se on ollut tosi hyvä ratsastaa. Ne oikeesti helpottaa niin paljon menoa ja Kettu on tosi miellyttävä ratsastaa niillä. Pystyn keskittymään vähän omaankin istuntaan ja Ketun ravissakin istuminen on paljon helpompaa. Kettu toimii alusta alkaen hyvin, toisin kun ilman gramaaneita mulla kestää tosi kauan saada se ees jotenkin päin menemään. Oon nyt kans yrittänyt harjoitella siirtymisiä, jotka on oikeesti aika kauheita.. Sisäohjasta vetämiseenkin oon yrittäny keskittyy paljon ja gramaaneilla ratsastaessa se ongelma on poissa. Uudeksi ongelmaksi oonkin sitten havainnut, että nojaan aika paljon taaksepäin ravissa..

No, takas maanantaihin! Tein aika paljon töitä ravissa ja laukassa: siirtymisiä askellajien välillä, parit laukanvaihdot (jotka eivät tällä kertaa onnistuneet sitten yhtään), vastalaukkaa, väistöjä ym. Vähän yritin jotain lisäyksenkin tapaista tehdä ravissa. Oon niitä nyt pari kertaa maastossa yrittänyt treenailla, kun ne ei oo ikinä ihan sujunut.. No tällä kertaa onnistu ihan hyvin! Lopussa otin vielä gramaanit  pois loppuravien ajaksi.

No, Tuulia ainakin sanoi, että ollaan me eteenpäin menty! Oli kyllä kiva kuulla. :)









Perjantaina Nelli tuli mun mukaan tallille, joten tuli taas ihan super kivoja kuvia! Käytiin eka maastossa ottamassa vähän kuvia ja tein myös alkuverryttelyn siellä, ravia ja laukkaa.



mitä tapahtuu

kepu ois tahtonu jo mennä..

Sen jälkeen mentiin kentälle ja alussa ei kyllä tullut ratsastelusta yhtään mitään. Kettu oli jotenkin tosi hidas ja ei oikein kuunnellut yhtään jalkaa. Itelläkin oli jotenki tosi laiska fiilis ja meno oli taas sellasta puol ympyrää ravia ja sitten siirsin käyntiin..




Jossain vaiheessa Nellin kehotuksesta ratsastin Kettua vaan ravissa paljon eteen keventäen ja sen jälkeen ratsastelin aika kauan käyntiä ja siinä sain sen ratsastettuu tosi kivan tuntuseksi ja kevyeksi edestä. Tän jälkeen aloin työskentelemään ravissa ja poni ei ollut enää yhtään hidas, Kettu alkoi oikeasti toimimaan ihan kivasti ja ite sain sellasen hyvän fiiliksen päälle ja ravailin monta monta kierrosta putkeen vaikka itellä sattu niiin paljon vatsalihaksiin.. Pääasiassa työskentelin ravissa ja laukkaa otin vaan ihan parit nostot, lopuksi vielä eteenalas ravit ja sitten Kettu talliin. Tunnin verran sitä tuli tuuppailtua, ekat puoli tuntia ei kyllä sujunut yhtään..!


mun pohje ei oo sit noin iso, chapsi oli auennut.. :D







Tänään kävin ratsastelemassa Ruubenin, mutta siitä postausta myöhemmin!

25 kommenttia:

  1. Gramaanien väärä/liika käyttö voi aiheuttaa kiputiloja hevoselle...

    VastaaPoista
  2. meette tosi hienosti!

    VastaaPoista
  3. oiiiiij tui meettepä hyviin ja ihanat pinksut kamat<3!!! söpöi noi poseerauskuvat!!! hväääääää

    VastaaPoista
  4. Oi hyvin meette, ootan innolla postausta Ruubenista!:3

    VastaaPoista
  5. oiii vähän superi postaus <3!! ootte ketun kaa hienoja :* ootan jo ruuben postuatsaaa ♥

    VastaaPoista
  6. oi ootte kehittyny ketun kaa paljo!(: tosi kivoja kuvia jälleen :)

    VastaaPoista
  7. XD toi chapsiii.. siis mä oikeesti mietin pääs sillee ei helvetti mite paksult ton pohje näyttää, mut ei tullu mielee ollenkaa

    mut hyvin menitte, hyvahyva _OOTTE KEHITTYNY_ ♥

    VastaaPoista
  8. tosi kivan näköset nuo chapsit mistä oot ostanu :) !

    VastaaPoista
  9. miten saat nää bogitekstit ja noi kaikki gadgetit "omiin ns. laatikoihin"? :D :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. muistaakseni jossain ulkoasun mallissa oli tollee valmiiks. :)

      Poista
  10. Käyksä muuten ketun kanssa tunneilla? Tosi kiva postaus ja hienoja ootte!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en käy.. vaikka olis kyllä ihan tarpeen :D kiitos!:)

      Poista
  11. heii mistä toi raippa ja pintelit? :) kivasti meette! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. noi beessit pintelit on ostettu salosta jostain kaupasta, en muista nimeä ja noi pinkit hipposportista. :) raipasta en tiiä, kiitos! :)

      Poista