lauantai 1. maaliskuuta 2014

Juoksutusta, naarmuja ja peltoilua

Noniin nyt on uutta ulkoasua! Tosin täällä on ihan keväiset säät, mutta olkoon tää talvinen banneri nyt jonkin aikaa. Tämä Hetan banneri sai eniten ääniä, kiitokset siis Hetalle bannerista! Taustan kanssa mulla on vielä vähän valinnan vaikeuksia, joten toi voi vielä vaihtua. Katsotaan! Mutta mitäs te pidätte uudesta ulkoasusta?

Tällä viikolla on tullut talleiltua taas kolme kertaa. Maanantaina käytiin Pihlan kanssa tallilla ja päätettiin juoksuttaa Tumppua ja Ruubenia yhdessä. Pojat eivät ole ikinä olleet mitään kovin hyviä ystävyyksiä, mutta tuli siitä huolimatta nyt ihan hyvin toimeen ja ainakin juoksivat yhdessä pitkin kenttää.



Juoksuteltiin Tumppua ja Ruubenia n. 20 min ajan, paljoa ei niitä tarvinnut hoputtaa juoksemaan, mitä nyt alkuun vähän. Kummatkin spurttailivat pitkin kenttää parien pukkien kera, mutta aika nopeasti molemmat väsähtivät ja jäivät sitten vaan seisoskelemaan portin läheisyyteen.




Juoksutuksen jälkeen käytiin ponskien selässä vielä hetken. Menin Ruubenilla riimulla, naru siis kiinni. Ruuben toimi ihan ok, mutta taas oli vähän kääntymisen kanssa ongelmia vaikka naru olikin kiinni yhdeltä puolelta. Kyllä mä vielä joku kerta opetan sen tottelemaan.. No mutta, otin askellajit läpi nopeasti, jonka jälkeen tielle vielä kävelemään loppukäynnit ja tallissa ponin hoito pois.



''Pääsiskös sitä jo pihattoon''
Eilen, perjantaina oli vuorossa Ruubenin kanssa vähän maastoilua. Sitä ennen käväsin kentällä melkeen tunnin verran tekemässä vähän maastakäsin juttuja sekä kertailtiin temppuja. Pääasiassa hommat sujuivat suht hyvin, mitä nyt ponin mieliala vaihteli vähän väliin.. Kentällä pyörimisen jälkeen kävin heittää Ruubenille suojat jalkaan ja suitset päähän ja suunnattiin hiekkakuopille.. Alkulenkki sujui hyvin, poni oli innokas ja kotiinpäin laukatessa Ruuben oli vähän turhan menevä eikä mulla ollut oikein päätösvaltaa vauhdista. Ekalla kerralla Ruuben laukkas meijän laukkasuoran minkä jaloistaan pääsi ja mun pidätteet meni ihan kuuroille korville. Oli sitten pakko ottaa uusi yritys ja pysäytin Ruubenin puolessa välissä.

Parin laukkaspurtin jälkeen jatkoin matkaa ja päätin otta yhelle esteelle pari hyppyä. Alkuun hypyt sujuivat oikein hyvin, Ruuben nosti hyvin koipensa ja tuli muutenkin hyviä pomppuja. Yhdessä hypyssä Ruuben lähti vähän kaukaa hyppyyn ja sitten sen jalat menivät jotenki hassusti alastulossa tms ja seuraavaksi makasinkin maassa. En aluksi tajunnut yhtään, että mitä tapahtui., kunnes huomasin Ruubenin makaavan kyljellään maassa ja ite olin siinä parin metrin päässä.. Ruuben nousi kyllä siitä ylös, kun menin sen luokse ja siltä tuli turvasta alkuun tosi paljon verta, kun oli jotenkin naaman kautta kaatunut kyljelleen.. Lähdin äkkiä tallia kohti taluttamaan, matkaa oli onneksi vaan pari km. Tallissa putsasin sen turvan ja jalassa olevan pikku haavan, haavat ei ollut onneksi niin isoja mitä se veren määrä antoi aluksi ymmärtää.. Ruubenilta lähti myös lavan kohdalta läntti karvoja. Ite sain pari naarmua käsiin, että ei mitään pahaa onneksi. Noh, tuuria oli taas matkassa nimittäin molemmat selvittiin parilla haavalla tästäkin kaatumisesta..Eihän siitä viime kaatumisesta ollutkaan, kun reilu viikko..


Tänään eli lauantaina käytiin Pihlan kanssa liikuttelemassa ponit normaaliin tapaan. Oli ihanan lämmin ja keväinen sää! Päätin mennä Ruubenin pellolla ja oli tarkoitus mennä kevyesti ja ylipäätänsä kattoo vaa, että liikkuuko poni puhtaasti. Ruuben oli sitten ihan normaali ja osoittautui taas melko energiseksi, joten menin ihan normaalisti.

Alottelin alkuun käynnissä, jonka jälkeen siirryin ravailemaan. Ruuben ei keskittynyt ollenkaan, se oli ihan tapitus tuulella ja katseli vaan maisemia. Aina, kun poni näki ihmisen tms liikkuvan olennon jossain niin jähmettyi kattelemaan... Otin aika nopeasti laukkaa mukaan, jossa Ruuben oli ihan menossa. Oikeassa laukassa yritti aina pellon loppusuoralla kääntyä toiseen suuntaan, vasemmassa meni ihan kiltisti.



Laukkojen jälkeen Ruuben malttoi keskittyä jo paremmin. Poni toimi kivasti vasempaan suuntaan, tuli hyvällä tuntumalle ja oli eteenpäinpyrkivä. Oikeaan suuntaan jäi jotenkin tyhjäksi edestä ja muutenkin oli jotenkin outo siinä suunnassa.. Asia oli viimeksikin tolleen, kun tuuppailin pellolla. Sain kyllä lopulta oikeaankin suuntaan Ruubenin ihan ok tuntuiseksi, mutta ei se silti samanlainen ollut kuin vasempaan suuntaan. Laukkaa työstin kunnolla parin ympyrän verran helpompaan kierrokseen eli vasempaan ja sen jälkeen otin vielä hetken ravia ja lopettelin!





Kun olin liikuttanut Ruubenin, Pihla ratsasti vielä Tumpun nopiaan. Sen jälkeen siivoiltiin pihattoa ja kuvailtiin vaan hevosia jonkin aikaa. Ruuben oli tosi hyvällä tuulella, joten sen kanssa tuli vietettyä tarhassa aika kauan aikaa. :)

  


Pihla sitten lähti tallilta, itse jäin vielä vaan lagailemaan sinne. Sopivasti isskoiden omistaja kysyikin, että haluanko mennä Omurin. Tottakai, piitkästä aikaa! Laitoin Omurin kuntoon ja sitten suunnattiin kentälle. Ompulla oli ollut aika monta vaparia ja oon ymmärtänyt, että se kerää niistä aika paljon energiaa. Ei sillä, onhan hän muutenkin vauhdikas menijä!


Omur oli Ruubenin jälkeen niin pienen ja kapean tuntuinen, voi että! Kävelin aika pitkät alkukäynnit, jonka jälkeen keräsin ohjat käteen ajatuksena siirtyä heti ravailemaan. Omur sitten reagoi mun pieneen apuun hieman isommin eli lähti laukalle... Ops! No siitä sitten, kun sain ponin rauhoteltua niin yritin siirtyä raviin. Eipä siitä mitään tullut.. Omur vaan tölttäsi ja sitten, jos sain sen raville niin se oli toosi juokseva. Kun otin vähänkin kädellä niin taas sitä töltättiin, jotain tein itse väärin.. Pikkuhiljaa Omur vähän rauhottui ja kevyen istunnan kautta sain hevosen ravaamaankin. Alkuun Omur oli tosi juokseva, mutta hetken ravailun jälkeen hevonen rauhoittui ja sai käyttää jalkaakin. Laukkaa otettiin kumpaakin suuntaan muutamat pätkät, alkuun se oli sellaista kaahoitusta, mutta rauhallistakin laukkaa tuli. Laukan jälkeen vielä hetki ravailua ja Omppu alkoi pikku hiljaa rentoutumaankin. Rentoon pätkään oli hyvä lopettaa. Olipa ihana mennä taas tuollaisella hieman reippaammalla kaverilla!


Omurin ratsastuksen jälkeen hoidin hevosen pois ja sitten olikin aika lähteä kotia kohti. Taas sitä vierähti reilu viisi tuntia tallilla! Suurin osa kuvista (c) Pihla, kiitos!♥

Ps. Blogin postaustahti luultavasti harvenee taas, nimittäin Pihla nyt lopetti Tumpulla ja käyn taas pääasiassa yksin ratsastelemassa eikä kuvia menoista siis oikein tule. Ei voi mitään!

41 kommenttia:

  1. Kuka tuo Tumppu on? Onko se ylläpidossa siellä vai mitä kun näyttää tosi tutulta.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on ylläpidossa, ollut joku puoli vuotta(?). :)

      Poista
  2. ihana postaus! vitsi ruuben on iha sika söpö nois juoksutuskuvis! ♥ onhan se muissaki, mut kuitenki ;).. hui toi kaatumis juttu, onneks ei sit käyny ton pahemmi... onks käsi mis kunnos? mut joo ihana postaus ♥ !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih kiitos fanoo!!♥♥ Ja ei oo käsi enää paljoo yhtää kipee! (Y) ;)

      Poista
  3. tosi kivoja kuvia taas, ja siellähä on ihan kevät! tänne sato taas lisää lunta just ku oli sulanu suurin osa pois, ja jäätä joka paikassa... mutta näissä sun postauksissa on aina hyvä määrä tekstiä että jaksaa hyvin lukee kokonaa, ja monta hyvä laatusta kuvaa vielä kruunaa kaiken! sun postauksia on aina yhtä mukava lukea ja aina oottaa uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eei.. No, ehkä tekin saatte tälläiset keväiset säät pian! Ihana kuulla, kiitos paljon Meri! :)

      Poista
  4. Tosi kiva uus ulkoasu!:) Oii että mun tekee taas mieli väsätä sulle uus banneri kun tuli taas pari ihanaa kuvaa jota tekis mieli laittaa banneriin!:D Huolitko vielä että teen sulle bannerin?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, kyllä mulle saa tehä milloin vaan, jos haluaa.. :)

      Poista
  5. huh,onneks teil ei käyny pahemmin ! :o ja mä tuun sit joskus mukaan tonne,harmi nyt ku pihla lopetti :/

    VastaaPoista
  6. Mä en tajuu miten uskallat mennä ilman satulaa pellolla! Menin entisellä vuokrahepalla ekaa kertaa pellolle ilman satulaa ja sain aikamoiset traumat ku lensin pää edellä sieltä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts! :o noo muo ei pelota oikee mikää hevosten kans.. :D

      Poista
  7. kiva postaus ja ihania kuvia! Banneri on super kiva!:)

    VastaaPoista
  8. Jee ihana postaus alluuwemi!! hyvin meette ja nii ihanii kuvii taas! ♥♥ voi puupe yritäppä pitää jalatt kasasa XD:(

    VastaaPoista
  9. Justhan toi Pihla vasta aloitti? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta eipä ole Anonyymi sinun murheesii, minun harrastaminen :)

      Poista
    2. vilpitön kysymys, eikö? :)

      Poista
    3. Empä mitään ole väittänytkään :)

      Poista
    4. tää onki varmaa yks niistä syistä, miksi jotkut eivät halua liian nuoria vuokraajia....

      Poista
    5. Aijjaa, miksi mun ikä tähän nyt mukaan vedettiin XDDD

      Poista
  10. kauheen näkönen toi haava! Onneks ei käyny pahemmin!<3

    VastaaPoista
  11. Voi ei,te ootte Kyl aika moisia toheloita:D no mut hyvä ettei käyny pahemmin;) Nää sun postaukset on vaan niin parhaita!!
    Hei,hei mäki voin tulla joku kerta sun mukaan kuvaa teijän menoa!;)
    Mul ei oo ees paha matka sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän me kyllä ollaan.. :D Kiitos paljon ja tuu ihmeessä!! :)

      Poista
    2. Mul ei oo enää sun numeroon koska puhelin oli huollossa....
      jos sulla on mun nro Nii laita viestii Nii sovitaan joku pvä!:)

      Poista
    3. Kyl mul pitäis olla sun numero tos vanhas kännys viel talles, kaivan sen sieltä. :D

      Poista
  12. Tapittaja tappi XDD raukka rulla, ku aina unohtaa omistavansa jalat.. :(

    VastaaPoista
  13. http://3.bp.blogspot.com/-CYZz-a3VdiE/UxI1k6QSDEI/AAAAAAAAEBg/zuFPTA6ZU-c/s1600/alisalle.png
    Tuolla on uusi banneri jonka tein sulle!:)

    VastaaPoista
  14. toi vika juoksutuskuva on kiva! mut puupe liikkuu vähä eritaval ku enne, se jää tollee pörheemmäks? XD mikset oo muuten laittanu mun ja puupen pusukuvaa tänne minnekkää ☺♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti, se on vaa vähä sumee.. :(( Onkse sit huono juttu?? Ja en muista mitää teijä pusukuvaa♥

      Poista
  15. Aivan ihania kuvia jälleen!:) Tää sun blogi on niin huippu :)

    http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  16. Huhhuu en oo hetkeen päässyt lukemaan teidän kuulumisia ja heti teille on ehtinyt sattua ja tapahtua :o onneksi ei käynyt tuon pahemmin kun kaaduitte , kuulostaa nimittäin tosi hurjalta! Mutta aivan ihana monipuolinen postaus ja mahtavia kuvia :) Meette ihan superhienosti!
    Haha pakko sanoa että oli kyllä tosi kiva pitkästä aikaa lukea sun postauksia :'D nää on aina niin hyvin tehtyjä!

    VastaaPoista